Ajánlanád a paleot kisbabának a hozzátáplálás kezdetétől?
Ha olyan jó, és ez az ősi, természetes étend, egészségvédő, ehetne így egy baba rögtön, ahogy kap az anyatejen vagy tápszeren kívül mást is?
Paleos anyukák: akik szerint ez a jó, adtok gabonát a gyereknek?
Rengeteget tanulmányozták már, mi alakítja a gyerek ízlését és nem jöttek rá. Engem nagyon változatosan tápláltak, mikor lejöttem a szerről (anyatej). Zöldség, gyümölcs, hal, fehér hús, mindent kaptam, és a mai napig is én vagyok az egyetlen, aki szeret kb. minden ízvilágot. Kapri bogyótól a olíváig mindent, pedig azt nem kaptam, mikor kicsi voltam.
Az viszont biztos, hogy a zöldség,gyümölcs,hús kombináció egy gyereknek sem árthat.
Azt az álláspontot én sem ismertem, hogy az anyuka terhesség alatti táplálkozása lenne kihatással a baba, gyerek ízlésére.
Számomra logikusabb is a hozzátápláláskori ételek, ízek meghatározó szerepe. Persze lehet van valami az anyuka étrendjében is.. csak ott ízek, illatok nem igazán kerülnek a baba érzékszerveihez.
A baba már az anyaméhben is kezd hozzászokni ízekhez, amiket az anya evett terhesség alatt...
Mint ahogy annak is nagy jelentősége van, hogy szoptatás alatt mit eszik az ANYA...átmennek ízek a tejbe...és ezek az ízek és egyéb anyagok intenzíven hatnak a baba szervezetére...fájhat a hasa pl tőle...hogy olyat eszik.
"Izraeli kutatók figyelték meg, hogy az anya terhesség alatti táplálkozása is hatással van az ízlelés fejlődésére. Ha szívesen fogyaszt erősen fűszerezett ételeket, és sok fokhagymát eszik, akkor a gyermek is kedvelni fogja ezeket."
Na ezért nem vetettem el egyből a lehetőséget. Éreztem én, hogy van ebben valami :)
---
Másik: ki az, aki undorral az arcán eteti a gyerekét (spenóttal) ? :D
Tündéri mosollyal tudnak szülők édességeket, gabonát, tehéntejes ételt adni a gyerekeiknek (amikkel gyakorlatilag mérgezik a kicsik testét) de spenótnál meg valaki fintorog? :D
Furák a szülői szokások is, valljuk be! :)
A környezet hatására?
A félelem manapság (amikor nemigen találkozunk oroszlánokkal meg mérgező állatokkal) a LEGROSSZABB dolog ami történhet velünk.
A félelem minden rossz gyökere. A félelem miatt tud kis számú rosszindulatú ember uralkodni óriási tömegeken.
A tanult félelem a világunk igazi sötétsége.
Nem kellene a félelmet átadni a gyerekeknek, sőt el kellene érni, hogy másoktól se tanuljanak félelmet, így lehet megváltoztatni a világot.
Amíg az emberek félelmet tanulnak, addig félni fognak a paleótól. Csak egy egyszerű (de szerintem ez fontos téma) példa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!