Ez most paleo, vagy nem?
15 dkg zabpehelylisztet + kb. 10 kg rizslisztet használtam 2 db tojás + kb. fél liter buborékos vízzel kavartam meg palacsintának.
Nekem ez most nagyon bejött, azért gyanús, hogy egyáltalán belefér-e a paleo-ba, vagy ez minden, csak nem paleo? :))))
Aha. Oké.
Ez nem annyira a tudatos, kételkedő és gondolkodó paleós hozzáállás alapvetően hanem mondjuk a mindenképpen mutasson kevesebbet a mérleg tinédzserleányféle akár vért is adok csak hogy könnyebb legyek verzió, de én nem mondhatom erre hogy rossz megközelítés. Csak ha nem verseny előtti mérlegelésre készülsz akkor kizárólag a zsírtömeg változására van értelme koncentrálni a minél kisebb izomtömeg csökkenés mellett. De ez csak jó tanács, tipp, nem beszólás és nem észosztás.
Hát, akkor már csak kíváncsiságból rákerestem a bécsi diétára, amit írtál. [link] Ha az ezen a linken levő étrend fedi esetedben a valóságot, akkor nem értem, hogy mi a gondod a paleo gluténmentességével. Ha ebből bécsi csodából elhagyod a tejet/tejtermékeket és azt a minimális kiflit/zsemlét, akkor mit is kapsz? :) És felhívnám rá a figyelmed, hogy egy majdnem paleóval már fogytál 5 kilót! Erre most, hogy jobban lazítasz ezen a ("majdnem paleós") szigoron, stagnálni kezd a súlyod... Szerintem elgondolkodtató. Méghozzá olyan irányban, hogy ha fogyni akarsz tovább gyorsabb ütemben, akkor: hús, hal, tojás, zöldség, gyümölcs + magvak mértékkel, viszont a zsír- és sószegénységet felejtsd el, mert az többet árt, mint használ.
Szóval valahol nem ez lenne a logikus?
Az a baja manapság az embereknek, hogy nem szívesen változtatnak a szokásaikon, viszont rettentő türelmetlenek, ezáltal figyelmetlenek is. Te is csak a kilóid fogyására koncentrálsz, ahelyett hogy ésszerűen végiggondolnád és kitapasztalnád az étrendeket és végül életszerű következtetéseket vonnál le belőlük. Tudod, nem bántásból írom, csupán jó tanács: ésszel hamarabb és tartósabb célokat lehet elérni, mint türelmetlenül kapkodva, kevés gondolkodással.
Nem tudom, megfogadsz-e ebből bármit is... de azért sok sikert kívánok a céljaid eléréséhez.
Kedves előző!
Nem mondom, hogy magyarázza meg akárki is, mert nem tudjátok, csak szerintem ezt a paleot ki így, ki úgy értelmezi, magyarázza, stb. stb.
Te magad is utána néztél, ha a bécsi diéta = majdnem paleo, ha elhagyom belőle a kenyérfélét, stb. stb. akkor pedig már szinte paleo, no akkor:
ha a bécsi diétával 2 hét alatt 5 kg-ot fogytam, ami "csak majdnem" paleo, akkor ha elhagyom a kenyérfélét, tejterméket, hasonlókat, és 3 hét alatt egyetlen deka sem megy le rólam, akkor most ki az, aki értetlen, aki nem gondolkodik józan ésszel, stb. ????
De ez részemről már csak költői kérdés marad, választ köszönöm nem kérek!
Kérdező, én úgy vettem ki a szavaidból, hogy attól, hogy paleóra álltál át, te egy szénhidrátdúsabb (zabpehely, rizsliszt, stb.), lazább módját követed (tervezed követni), és ezt írtam is, csak nem így fogalmaztam meg. (De úgy látom, nem jött át neked belőle...) Ettől kevésbé gyorsan fogsz fogyni, mint ha csak a már említett alapanyagokból állítanád össze az étrended. Mellesleg a fogyás üteme mindenkinél változó! Te eddig ledobtál 5 kilót (oké, legyen mindegy miből), most a centi szerint formálódik az alakod, vagyis a változás nem állt meg, legfeljebb te nem akarsz róla tudomást venni. Nem igazán értem, miért is jó ez a makacsság, de hát ez nem is az én dolgom...
És még egy fontos dolog, amiről a fogyókúrázók olykor szeretnek elfeledkezni: a rendszeres mozgás/sport, ha a soványságon túl jól is szeretnél kinézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!