Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Igazi (és gyakorlott) paleósok...

Igazi (és gyakorlott) paleósok! Képesek lennétek leírni, listázni azt, hogy konkrétan, fizikailag mit esztek meg egy nap során?

Figyelt kérdés

Nem arra gondolok, amiről azt hiszitek, hogy megeszitek, hanem arra, amit konkrétan, fizikailag "letoltok a gyomrotokba" :) Ehhez lehetséges, hogy szükség lesz naplózni a napi elfogyasztott táplálékot.

Olyasmire gondolok (ha valaki meg tudja tenni), hogy pl: 4 db avokádó, kb. 300 g vadlazac, két marék makadámdió, 1 evőkanál gránátalma balzsamecet, 1 egész pisztráng, 2 fej endívia, 100 g quinoa, 150 g csicsóka, 5 evőkanál kókuszreszelék stb. Tehát a "pár szem tojást bekapok reggelire" az nem jó, mert nem t'om, hogy mennyi az a pár szem.

Ebből a listából sokat tanulnék. Először is megtudnám, hogy a magyarországi gyakorlott paleósok fizikailag mi a *-t esznek, ellentétben az amerikai könyvekkel, és ellentétben vagy összhangban a Mezei Elmira-féle receptekkel.

Aztán a következő és egyben legjobb dolog az lenne, hogy konkrétan, számszerű összegre, nem sacc/kb.-re ki lehetne hozni, hogy akkor most mégis mennyibe kerül egy-egy paleós napi kajája. Ez nagy előrelépés lenne.

Nagyon szépen köszönöm annak, aki ezt így megértette és meg tudja tenni a listázást! Köszönöm!

2014. ápr. 19. 13:08
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Én délig semmit nem szoktam enni. Csak tiszta szűrt vizet iszok mindig és mindent sózok rendesen (himalája vagy patikasó. Soha nem eszek süteményeket meg édességeket mert nem szeretem. Bocsánat, a kávéba mézet rakok és 3-4 kávét szoktam inni. Tejtermék kizárólag sajt.A tegnapi napom írtam le, de nem szoktam nézni az órát, eszek amikor éhes vagyok. Kb így néz ki :)

12 óra: 4 sült tojás, 1 nagy hagyma fele, 1 kanál disznózsír

16 óra 3-4 csirke felső comb sütve sok zsírral hagymával, salátával

1 tasak Lenkei multivitamin kb. 180 ft

20 óra fél kiló spenót 2 tükör tojás zsírban ( de nem tudom megenni az egész spenótot)

Éjfél: 1 kanál dizsnózsír, fél fej hagyma összevágva, 10 vékony szelet paprikás szalámi 1 szelet trappista sajt. Ezt beteszem egy teflonos palacsinta sütőbe és kb 3 percig melegítem aztán 2 szelet teljes kiőrlésű kenyérrel megeszem.

Tudom hogy a kenyér nem paleo, de szeretem. csak olyant veszek amiben 5-6 összetétel van.

Én nem szoktam nagyon variálni a kajákat, az egyszerű és kiadós kajákat szeretem. Férfi vagyok. Nálam nincs kókusz zsír meg nyírfacukor avokádó meg lazac meg sok hülyeség. Nem szoktam süteményeket sütni meg ilyen meg olyan egészséges lisztet venni. Nem erről szól a paleó. A gyümölcsöt sem szeretem igazán, banán, narancs, déligyümölcsök.? azt egyék azok akik azon a tájon élnek ahol ez megterem.

Az extra szűz olíva olaj az még belefér, hús,tojás, zöldség, dió, sajt, szalámi, disznózsír mindig van itthon. 180 vagyok 75 kiló és soha életemben nem fogyókúráztam és mindig hasonlóan ettem. Ennyi a nagy titok. De a legnagyobb titok a tiszta szűrt vízben a tiszta sóban a Magyarországon termett zöldségben gyümölcsben van, mert energetikailag egy Magyar embert ez táplál a legjobban. Kidobott pénz pl banánt venni :)

A számolást azt rád bízom. 1 tojás 30 ft, fél kiló spenót 160 mélyhűtött 10 deka paprikás szalámi 150. Sajt 100 ft. A hagymát meg a salátát azt nem tudom, mert tele van a kert velük. Kenyér kb 30 ft zsír 4 evőkanál kb 80 ft.? kb fél kiló csirke, az 350 ft kilója a felső combnak. Vitamin 180 kb

Himalája só 1 kg 550 ft a patika is hasonló árban van itt nálunk a zöldségesnél 1 kilós kiszerelésben.

