Szendi Gábornak melyik könyvét érdemes elsönek megvenni?
Először ezt az oldalt olvastam végig. Elsősorban akkor még nem a receptek olvasására mentem rá, hanem baloldalt a táplálkozási ismeretekről írottakat olvastam át alaposan.
Utána már, hogy az ő általa felrakott receptek, vagy más oldalakon talált paleo-ételeket készíted-e, vagy saját ötlet-tárból sütöl-főzöl, rengeteg lehetőség van.
Az viszont nem mindegy, ha kizárod az étrendedből a búza-alapú lisztből készült kenyér- és tésztaféléket, akkor milyen liszt mellett döntöl.
Egyáltalán nem mindegy, hogy glutén-mentes lisztet használsz-e attól kezdve, amit a paleosok támogatnak, vagy inkább az alacsonyabb ch-tartalmú lisztek közül választol magadnak, amelyek viszont a hozzáértők szerint nem illik a paleoba.
És még azért sem mindegy melyiket választod, mert nem minden-fajta lisztből lehet minden-féle kenyeret, tésztát (pl. palacsinta, nokedli stb.) ugyanúgy elkészíteni. Vagyis lisztből célszerű többfajtát tartani otthon, attól függően, éppen mit akarsz főzni.
Persze, ha lehetőséged van a készételt megrendelned, akkor ilyen gondod nem lesz, a siker garantált.
Ez volt anno az első paleós könyve: [link]
Ezt pedig már nem olvastam, de talán kezdésnek ez is jó lehet: [link]
A többi szerintem nem induláshoz való, csak már akkor ha érdekelnek még plusz gondolatok a paleóhoz. Illetve ha receptekre vágysz, akkor a szakácskönyvek is jó hasznot tehetnek. De az internet is tele van receptekkel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!