Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » A paleoval tényleg lehet fogyni?

A paleoval tényleg lehet fogyni?

Figyelt kérdés

olvasgatom itt a recepteket, és látom, hogy ugyanúgy esznek sütit is édességet is, csak épp cukormentesen, meg egészségesebb olajjal és lisztel is. Ezeket tényleg lehet ennie egy fogyókúrázónak?

Illetve ha paleo kaját csinálok abból bármennyit lehet enni? Vagy semmi hatása nem lesz ha pl ebédre vagy vacsorár vagy reggelire többet eszek? nem egésznap ennék, csak én általában napi 3x szoktam enni, de ilyenkor sokkal többet. 1 tányér helyett 2 tányérral, szerintetek így is letudnék fogyni? vagy csökkentsem a mennyiséget?

Nem nasizom, nem eszek cukrot, se keményítőt, se tejterméket, se lisztet, se szénhidrátot, csak szimplán a normális kajákból eszek többet, mint más ember.

2013. aug. 29. 17:46
 1/9 anonim ***** válasza:

"Nem nasizom, nem eszek cukrot, se keményítőt, se tejterméket, se lisztet, se szénhidrátot, csak szimplán a normális kajákból eszek többet, mint más ember."

Ez nem igaz, mert

A, a normális kaják mind ezzel vannak tele

B, Akkor nem kéne fogyóznod

Ne mondd, hogy két tányér párolt zöldséges csirkemelltől híztál meg.

2013. aug. 29. 17:56
 2/9 A kérdező kommentje:
Nem... kb 1 hete csinálom ezt mert fogyni szeretnék... előtte csupa egészségtelen kaját ettem és folyton nasiztam... nem is írtam sehol, hogy régen zölségeken éltem volna, azt írtam hogy most mit csinálok.
2013. aug. 29. 18:00
 3/9 A kérdező kommentje:
És marhára nem is ez volt a kérdés...
2013. aug. 29. 18:01
 4/9 anonim ***** válasza:

ESZEL szénhidrátot. Elég rendben vannak az idegeim, de kezdek picit megőrülni attól, hogy az embereknek lövésük sincs ilyen alapdolgokról.

Mindenki eszik szénhidrátot, többnyire nem is keveset. Én pl. tök sokat, a legszolidabb napomon is. A zöldség már csak ilyen.

Nem, nem ehetsz bármennyit, teljesen logikátlan kalóriatöbbletnél fogyást elvárni.

Nem minden paleós eszik sütit, persze van, aki igen, sőt gyakran. Ha valaki azzal visz be egy étkezést, a megfelelő mennyiséggel, nem látok benne semmi rosszat, bár én személy szerint a xillitet sem akarom 10 dekákban tolni, valahogy ösztönösen kerülöm a sok cukrot, ha xillit is. A többi paleós sütialapanyag számomra normális étel.

A mennyiség akkor jó, ha jóllaksz vele, szerintem.

2013. aug. 29. 18:06
 5/9 anonim ***** válasza:

Lehet vele fogyni, mivel kerüli a leggyakoribb magas glikémiás indexű, nagy szénhidráttartalmú ételek többségét. Persze emelett egyébként kiváló táplálékforrásokat is tilt, de ez most mindegy.

A nagy kalóriatartalmú ételekből paleonál se ehetsz sokat, például banánból vagy disznóhúsból mértékkel egyél, de a zöldségek többségéből, sovány húsokból szinte korlátlan mennyiséget megehetsz.

2013. aug. 29. 18:14
 6/9 anonim ***** válasza:

Ahogy Poiu szokta írni, a gyors szénhidrátokat kell elkerülni.

Zöldség is szénhidrát, igen. Csak éppen semmi baj nincs vele.

2013. aug. 29. 21:53
 7/9 Julie S ***** válasza:

Igen, a paleóval tényleg lehet fogyni. Az már egyedi, hogy ki milyen mennyiség és milyen összetételű étrend mellett tud hatékonyabban megszabadulni a súlyfeleslegétől. Ez viszont már saját tapasztalatot igényel. (Én pl sok banánt ettem, mégis könnyedén lefogytam. Mást meg ugyanez hátráltathat a fogyásban.)

Azért ezt a nem eszem szénhidrátot dolgot, jó lenne elfelejteni (kivéve, ha ketogén paleózol), mert ebből fakad rengeteg félreértés a paleóval kapcsolatban.

2013. aug. 29. 22:44
 8/9 anonim ***** válasza:
Én már 2 éve paleózom és jelentem, igenis lehet vele fogyni. Nekem kicsit több, mint 25 kiló ment le, bár én minden nap gyalogoltam minimum 1 órát, majd amikor kicsit jobb lett a kondim, elkezdtem futni is. Viszont azért vigyázz mit eszel, mert a paleó sütiből sem szabad megenni 1 tepsivel és a dióval, mogyoróval is csak óvatosan, mert ezek azért hízlaló kaják. Remélem segítettem :)
2013. aug. 31. 21:29
 9/9 anonim ***** válasza:

Azért a zsírra nagyon vigyázni kell, és igenis, figyelni a mennyiséget (tudom, hogy Szendiék nem ezt mondják és Atkins sem ezt mondta, mégis). Nagyon sok a zsír pl. a kókuszreszelékben, a kókusztejben (mármint abban a sürített Cocomasban), a mandulában, dióban, stb. A tojásról nem is beszélve. Őrület hetente vagy 20 tojást megenni, nagyon sok zsíradék.

Én először híztam emiatt a paleo diétától, aztán rájöttem, hogy a zsíradékot is figyelni kell, egyformán a ch-val, számolni mindkettőt.

És így már rendben van, Cocomas helyett pl. zabtejet használok (tudom, hogy nem hardcore paleo, de sebaj), ami még édeskés is, viszont a zsírtartalma a 0-hoz közelít.

És csak zsírtalanított magliszteket, nem darálgatok itthon zsírbombákat.

2013. nov. 11. 20:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!