Ha minden nap iszom 1,5%-os tejet, akkor mennyire lesz hatásos a 90 napos diéta? Mennyit ihatok meg?
Itt választ kapsz a kérdésedre:
szénhidrát bevitel hatására nem más enzimek termelődnek, eleve meg sem indul rendesen az emésztés.. ne vicceljünk már! ultrahanggal lehet vizsgálni, ha nem eszünk elég zsírt-fehérjét, lehet figyelni például az epehólyag méret változását, az enzimek kivezető csatornáinak nyílását-záródását.
Lényeg, hogy az emésztés megfigyelése alapján, és az alapján, hogy a szénhidrát fogyasztás az elhízás, az inzulin rezisztencia és a keringési betegségek első számú okozója, a 90 napos a maga 3 napos szénhidrát kúrájával a tökéletes megbetegítő étkezés.
a tej marha inzulint és növekedési hormonokat tartalmaz, a borjú gyarapodásáért és rákbetegségek kialakulásáért felelős. magyarul zsírosodást idéz elő és egészségtelen.
tej és szénhidrát nélkül kéne táplálkozni, tehát alacsony keményítő tartalmú zöldségeket, húsokat, magvakat fogyasztva.
Köszönöm a válaszokat!
Az első hozzászólónak külön köszönöm, hogy belinkelte ezt a cikket, már régóta kerestem. Érdekes írás, bizonyos mértékig egyet is értek vele, bár hitelesebb lenne helyesírási hibák nélkül.
Viszont magamon azt tapasztaltam, hogy nemhogy lelassult volna az anyagcserém, inkább jobb lett, és sokkal jobb a közérzetem is!
A vízveszteségről pedig annyit, hogy a diéta leírásában külön szerepel, hogy sok folyadékot, elsősorban vizet fogyasszunk. Amióta elkezdtem napi 3-4,5 liter vizet iszom, nem hinném, hogy fennáll a kiszáradás veszélye.
Kedves volt diétázók, akik már kipróbáltátok ezt a módszert, nektek is köszönöm a választ, akkor mostantól nyugodt szívvel iszom majd a tejes kávémat.
Azon azonban érdemes elmélázni, hogy a tej egészségtelen. Ezt olvasva nem tudtam eldönteni, hogy ezt komolyan gondolja-e Szoondiii.
"Szárazanyag tartalmát a benne lévő fehérje, tejcukor, tejzsír, vitaminok és ásványi anyagok adják. A tej minden olyan tápanyagot megfelelő arányban és összetételben tartalmaz, amelyre az emberi szervezetnek szüksége van. A 2,8 százalék zsírtartalmú tej energiatartalma 62 kcal/100g, az 1,5 százalékosé pedig 50kcal/100 g.
A tej fehérjéje, a kazein könnyen emészthető, mert a gyomorban pelyhes formában csapódik ki (koaguál). Emészthetősége a homogénezés és a pasztőrözés után tovább javul, mert a kazein-alvadékrögök mérete nagymértékben csökken. Előnye még, hogy - ellentétben a húsfehérjékkel - purinban és nitrogénben szegény. Esszenciális aminosav-összetétele alapján naponta 3 dl tej vagy ezzel egyenértékű tejtermék egy átlagos (75 kg) súlyú felnőtt ember szinte teljes szükségletét fedezi (a metionin nevű aminosavból kisebb mennyiség található benne). A tejfehérje növényi eredetű fehérjékkel együtt fogyasztva növeli azok biológiai értékét.
A tejzsír jól emészthető, előnyös a zsírsavösszetétele, az olvadáspontja és az emulziós állapota. Az egyik legfontosabb természetes emulzió. Zsírtartalmának nagy része nem bomlik le, a májat elkerülve közvetlenül szívódik fel a bélből a szervezeten belüli felhasználási helyre. Telítetlen zsírsavtartalmának kiemelkedő alkotóeleme a linolsav és az arachidonsav. Linolsavból kevesebbet tartalmaz, mint a növényi olajok, viszont jobb hatásfokkal alakul át a szervezetben nélkülözhetetlen arachidonsavvá. A benne található úgynevezett foszfo- és glikolipidek szintén javítják a tejzsír emészthetőségét.
Jellemző szénhidrátja a laktóz (tejcukor), amely elősegíti az ásványi anyagok közül a kalcium, a magnézium és a foszfor felszívódását. A tejcukrot az emésztés során a laktáz enzim a bélben galaktózra és glukózra bontja. Ezeket a tejsavbaktériumok tejsavvá erjesztik, ez biztosítja a vastagbél megfelelő savanyú környezetét.
A tehéntej koleszterintartalma sokkal kisebb, mint a többi állati eredetű élelmiszeré: 10 mg/100 g. A nagyobb zsírtartalmú tejben valamivel több a koleszterin. Az anyatejben 20 mg/100 g található; a fejlődésben lévő szervezetnek (csecsemők, gyermekek) több koleszterinre van szüksége.
Ásványi anyagai: nátrium, kálium, kalcium és magnézium, nyomokban fellelhető még a vas, a mangán, a réz, az ólom, az alumínium és a jód. Fontos szerepe van a csontképzésben a kalciumnak és a foszforsavas sóknak.
Különösen fontos B-vitamin-forrás, de az összes vitamint tartalmazza. Vitamintartalmát befolyásolja az állatok takarmányozása.
A tej élettani hatása bizonyítottan kedvező, szerepet játszik az egészség megőrzésében, segíti az immunrendszer működését és csökkenti bizonyos betegségek kialakulásának esélyét. A tejipar számos tejfélét, tejterméket és tej alapú élelmiszert állít elő - mindennapi fogyasztásuk kifejezetten ajánlott mind a gyermekek, mind a felnőttek számára. A tej és tejtermékek kiegyensúlyozott összetételűek, változatosan beépíthetők az étrendbe és felhasználhatók az ételek elkészítéséhez."
ez mellébeszélés. ugyan akkora mellébeszélés, mint amikor valaki azt mondja, hogy napi 1,5-2 g/ttkg szénhidrátot meg kell enni. nem, nem kell. aki nem eszi az is él, nem fogy el, nem hal meg és nem lesz beteg.
nekem most mennem kell sajnos, a tejről holnap írok.
minimális fehérje tartalma van, a marha inzulin és a növi hormon tartalma egészségtelen. ezt vizsgálatok, tanulmányok-statisztika és az elmélet is igazolja.
bővebben: holnap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!