Édes paleó reggeli?
Egy ideje már teljesen kizártam a tejet és a glutént az étkezéseimből, kivéve a reggelit, amit viszont most szeretnék megtenni. Reggel viszont nem tudok sósat enni, muszáj valami édessel kezdenem a napot. Eddig gyümölcsöket ettem joghurttal, vagy túrót gyümölcsökkel, magokkal, esetleg egy finom sokmagos granolát joghurttal, (szója/mandula/tehén) tejjel. Sajnos eléggé tanácstalan vagyok, mire cseréljem fel a reggelimet, ami elég édes, elég zsír van benne és laktató. Tudtok néhány ötletet adni?
(Megj: sütőm nincs, és időm se sok reggelente)
A tojásrántottát azért nem jól hangzik mert ez kb olyan mint a csokival leöntözz francia pulyka :)
Mi magyarok a tojást ha kirántjuk meg ilyenek akkor ugyebár csak sósan esszük,ha jól emlékszem talán az angolok eszik porcukorral de ebben nem vagyok biztos.
Te ennél cukrozott nyers csigát? :) Na kb nekem is így hangzik a cukros tojás pedig tudom hogy máshol ez hagyományos reggelinek számít ,ugyan úgy mint valakinek a nyers csiga :)
A nyers csigától legjobb tudásom szerint senki sem lesz rákos vagy cukorbeteg vagy áteresztő bél szindrómás..
Innentől fogva, nem értem mi a probléma. A magyar konyhára az jellemző, hogy gyulladásfokozó ételek vannak benne? Hát, akkor azt hiszem teszek a magyar konyhára.
Xilites tojás még mindig nem megbetegítő. I guess :))
Kedves 12-es!
Ha annyira az egészségre figyelsz oda ,akkor honnan szoktál vásárolni?Mert amik a bolt polcain vannak zöldségek,azokat vegyszerezik,lehet a kókuszreszeléket is valami káros anyaggal tartósítják,az édesítőszerek sem állnak a legegészségesebb ételek közt.Aztán meg akárhol is laksz a légszennyezetséget nem tudod elkerülni.
A csigát meg nem azért hoztam szóban mert egészséges,hanem az íze miatt és amiatt hogy mennyire eltérő kultúránk van ami nem az egészséges ételeken alapszik.Ha csigákon nőttem volna fel akkor nem lennék iránta finnyás,de mivel nem azon nőttem fel így max csak sütve vagy grillezve ha megenném :)
Onnan szoktam vásárolni, ahol nem árulnak nekem lisztet meg tejet. Merthogy inkább veszek vegyszeres zöldséget mint vegyszeres búzát.
Ennyi.
Mi a baj a xilitol nevű édesítővel?
Nem éri meg.
Laborban is meghalok ~100 évesen.
Nekem az kell, hogy krónikus betegségek nélkül élhessek és fejlődhessek talán addig a bizonyos 100 évig, ez reális.
És úgy kerüljek a túlvilágra, hogy életemben megerősített Szellemmel, aktív élettel megtaláltam lehetőleg azt, amiért ebben a testben a földön pazaro.. töltjük ezt az időt.
Tehát labor kizárva.
Elvonulós erdő vagy kolostor egy pár évtized erejéig viszont teljesen szimpatikus, ez nem tökéletes elszigeteltség, de hosszú időre mégis eléggé tiszta életmódot jelenthetne.
2 tojás + 1 banán + 3 evőkanál gesztenyeliszt + kiskanál szódabikarbona + fahéj + xilit + 1dl víz + kevés kókusolaj
összemix és kisütöd palacsintának...NAGYON finom
Elvonulós erdő lenne az igazi,a kolostor sem rossz ötlet csak ott is egy idő után menekülnöm kéne csendesebb helyre(a papok mellől) :)
Szóval akkor 100 évre gyúrsz :) Nem rossz célkitűzés,de ha megnézed a mai százéveseket....Volt amelyik cigizett.
Én a 100 évet nem tippelek magamnak,bár sosem lehet tudni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!