2014. ápr. 19. 17:23
 12/23 anonim ***** válasza:

Reggeli: 2 tojás hozzá uborka és paradicsom, vagy 1-2 narancs, vagy 100 gramm sonka vagy kolbász.

Ebéd: 150-250 g hús, attól függ mennyire vagyok éhes, általában disznó tarja vagy karaj, esetleg egy egész csirkecomb. Hozzá saláta, paradicsom, uborka, gomba, káposzta, zeller, mikor mi.

Vacsora: 1 halkonzerv, vagy 1-2 tojás, esetleg 1 narancs, de sokszor kimarad, mert 5 körül érek haza munkából, mire eszek általában 6 óra és akkor nem vagyok már éhes este. Csak hétvégén szoktam vacsorázni.

2014. ápr. 19. 17:51
 13/23 anonim ***** válasza:

Ilyen avokádó meg makadámiai dió meg lazac, meg a többi amiket írtál, (sokról azt se tudom hogy mi az) féleségeket nem sozktam enni, nem nagyon engedi meg a pénztárcám, meg nem is érdekel, mikor van jó házi kolbász, sonka, tojás, hús, minek nekem endívia? :)

Hetente egyszer megkívánok egy kis édességet, ilyenkor általában darált mogyorót, kókuszzsírt, kókuszreszeléket, kakaót és eritritet összekeverek és benyomom.

2014. ápr. 19. 17:56
 14/23 anonim ***** válasza:

Ezt ettem tegnap:

-3 db paleó barát zsemle(ami 100 g őrölt lenmagból, 2 db tojásból, 10 g sertészsírból, őrölt köményből, sóból, szódabikarbónából készült)

-2 db tojás

-200 g parasztsonka

-50 g fejes saláta

-350 g narancs

-200 g aszalt füge

Lehet, hogy a gyümölcs, főleg az aszalt gyümölcs sok, de én nagyon édesszájú vagyok, és egyszerűen fizikailag szükségem van ekkora mennyiségű gyümölcsre. Ez így konkrétan fogalmam sincs, hogy mennyibe kerülhetett, mert még a szüleimmel élek, és ők veszik nekem az ételt.

Egy átlagos napom pedig így néz ki:

-2-3 db banán vagy narancs és 50-100 g vmilyen aszalt gyümölcs

-2-3 szelet sertéskaraj (ez a kedvencem, mindig ezt eszem, kb. 300-400 g-ra jönne ki)

-50-100 g olajos mag (általában kesudió, mert az ízlik a legjobban)

-2-3-4 db tojás

-zöldségből annyi, amennyi csak belém fér :)

Remélem, tudtam segíteni neked! Ha valami még nem világos, kérdezz bátran!

Szerintem mindenképpen próbáld ki a paleót, én december vége óta ezen diéta szerint étkezem, és már -15 kg-nál tartok. Határtalanul boldog vagyok emiatt. :)

2014. ápr. 20. 00:55
 15/23 Mi közöd Tőle ***** válasza:

Reggeli: 5 tojás, szalonnával hagymával megsütve egy

Ebéd: 20 fokhagymásan sült tarja, 10 deka mustáros csirkemell, 15-20 deka savanyú paprikával, uborkával.

Vacsora: ! tojás főve, utána egy kevés, mondjuk 3-4 deka vajjal, 3-4 szál újhagymával, egy fél kígyóuborkával elfogyasztva.

2014. ápr. 21. 10:04
 16/23 anonim ***** válasza:

1. Nem teljesen paleo, de nem számottevő a különbség, az "extrák" lazán elhagyhatók lettek volna, ha engem érdekel a paleo pontos betartása.

5,3 db (29 dkg) tojás

5,3 dkg pálmazsír

3,3 dkg lenmag

8g szezámmag

7 dkg kókuszreszelék

2,6 dkg mandula

2 dkg dió

4g kesudió

10 dkg vöröshagyma

7 dkg kígyóuborka

1 dkg sóska

4 dkg karfiol

3,4 dkg brokkoli

3,4 dkg sárgarépa

5g kelkáposzta

1 dkg zeller

ami nem paleo:

33g zöldborsó

2 cl eperbor

1 dkg mustár

600ft körül vannak az alapanyagok, erre jön rá az elkészítés energiaköltsége, ami tizenpár forint (normál áramdíj, indukciós főzőlap, mikró, turmix).

