Akik FOGYTATOK/FOGYÓZTOK a paleo diétával! Ti számoljátok a napi mennyiséget, kalóriabevitelt?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Nagyon sok jót olvastam a paleo étrend egészségre gyakorolt jótékony hatásáról. Én is főleg az egészségi problémáim miatt (PCO, depresszió) szeretném kipróbálni, hátha nekem is segítene. Azonban még 5-6 kilót szeretnék fogyni, és aggaszt, hogy mennyire lehetséges a fogyás ez mellett az étrend mellett? Zöldség, gyümölcs oké, kókuszzsírt használok most már általában, húsok közül nem szeretem a zsírosakat, szalonnát, kolbászt félévente ha 1-2-szer megkívánom mértékkel. Azonban ennek a diétának a másik alapja a tojás, amiben sok zsír van, félek hogy hízlalna? Nem tartom egészségtelennek a tojást, csak a fogyás szempontjából aggaszt! Illetve nagyon szeretem az olajos magvakat, kókuszreszeléket de azok is rengeteg kalóriát tartalmaznak, viszont nem tudnék teljesen egyoldalúan (hús+zöldség) táplálkozni sokáig. Ezért a tojást meg az olajos magvakat nem tudnám elhagyni. Ti hogy tudtatok fogyni ezzel a diétával? Mennyire szigorúan tartottátok? Kell kalóriát/mennyiséget számolni, vagy elég ha az előírt ételekből normál mennyiséget esztek amikor éhesek vagytok? Nagyon köszi előre is a hsaznos válaszokat!2014. ápr. 13. 11:26
11/12 anonim válasza:
Nekem is bevált a paleo, rendezte a 9 hónapja kimaradó cikluom 3 hónap alatt, és a cisztáim is eltántek. Én nem számoltam a kalóriákat, viszont nagyon szigorúan tartottam a diétát, reggelire gyümölcs, tízóraira magvak, szárított gyümölcs, ebédre hús, sok zöldséggel, uzsonnára, magvak megint, vacsorára saláta, hús, vagy valamilyen leves. Tönkölylisztet kihagytam, és még a paleo sütiket is minimumra fogtam.
Szerintem ha figyelsz arra, hogy az ételedben a hús-zöldség aránya jó legyen (kb 2/3-3/4 része legyena zöldség a főételenél), akkor nem kell külön a kalóriát számlálni. És ahogy már írták, egyébként is a gyorsan felszívódó szénhidrát a gond, attól hízik az ember elsősorban, nem a zsírtól:)
12/12 A kérdező kommentje:
11-es válaszoló, nagyon örülök, hogy rendeződtek a panaszaid! :) Jó ilyen sikertörténetet olvasni, így még jobban motiváltnak érzem magam, hogy húsvét után én is áttérjek :D
2014. ápr. 18. 11:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!