Ha sokat eszem, akkor is fogyni fogok?
Mondjuk 2000 kcal-t paleós kajákból viszem be, akkor hogy az istenbe fogok én fogyni?
2000 kalóriával híztam meg!
Nagyon nem mindegy miből van az a 2000 kalória, de ettől még nem kell mindent elhinni a fanatikus paleósoknak.
Ha több kalóriát viszel be mint amennyit elhasználsz nő a súlyod, ha kevesebbet akkor csökken. DE! Teljesen mindegy mennyi a súlyod, csak az alakod számít. Az alakod a tested összetételétől függ, az pedig az elfogyasztott táplálék összetételétől.
Én nem értek egyet a marha nagy zsír imádatukkal ,sem a szénhidrát fóbiájukkal, bár az utóbbi a zsírvesztéshez pont jól jön.
Zsírimádat nélkül is van szénhidrátszegény étrend, ezért nem értem én se.
1500 kcal, 90 g ch = heti 1 kg fogyás.
Ha nem eszem sokat, akkor sem fogyok csak mert paleózom :D Ez azért nem olyan egyszerű. Lehet, hogy nehéz paleóval hízni (erről nincs tapasztalatom), de nem hízni és fogyni két tökmás dolog.
A paleót csinálhatod azzal a makrotápanyag aránnyal, amivel akarod (max. egészségtelen lesz, de több lehetőség van egészséges módra), nincs előírva, hogy kevés legyen a szénhidrát vagy sok a zsír... Segít, ha a szénhidrát kevesebb és valamennyi zsírra szükség van, de ha beviszed a szükséges tápanyagokat, akkor van választási lehetőséged, hogy energiát elsősorban miből merítesz...
Az én testem s étrendi szabályaim alapján ez a zsír, ami automatikusan kalóriadeficitet okoz és fogyok, de nem vagyunk egyformák.
2000 kalória teljesen jó, csak mozogj sokat :D Nem értékelem túl a kalóriadeficitet, de azt sem hiszem, hogy az energiamegmaradás törvénye alól egy paleózó test teljes mértékben kivonhatja magát... ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!