A glutén akadályozhatja a fogyást?
Mert autoimmun gyulladást okoz, ami hatással van a hormonrendszerünkre. Pl. pajzsmirigy gyulladás.
De biztos, hogy máshogy is hátráltat minket, nem ismerik még minden hatását. Nem azt jelenti, hogy gluténfogyasztás mellett nem lehet fogyni, csak ez is hátráltatja, valakinél teljesen ellehetetleníti a dolgot.
Ha jól rémlik, a glutén a gabonában lévő fehérje (kivéve rizs, talán kukorica)
Ha nem vagy rá érzékeny, (puffadás, emésztési problémák) akkor nincs vele probléma.
Ki vizsgálja meg, és bizonyítja, hogy egy a testünk számára teljesen új fehérjére ki mennyire érzékeny?
És milyen módszerrel? Mert eddig csak azt tudjuk, hogy a gluténérzékenységet vizsgáló módszerek jéghegy modellt adnak.. felderítenek egy kisebb csoportot akik eléggé érzékenyek.. És a többiek?
Miért is teljesen új fehérje? Sok ezer éve fogyaszt gabonaféléket az ember.
A kérdésből nem derült ki, hogy gluténérzékenységről van-e szó, vagy csak a gabonafehérjéről. Előbbi esetben a glutén fogyasztása fogyást, és sulyos anyagcsere zavarokat, a bélbolyhok lebomlását okozza. Az egészséges ember fogyására nincs sok hatással, az is csak egy növényi fehérje. Fogyás szempontjából lényegesebb, hogy a gabonákban mindig cukrok (keményítők) társaságában van, a kettő keveréke a liszt. És keményítőből 3-4-szer annyi van benne, az viszont hízlal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!