Huu elmagyarázza valaki? A glutén, keményítő, szénhidrát ugyanaz?
A glutén az egy lektin, gabonákban van, főleg a búzában, úgy tudom. A népszerű búzacsíra speciel masszív glutén, s mivel belőle készül, a szejtán is az. Nagy mennyiségben rövid úton tönkreteszi az emésztőrendszert, amúgy pedig lelkesen vitatkoznak arról, hogy mennyire rossz, de alapvetően nem tesz jót a beleknek.
A keményítő egyfajta szénhidrát, de sok egyéb van (a gyümölcsben pl. glükóz és/vagy fruktóz).
A glutén fehérje, búza, rozs és árpa magjában, csírájában. (Zabban vitatott, de mivel ott őrlik, ahol a többit, a zabba is átmehet.)
Szénhidrát egy a 3 (4) makrotápanyag közül: szénhidrát, zsír, fehérje (alkohol :-).
A keményítő szénhidrát, azért beszélünk róla külön, mert "gyors" szénhidrát, mint a cukor azonnal a vérbe kerül (cukor formájában) és beindítja az inzulint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!