Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Tartható a paleó diéta életmód...

Tartható a paleó diéta életmódszerűen, hosszútávon?

Figyelt kérdés
Olyanok véleményére lennék elsősorban kiváncsi akiknek van hosszabb távú (legalább 3-4 hét) tapasztalatuk a paleóval kapcsolatban, mennyire tarthtató be ez az étrend? Anyagilag gondolom meg lehet oldani, nem ez a része érdekel igazán. Nekem a legjobban a tejtermékek, túró, joghurt, sajt hiányoznának. Meg lehet szokni hosszútávon ezek nélkül? Meg, hogy nem lehet leugrani egy kis felvágottért meg kenyérért, tehát előre kell "gondolkodni", hogy legyen otthon "ehető" étel. Tapasztalatokra, gyakorlati tanácsokra lennék kiváncsi, hogy tudjátok ezt megoldani? De az ember egészsége szempontjából megéri megtenni ezeket az "erőfeszítéseket", ugye? :)
2014. ápr. 17. 20:35
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Sajnos így van kedves utolsó, de akár hogy is nézzük, a népjólét nagyrészben politika kérdése.

Az, hogy sokan ételre sem futja, nekik nem a paleolit táplálkozás lesz a legfontosabb feladatuk. És igen, szerintem is, ha az ember megteheti, a paleolit szemmel nézve az egészséges táplálkozás nem kétfillér. De erről nem tehet egy paleos sem. Nem olcsó, de ép pl. másra nem költök (nincs autóm, nincs okostelefonom, káros szenvedélyem, sem ruhamániás nem vagyok-megtehetném, de nem tartom fontosnak), de a kajára, ép eszű keretek kört nem sajnálom a pénzt. Szóval szerintem költséges, nálam úgy 15-20 % növelte meg az élelmiszer-kiadást, és plusz a táplálék kiegészítők, mai egy napra úgy 400 Ft.

2014. ápr. 18. 15:38
 22/23 anonim ***** válasza:
100%

Ha tudsz piacon vásárolni (zöldségeket és húst) akkor simán tartható.

Hogy tejtermékek eleinte hiányoznának, az idővel elmúlik, egyébiránt meg tudatos döntés, biztos hogy tartható.

2014. ápr. 19. 19:25
 23/23 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Én több, mint másfél éve eszem paleosan (17 hónapja). Betegség miatt kezdtem egyik napról a másikra.

Hétfőn nem voltam paleos, kedden már igen :-).

ABSZOLUT MEGÉRI CSINÁLNI, sosem fogok már úgy enni, mint korábban.

Ami a pénzt illeti. Szerintem lehet olcsóbban és drágábban is csinálni. Alapvetően én kicsit drágábbnak találom. Másik oldalról sok olyat dolgot nem veszek meg, amit korábban meg igen...ilyen csoki, olyan csoki...

Én alapvetően nem spórolok, szóval sok finomságot beszek, drágább húsokat is. Paleos lisztek drágák, nem is szoktam nagyon venni. Van otthon, de csak ritkán használom, így hónapokig elég nekem.

Tehát:

- Abszolut megéri egészségileg

- Pénzben kicsit drágább szerintem, de lehet okoskodni

- Sokkal több munka a konyhában, ne áltassuk magunkat :-).

Nincs lustálkodás, persze itt is lehet okoskodni. De alig van termék, amit készen megveszel és megeszel. DE ettől függetlenül megéri :-).

Ha viszont azt vesszük, hogy nem járok már orvoshoz havi 1x minimum, így sokat spórolok, meg tényleg hogy egy csomó dolgot amit nem paleosan spontán "megkívánsz, bedobsz", azt paleosan már nem...ezzel is spórolsz. Sokkal jobb minőségű dolgokat eszem minden téren!!!

Hogy könnyű-e tartani. Az elején én is féltem, mert világ életemben azt gondoltam a diétázás, csak rossz lehet. DE NEM :-). A legviccesebb, hogy nem kívánja az ember a tiltólistás dolgokat. Én legalábbis nem. Egyedül, akkor jön elő kívábás, ha éhes vagyok. De egyszerűen jól kell lakni és akkor nincs gond.

Szóval én csak ajánlani tudom, szerintem a legtöbb emberrel csak jót tesz. Persze érdemes figyelni a tested és ráigazítani a diétát :-).

Ja igen a bevásárlást is tök leegyszerűsíti, mert mondjuk 1000 termék közül neked csak 30-ra kell fókuszálnod, ami belefér a paleoba :-D, a többivel nem is kell foglalkozni :-D.

SOK SIKERT!!!

2014. ápr. 29. 15:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!