Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Paleosok!? (lent)

Paleosok!? (lent)

Figyelt kérdés

Szóval olyanok válaszát várom, akik ezt az életmódot folytatják, fontos lenne.

Elsőnek is: Azért szeretném kipróbálni, mert súlyt akarok tartani, azonban egészségesen élni és formálódni is. Lenne pár kérdésem:

1. Igaz az, hogy itt nem kell kalóriákat számolni, mert a paleo receptek egészségesek és nem hizlalnak? Mármint oké, gondolom nem kell túlzásba vinni a süti részét, de azon kívül értem.

2. Ha már süti... a paleo sütiket milyen gyakran lehet fogyasztani?

3. A paleo kenyér hogy a legjobb, és egy szelet mennyi kalória? (kb)

4. Nagyon drága ez az életmód?

5. Kinek milyen tapasztalatai vannak, jöhetnek tanácsok is, egész sztorik is, szívesen olvasok erről.

Végül pedig: Miért kezdtétek el és hogyan álltok hozzá?

2013. szept. 16. 19:41
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
76%

Én fogyási céllal kezdtem. 6 hónap alatt elértem a kívánt testsúlyt, amit a paleó folytatásával azóta is tartok. Sokkal jobb a közérzetem, mint előtte volt. Én nem eszem sem paleó kenyérfélét sem paleó sütiket. Helyette inkább gyümölcsöket.

A kalóriaszámlálás tök felesleges a paleóban.

2013. szept. 17. 08:21
 12/19 anonim ***** válasza:
51%

Paleo süti, paleo kenyér, paleo palacsinta...kemény, már paleo csokitorta is van? Gondolom az ősember és a ma élő természeti népek azzal kedveskedtek/kedveskednek a gyerekeiknek szülinapra...pfff :D

Egészen addig relatíve szimpatikus volt ez az életmód, amíg arról volt szó, hogy hús, hal, tojás, zöldségek, némi gyümölcs. Tiszteltem is azokat, akik tudják csinálni, mert majdnemhogy én is így étkezem, de a tejtermékeket képtelen vagyok teljesen kizárni.

Azóta kezd trend lenni ebből is. Igazából nyitnék egy boltot, és minden termék elé odaírnám filccel, hogy "paleo". A sok hülye meg vinné. Gazdag lennék.

Vicc. :)

2013. szept. 17. 09:17
 13/19 nagyontamas ***** válasza:
67%

Saját tapasztalataimról tudok beszámolni, amik az elmúlt 10 hónap alatt jöttek össze.

1. Nem kell kalóriákat számolni, mert a magas glikémiás indexű ételek elhagyásával megszűnnek az éhségrohamok. Nem eszed túl magad.

2. Eleinte még megszokásból kívántam valami kenyérfélét, sütit, a szénhidrát igényemet gyümölcsökkel elégítem ki.

3. Az előbbiekből következik a válaszom, a paleo kenyér úgy a legjobb, ha nem eszed, addig míg erre magadtól rá nem jössz kísérletezz!

4. Csak akkor drága, ha megpróbálsz úgy paleózni, mint a Flinstone család vagyis kőből van a TV-d.

5. Én nem tudtam felemelni a karom, a begyulladt vállízületem miatt és nem segített se a gyógyszer, se a gyógytorna igazán. A feleségem a Gastrolyaltól paleó étrendet rendelt magának, mert fogyni akart. Én utána olvastam, hogy mi ez az agyament újabb diéta. Mivel azt láttam, hogy van benne rendszer, és felsorolta azokat az élelmiszereket amelyeknek gyulladáskeltő hatása van, próba cseresznye alapon belekezdtem. Kb két hónap alatt megszűnt az ízületi gyulladásom, és havi egy fölös kilótól is sikerült megszabadulnom. Ma már több mint -10 kg nál, tartok a vérnyomásom és a vércukor szintem normalizálódott :-)

2013. szept. 17. 11:17
 14/19 anonim ***** válasza:
68%

Már annyi embernek elmondtam, hogy nem kötelező,nem tartják a kést a nyakadnál. Szabad a választás..Nem divat, hiszen akkor nem tennék ki az éttermekben az étlapra..Az áttálás miatt lehetnek problémák, de elmúlnak. Kedves.. na aki a sütit kommentálja: Szigorúan glutén, és ch nélkül készülnek.

Én is ettem nagyon finom. van felvágott is,//a bolti parizerben...ne tudd meg, mi van/ Legszívesebben leírnék sok minden, de ez reklámnak számítana, és bünti!

A kenyerük nagyon finom..van főzőiskolánk is. Vegyész vagyok, és Szendi sem maga találta fel, hanem összefoglalta, összerakta a kutatásokat.

