Lagziba mit tud enni egy paleos?
pörkölt,húsleves.zöldség a levesből
rizs :kompromisszum
csabai karaj,savanyúság,töltött káposzta tejföl nélkül
mond h cukorbeteg vagy aztánkész
Én sem értem a problémád. A tortát kihagyod, azon kívül bőségesen vannak húsok és saláták az asztalon.
Miért lenne "rendes" evés, ha teleennéd magad krumplival, nokedlivel, a fene tudja mi mással?
Nem is kell tudni a vendéglátóknak, mi a paleo. Elég, ha te tudod és aszerint válogatsz magadnak az ételek közül.
Húslevest megeheted nyugodtan a tészta nélkül, minden ami benne van: zöldség, husi + a leve = tökéletes
Pörköltet is megeheted max köret nélkül, bár ha krumpli, akkor 1 szemet megeszel + savanyúság, nem fog az ég leszakadni
Sülteket is zöld-salátával, hasonlókkal nyugodtan
Valóban, ha azt mondod, hogy cukros vagy és a tésztaféléket, rizst és hasonlókat ezért kerülöd, már a legkisebb faluban, a határban élő nénike is tudja, mi az, senki nem fog megütközni azon, hogy kiválogatod, mit eszel, és mit nem.
Menj el nyugodtan, és érezd jól magad!
Itt úgylátom a legtöbben nem tudják hogy a gluténérzékenység az nem simán érzékenység ! komoly betegség! komoly odafigyelés kell az ételek elkészítésénél! nem elég ha kiveszem a levesből a tésztát!!! jaaaaj, megint a sok tudatlan!!
nem tudom, hogy tudják-e akik meghívtak és milyen rokonsági fok van köztetek, hogy neked külön rendeltek -e ? vagy van-e rá esély hogy neked külön étel lesz? sajnos nem biztos hogy ehetsz akár a salátákból, merthát ugye ha az előkészítés során gluténnal érintkezett bármelyik termék- bár ezt neked tudnod kell - akkor azt sem ehetsz! szerintem csináld azt hogy otthon jól bekajálsz és viszel magaddal dugiba kaját! Az eröltetőkre meg szarjál magasról! mond meg hogy nem és kész!
Én olyan levest nem ennék, amiben benne van/volt a tészta. Mert ettem már úgy és ugyanúgy afták lettek tőle a számban, mintha megettem volna benne a tésztát is...
Kérdező, nem kell különösebben magyarázkodnod, sem a paleót emlegetned. Megkérdezed majd, hogy van-e olyan étel, amiben se liszt/zsemlemorzsa/kenyér, se tej/tejtermék nincs. Indoklásnak elég annyi, hogy ezeket nem eheted, mert beteg leszel tőlük. Aki ennek ellenére erőltet bármit is, azzal ne foglalkozz. És jobban teszed, ha viszel magaddal valami kaját arra az esetre, ha ott semmi számodra ehető nem lesz. Amúgy akár előre is megkérdezheted, hogy lesz-e majd ott bármi számodra is ehető étel. Ha előre tudod, hogy nem, akkor legalább rá tudsz rendesen készülni. :)
Nálunk kost lesz lagzi.
Én mindenhol megkérdeztem van-e olyan aki különleges diétát tart.
Vega (110 emberből egy sincs:))
Gluténérzékeny van 2 is.
Ők külön menüt kapnak. Kapnak tortát is külön, tervezetk sütni gluténmentes aprósütit is.
Szerintem erre fontos odafigyelni
*Most lesz...
Aki nemismeri a problémát miért valaszol?
Ha a levesebe teszne leveskockát, már akkor nem eheti, ha belekerül a tészta nem eheteiha rákerül a morzya a másikról nem eheti, ha panirolt akkor többszörösen nem eheti, hiszen morzsa glutén atojásba tesznek tejet laktóz...stbstb
Nem ilyen egyszerű ám
Lehet, de alatta kifejti, hogy laktóz és gluténérzékeny.
A pelo étrend pedig a glutént egészen kerüli,nem tiltott de a legtöbbrecept glutenmentes is, így nagyon sok gluténérzékeny követi ezt a étrendet ( ami amúgy egy egészséges embernek hosszabbtávon káros,de ezt tenyleg csak zárójelben)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!