Ez most paleo, vagy nem?
15 dkg zabpehelylisztet + kb. 10 kg rizslisztet használtam 2 db tojás + kb. fél liter buborékos vízzel kavartam meg palacsintának.
Nekem ez most nagyon bejött, azért gyanús, hogy egyáltalán belefér-e a paleo-ba, vagy ez minden, csak nem paleo? :))))
Köszi a biztató szavakat, adok magamnak összesen 2 hónapot, ha a kilók akkor sem mennek lefelé, valami mást kell találnom.
Hogy kit érdekel, ha a mérleg nem mutat semmit? Engem, és a lábaimat, amelyek cipelik a többlet-kilókat. :)))
Erre jó amúgy a rendszeres, ésszerű testmozgás, ami erősíti az izmokat, hajlékonyabbá tesz és javítja az állóképességed. Egy edzettebb, fittebb test simán elbírja az izomtömeget is, ami sokszor a mérlegen "plusz kilónak" tűnhetne. Persze, a felesleges zsírt nagyon tanácsos ledobni, de sosem a mérleg a mérvadó. Főleg nem ilyen rövid idő alatt. Véleményem szerint még a két hónap is rövid idő!
És a paleón belül is sokféle irányt vehetsz. Mindenki megtalálhatja benne a számára megfelelőt.
...
Attól még hogy valami nem 100% paleo, attól még nem lesz rögtön rossz vagy baj. Például a csintáddal sincs baj.
Ha centiben, tehát látványban fogysz, akkor mi a gond?
3 hét alatt.. mit vársz? Miért ne lenne értelme odafigyelni arra mit eszel? Aki meg nagyon hardcore akar lenni és fogyni, az ketogén paleózik, szerintem egészséges embernek nem biztos hogy kell de én nem evésben vagyok 'hárdkór' kiélem máshol magam. Ha nagyon kell akkor ki lehet próbálni.
De leírás alapján minden rendben, a mérleget meg akár ki is dobhatod, mert nem a mérleg mutatja meg hogy nézel ki.
Szóval cca 20 kg töbletem van, akinek kell, szívesen adok!
Egyébként lehet, hogy azért vagyok türelmetlen, mert:
- egy hónappal ezelőtt megcsináltam a 14 napos "bécsi diétát", amelyik a 14 napra igérte a 8-9 kg, rólam akkor lement 5 kg. Persze ezt legközelebb csak minimum 6 hónap múlva szabad ismételni, ezért ez a továbbiakban kilőve!
- itt korábban azt írta valaki, hogy fél év adott adott le cca 20 kg-ot, márpedig az átlagosan havi 3 kg.
Arra számítottam, ha többet nem is, de 2-3 hét alatt azért az 1,0-1,5 kg, max 2 kg majd mutatkozik. Ehhez képest a "semmi", egy kicsit rosszul esik.
De jún. 21.-én kezdtem, aug. 20-ig folytatom, ha addig nem megy le a minimum 3 kg, akkor a paleonak és gluténmentességnek nem lesz több esélye nálam!
Köszi a biztató szavakat, küldtem pacsikat nektek, további szép napot!
Itt jött a gondolat, hogy megkérdezem, ki mit főz ma, de azt inkább egy külön kérdésben.
Én pl tényleg fél év alatt adtam le 20 kilót (78-ról 58-ra). De másfél hónapnál előbb eszembe sem jutott mérlegre állni, mert nem fogyni készültem a paleóval. De azért én nem vagyok ám mindenki számára alapul vehető, mert bizonyos súly felett (kb 65kg-tól) már nagyon könnyen rakódnak rám az újabb kilók ("normál" étrend mellett), illetve gyorsan mennek is le. Ez alatt viszont lassul az ütem.
Tudod, nem vagyunk egyformák... és amíg én vígan lefogytam úgy, hogy sok gyümölcsöt ettem, addig ez mást simán hátráltathat a fogyásban. Ezt mindenkinek magának kell kitapasztalnia. Ezért írom azt, hogy kevés a két hónap, hiszen szinte nincs is idő valóban tapasztalatot gyűjteni.
17, 18 egyetértek veletek!
Amikor már sok mindent kipróbáltam, és a net-en valahol olvastam egy doktornőt, aki arról írt, hogy a lisztérzékenységnek az a foka, amely még nem "orvosi eset", megfigyelhető, hogy akik ilyenben szenvednek, általában nagyon nehezen fogynak. És az ő esetükben célszerű a gluténmentes táplálkozást bevezetni, vagy lehetőleg azt előnyben részesíteni.
Ekkor kezdtem el keresgéli, és utánaolvasni, hogy ez mit is takar, és a végén eljutottam, hogy legközelebb ehhez a paleo áll. És nem véletlen, hogy azokat a liszteket kezdtem el használni, amelyek glutén-mentesek, még akkor is, ha ezek (zabpehelyliszt, rizsliszt) nem tartoznak szigorúan a paleo-táplálkozás körébe.
És igyekszem minden más (krumpli, rizs, hasonlók) fogyasztását is lehetőleg minimálisra mérsékelni, amelyeknek magasabb a ch-tartalma.
Tehát a glutén és a ch-mentes, vagy azok igen alacsony szintre való visszaszorításával igyekszem, próbálkozom.
Szóval, hogy a bécsi-diéta már a múlt hónapban levett rólam 5 kg-ot, gondoltam, hogy a szervezetem majd erre a fajta táplálkozásra is reagál valami pozitívat.
Ezért "esik rosszul", hogy 3 hét alatt egy deka nem sok, de annyi sem mutatkozik.
A két hónap = 8 hét, tehát ha a következő 5 hétben sem lesz semmi változás, akkor nálam nem ez a megoldás. Mondom én. Mert az nem lehet, hogy egy szervezet 2 hónap elteltével se reagáljon semmit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!