Nem vagyok egészségmániás, de mikor a a lektinek szerepe a burgonyában, elég elrettentő.Pedig nagyon szerettem.

Rá lehet klikkelni.Jól lehet lakni tőle,és bizonyítom mennyi az energiám.. Természetesen van pro és kontra, de úgy látom, egyre többen vannak akiknek bevált! Hát rajta!

2013. szept. 17. 14:40
 15/19 anonim ***** válasza:
81%
Én egy éve paleozom. Nekem elhiheted hogy nem kell kalóriákat számolgatni, sőt, oda sem figyelek arra hogy mikor és mennyit eszem. Akkor eszem amikor éhes vagyok és annyit amennyit akarok. Nem hízok, még akkor sem ha éjfélkor jól bekajálok és lefekszem aludni. Nagyon jól érzem magam. Aki meg a sok paleo süti miatt nem bírja a paleot, az nagyon rosszul csinálja, mert a paleo nem a sütikről szól. Havonta 1-2 szer sütök paleo sütit max. Lány vagyok, 170 cm és 55 kg, fele annyi mozgással izmosabb vagyok mint előtte amikor szakadtam meg a sok tornától, futástól, biciklizéstől, stb. Hogy mondhat bárki rosszat a paleoról úgy hogy ki sem próbálta?
2013. szept. 17. 14:47
 16/19 anonim válasza:
60%

Én az orvosom javaslatára kezdtem el.közölte vagy életmódváltás vagy egy éven belül műtét vár rám.Nem volt kérdés mit választok.

Folyamatosan be volt gyulladva mindkét térdízületem,harmincnéhány évesen,reggelente úgy tudtam kikelni az ágyból mint a 93 éves dédnagyanyám...kezeim lemerevedve,ujjaim bedagadva...stb.Most kb másfél éve csinálom ezt az étrendet,nekem minden szempontból megfelel.Sütiket kenyereket egyáltalán nem igénylem,a facebookon én is látom hogy van egy réteg aki erősen erre az irányra gyúr,szerintem szánalmas önbecsapás.Állandóan csak süti recepteket cserélnek.Nem látom értelmét az ilyen önbecsapásoknak.No mindegy ez az ő problémájuk nem az enyém.

Visszatérve...sosem számolgattam kalóriákat,átalakítom a megszokott mindennnapi receptjeimet paleonak megfelelően,kitalálok újakat...nem kerül többe mint a régi étrendünk.A párom is szereti,sokkal jobban érzi magát,nagyon sok tünete eltűnt amiről eddig azt gondolta :ez a korral jár,nem lehet ellene tenni.Ő most tölti a 73 évét,nagyon szereti ezt az életmódot,teli van energiával,fitt,mozgékony élvezi az életet.Semmi panasza nincs,a folyamatos kontrolleredményei nagyon jók(5 éve műtötték vastagbélrákkal),az orvosa is támogatja ebben az étrendben.

2013. szept. 17. 17:37
 17/19 anonim ***** válasza:

"Legalábbis a sok magtól sok mindenkinek van hasmenése és ahogyan olvasgattam sok mindenki érzi magát rosszul"

Hasmenés: A sok mag tisztítja a beleket, világos, hogy az első napokban a sok lerakódásnak valahol távoznia kell.

Rosszullét: A sok mag tisztítja a beleket, világos, hogy az első napokban a sok lerakódásból felszabaduló méreganyag egy ideig ott kering az erekben, és sokkolóan hat a szervezetre. Amint kitisztulsz, sokkal jobban fogod magad érezni.

2013. szept. 17. 22:19
 18/19 anonim ***** válasza:
50%

1, szénhidrátot azért nem árt számolni, de alapvetően elég ha nem eszel sok gyümölcsöt :)

2, sztem lehet gyakran, pl ha nem mézzel hanem eritrittel csinálod, meg tojással, kókuszreszelékkel és zsírral. attól függ, milyen süti. én pl csinltam csokipudingos piskótát amiben csak egy kevés meggy volt a szénhidrát és a kókuszreszelék(az kevés ch) meg a kakaópor(szintén minimális)

3, nem tudom :D akarok csinálni, tojás + szezámmag + kókuszreszelékből majd fűszeresen :) és nem tudom mennyi kalória, attól függ

4, nem drága, de azzá teheted, illetve kellhet némi kreativitás/tapasztalat és akkor olcsó

5, nekem jók :) paleoórol ketogén paleóra váltottam tavasszal :)

És azét kezdtem el mert ez az igazság, sokáig akarok élni, fiatal akarok maradni örökre, meg azért mert így könnyű megtartani azt h a testem nem zsíros:)

2013. szept. 18. 15:28
 19/19 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm! :)
2013. szept. 18. 16:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!