Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Folytathat paleo életmódot...

Folytathat paleo életmódot akit rákkal diagnosztizáltak?

Figyelt kérdés
Vagy a nyers vegán a jobb?
2013. jún. 29. 11:10
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszodat. Nekem az az egy bajom van a hússal hogy a májam beteg és nem tudok túl sok fehérjét enni.

Próbálok jó minőségű fehérjét kis mennyiségben, meg sok zsírt. Az a baj a ketogennal hogy zöldséget is alig ehetek amit a nyers vegánban ehetnék.

De megpróbálom a ketogént először, meg valamilyen könnyebb sportot aztán meglátjuk mi lesz.

2013. júl. 1. 09:44
 12/22 anonim ***** válasza:

Nézzünk neked májerősítő csodavarázslatot? Konkrét diagnosztizált betegséged is van, vagy csak általánosságban megállapították, hogy beteg/gyenge a májad?

Az a jó a ketogénben, hogy fölösleges mellette sok fehérjét enni. Nincs értelme, nem jár előnyökkel. 500g - 1000g saláta mennyiségű zöldség meg belefér, (hiszen ez kb. 15-50g ch, ennek is egy része rost) ennyit nem tudom milyen ember eszik, de a gabonaevők aligha.

2013. júl. 1. 09:48
 13/22 A kérdező kommentje:

Jó akkor megeszek rettenetes sok salátát ezt értem, de zsírt hogy tudok többet bevinni ha fehérjét nem akarok annyit? Tehát zsírt zsíros hús okból kellene szerintem.

Bocsi tényleg értetlen vagyok de nekem ez meg nagyon új ez a ketogén

A májamból el kellett távolítani egy kisebb darabot meg a daganatot. Hasnyálmirigyből is.

( nem vagyok alkoholista, soha nem ittam és továbbra sem fogok )

2013. júl. 1. 10:41
 14/22 anonim ***** válasza:
48%

a hosszú választ író vagyok! Figyelj,szerintem beszélj a kezelőorvosoddal vagy egy dietetikussal mindenképpen,mert nem vagyok benne biztos,hogy a májad miatt neked való ez a diéta. Komoly mennyiségű fehérje is van itt azért,és ennek a kétszerese zsírként,egy orvos meg fogja neked a leleteid alapján mondani,hogy belekezdhetsz-e a diétába. Én a monitor előtt ülve könnyen mondanám,hogy jaaajjj,persze,nem lesz semmi bajod,de nem vagyok ebben biztos.

Tápi,általában egyetértek veled,de daganatos betegeknél egyátalán nem szükséges a C vitamin plusz adagolása,mert mint írtam,ugyanannyit árt,mint használ nagyobb dózisban. de ezt szerintem az onkológus is elmondja/-ta,de ha ő nem,akkor elvileg a dietetikus. Én legalábbis átestem ezen a körön,de gondolom ahány orvos,annyi tanács.

2013. júl. 1. 12:17
 15/22 anonim ***** válasza:
Nem olvastam át minden választ, nem találkoztam még a c-vitamin káros hatásaival eddig. De minthogy maguk között a szakemberek között is rengeteg vita van.. biztosan lehet szó ilyenről is, itt nehéz igazságot tenni.
2013. júl. 1. 12:28
 16/22 anonim ***** válasza:

mint írtam,ahány orvos,annyi tanács. én a C-vitamin EXTRA bevitelről beszéltem,de örülök,hogy valaki lepontozott,biztos mindenki átesett itt daganatos betegségben,vagy azzal küzd,és tudja,mi a frankó....mindegy.

kérdező,utoljára tényleg ezt tudom tanácsolni: dietetikus+kezelőorvos véleménye!!!!

2013. júl. 1. 18:48
 17/22 A kérdező kommentje:

Köszi Tápi :)

Nem tudom utolsó nekem azt mondta az orvos hogy C vitamint lehet szedni, mert a felesleg ami nem kell a szervezetnek azt kipisilem. Én 1000 milligrammot szedek egy nap. Ez nem tudom hogy soknak számít vagy normális adagnak. Eddig nem volt bajom tőle, szépen gyógyulok eddig :)

Azt hogy milyen diéta javasolt nekem ilyen májjal még meg fogom érdeklődni minden felé. Egyébként a mai napom elég ketogén volt

2013. júl. 1. 22:21
 18/22 anonim ***** válasza:

Asszem az enyém is (ketogénre hajazó).

C-vitamin a rákbetegségnél kétélű vagy úgy általánosságban?

2013. júl. 1. 22:23
 19/22 A kérdező kommentje:

Mindenki mást mond.

Egyébként elég sokat olvastam róla és a c vitamin nem nagyon hat a rákra, de ez csak az én következtetésem.

A c vitamin az immunrendszerre van jó hatással és egy erős immunrendszer könnyebben legyőzi a rákot.

Szerintem

2013. júl. 1. 23:42
 20/22 anonim ***** válasza:

Lehet csak én vagyok maradi gondolkodású, de valahogyan én nem csodaszert keresnék, ami konkrétan a rákra hat. A rák betegség, a kialakulását kell megakadályozni vagy segíteni a szervezetet a legyőzésében (nyilván ha lenne egy kék bogyó ami relative kevés mellékhatással 'megoldaná' a problémát az is jó lenne, csak ez általában fikció, ilyen gyógyszerek kevés betegségre vannak).

Ha a c-vitamin jó hatással van annyira az immunrendszer működésére, hogy ez valóban hatással van a rákos megbetegedésekre, akkor ez már jó szerintem. Már ha ez így van.

D-vitaminról tudjuk, hogy ha kellő mértékben el lenne látva vele a lakosság, és nem a hiány lenne jellemző akkor szív-érrendszeri betegségekkel jobban állhatnánk.

2013. júl. 1. 23:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!