Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Ajánlanád a paleot kisbabának...

Ajánlanád a paleot kisbabának a hozzátáplálás kezdetétől?

Figyelt kérdés

Ha olyan jó, és ez az ősi, természetes étend, egészségvédő, ehetne így egy baba rögtön, ahogy kap az anyatejen vagy tápszeren kívül mást is?

Paleos anyukák: akik szerint ez a jó, adtok gabonát a gyereknek?

2014. febr. 5. 05:41
1 2 3 4
 21/40 A kérdező kommentje:
terhesság alatt sok és sokféle zöldséget, gyümölcsöt ettem, banánból kevesebbet, mégis az a kedvenc gyümölcse, savanyú káposztát sokat ettem, azt tényleg viszonylag még szereti is. kenyeret nem sokat ettem, csak átlagosan...
2014. febr. 6. 21:52
 22/40 anonim ***** válasza:
100%

Rengeteget tanulmányozták már, mi alakítja a gyerek ízlését és nem jöttek rá. Engem nagyon változatosan tápláltak, mikor lejöttem a szerről (anyatej). Zöldség, gyümölcs, hal, fehér hús, mindent kaptam, és a mai napig is én vagyok az egyetlen, aki szeret kb. minden ízvilágot. Kapri bogyótól a olíváig mindent, pedig azt nem kaptam, mikor kicsi voltam.

Az viszont biztos, hogy a zöldség,gyümölcs,hús kombináció egy gyereknek sem árthat.

2014. febr. 7. 08:03
 23/40 anonim ***** válasza:

Azt az álláspontot én sem ismertem, hogy az anyuka terhesség alatti táplálkozása lenne kihatással a baba, gyerek ízlésére.

Számomra logikusabb is a hozzátápláláskori ételek, ízek meghatározó szerepe. Persze lehet van valami az anyuka étrendjében is.. csak ott ízek, illatok nem igazán kerülnek a baba érzékszerveihez.

2014. febr. 7. 11:03
 24/40 anonim ***** válasza:
Ez az ízekkel való játék is érdekes. Testvérem most kezdte el a hozzátáplálást, 5 hónapos a kicsi. Tesóm utálja a spenótot, a kicsi szeretné, de fenntartással kezeli, mert látom tesóm fején az undort, amikor adja neki azt a zöld trutymót.
2014. febr. 7. 11:07
 25/40 anonim ***** válasza:

A baba már az anyaméhben is kezd hozzászokni ízekhez, amiket az anya evett terhesség alatt...

Mint ahogy annak is nagy jelentősége van, hogy szoptatás alatt mit eszik az ANYA...átmennek ízek a tejbe...és ezek az ízek és egyéb anyagok intenzíven hatnak a baba szervezetére...fájhat a hasa pl tőle...hogy olyat eszik.

[link]

"Izraeli kutatók figyelték meg, hogy az anya terhesség alatti táplálkozása is hatással van az ízlelés fejlődésére. Ha szívesen fogyaszt erősen fűszerezett ételeket, és sok fokhagymát eszik, akkor a gyermek is kedvelni fogja ezeket."

2014. febr. 7. 11:21
 26/40 anonim ***** válasza:
Szóval az olyan anyuka ne csodálkozzon, aki egyhangúan étkezik, hogy majd a gyerek mindent fog enni...
2014. febr. 7. 11:22
 27/40 anonim ***** válasza:

Na ezért nem vetettem el egyből a lehetőséget. Éreztem én, hogy van ebben valami :)

---

Másik: ki az, aki undorral az arcán eteti a gyerekét (spenóttal) ? :D

Tündéri mosollyal tudnak szülők édességeket, gabonát, tehéntejes ételt adni a gyerekeiknek (amikkel gyakorlatilag mérgezik a kicsik testét) de spenótnál meg valaki fintorog? :D

Furák a szülői szokások is, valljuk be! :)

2014. febr. 7. 11:26
 28/40 anonim ***** válasza:
Persze, hogy azok, de ilyen az emberi természet. Aki fél a póktól, annak a gyerek is jó eséllyel félni fog, mert a gyerek azt látja rajta, hogy anya fél, akkor az biztos nagyon veszélyes. Alapból az emberben nincs kódolva a félelem, semmitől sem félünk, később alakul ki a környezetünk hatására.
2014. febr. 7. 11:36
 29/40 anonim ***** válasza:

A környezet hatására?

A félelem manapság (amikor nemigen találkozunk oroszlánokkal meg mérgező állatokkal) a LEGROSSZABB dolog ami történhet velünk.

A félelem minden rossz gyökere. A félelem miatt tud kis számú rosszindulatú ember uralkodni óriási tömegeken.

A tanult félelem a világunk igazi sötétsége.

Nem kellene a félelmet átadni a gyerekeknek, sőt el kellene érni, hogy másoktól se tanuljanak félelmet, így lehet megváltoztatni a világot.

Amíg az emberek félelmet tanulnak, addig félni fognak a paleótól. Csak egy egyszerű (de szerintem ez fontos téma) példa.

2014. febr. 7. 11:54
 30/40 anonim ***** válasza:
Az már társadalomnevelés, amiről te beszélsz, kicsit elkanyarodik a hozzátáplálástól:)
2014. febr. 7. 12:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!