2.

2,5 (14 dkg) tojás

5 dkg pálmazsír

3.25 dkg kókuszreszelék

2.5 dl sűrű kókusztej (7 dkg kókuszreszelékbol és 5g dióból nyerve)

4 g kókusztejpor

6 g kesudió

8 g dió

1 dkg mandula

2.25 dkg lenmag

1 dkg szezámmag

1 dkg kókuszliszt

1 dkg tökmagliszt

4 g kendermagliszt

10 dkg datolya

5 dkg banán

5 dkg meggy

2 dkg alma

1 dkg mazsola

12 dkg sárgarépa

9 dkg fehér hagyma

2 dkg hónapos retek

6 dkg zöldpaprika

0.5 teáskanál dijoni mustár

6 g xillit

6 g zsíros holland kakaópor

6 g kávé

2014. ápr. 21. 13:53
 17/23 A kérdező kommentje:

Első reakcióm: Köszönöm szépen, hogy leírtad!

Második reakcióm: Úristen! Ettől valaki jól is lakik?! Ez már majdnem olyan mint a fényevés!

Én 3 szelet karaj után sem lakok jól, ha nem eszek mellé szokásos köretet (rizs, krumpli), ugyanakkor rizs-krumpli-tésztától sem lakok igazán jól, ha nincs hús. És akkor még nem beszéltem az édesség utáni sóvárgásomról. (főleg csoki). Lehet, hogy baj van a "jóllakási képességemmel"?

Másik paleós is írta, hogy soxor nem vacsorázik, mert már este nem éhes. Pff...!! Napi kétszeri kajálás? Nekem a napi 4-5-szöri sem elég, ha itthon vagyok. Lehet, hogy egy idő után nem lennék állandóan éhes, ha paleóznék?

Ja, és nem vagyok kövér. 185 centihez pont 85 kiló. Nem bírnám ki ezen a nagyon lájtos diétán, ez a másik gond. Egyszerűen nem laknék jól. Már csak ezért sem jöhet ki a napi 1000 forinton tartása a költségeknek.

2014. ápr. 21. 15:57
 18/23 Mi közöd Tőle ***** válasza:
Egyél meg a 3 szelet karaj mellé mondjuk egy fél kiló kígyó uborkát. Meg a karajra (mondjuk darabonként 10 dekásak) rádobsz sütve egy kis szalonnát, egy 10 dekát. Nem hiszem, hogy van ember, aki ettől ne lakna jól. A hiba az ön készülékében van. :)
2014. ápr. 21. 21:55
 19/23 anonim ***** válasza:
51%

"Második reakcióm: Úristen! Ettől valaki jól is lakik?!"

Kedves kérdező, én nem vagyok paleós, és receptet sem fogsz kapni, de ha nem haragszol, hozzászólnék a kérdéshez.

Az én első reakcióm az volt, hogy Úristen, mennyi tojás és mennyi zsír.

A második reakcióm (gyakorló háziasszonyként), hogy Úristen, mennyire nincsenek tisztában az árakkal.

A harmadik meg az, hogy minek van a kémiaóra, a só az só, NaCl. Nátrium-klorid.

A negyedik meg az, hogy a déligyümölcsöt egyék a déliek, ők meg nyomatják a művitaminokat. Ez így nyilván sokkal egészségesebb.

Mezei Elmiráról meg annyit, hogy az Ízek és érzések c. újságban publikál, meg lehet venni az újságosnál (hamarosan jönnie kell az új, tavaszi számnak, évi kb. 5-ször jelenik meg), hosszan cikkeznek benne a gabonák jótékony hatásairól.

Tények és tévhitek... sajnos sok embert megtévesztenek ezzel.

2014. ápr. 24. 09:51
 20/23 anonim ***** válasza:

Mai napom eddig (13:36 óráig)

Reggeli:

Presszó 1 dl kókusztejjel

2 retek, fél sárgarépa

2 szelet füstölt felvágott (midenmentes)

2 evőkanál nyúlpástétom (most pont volt itthon, ritka alkalom)

Ebéd:

1 fél fej brokkoli olivaolajon pirítva.

Egy nagy marok spenót olivaolajon párolva 1db foghagymával

8db csirkeszárny

Mindez egy kanál pirított szeázmmaggal megszórva

Presszó kávé üresen

2014. ápr. 28. 15:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!