Mit tegyek? Sajnos tavaly nyáron diagnosztizáltak nálam egy hasnyálmirigy rákot.
Azóta már több mütéten is áteset. És folyton jártam kemoterápiára. Csak hogy a mütétek véget nem tudtam mozogni így nagyon meghiztam. Most januárban lesz a szalagavatóm és addig szeretnék legalább 10-12 kg leadni. 18 éves vagy 165 cm magas és jelenleg 68 kg. Tudnátok nekem jó fogyúkurás modszereket mondani??? Ja és ha valakinek van ötlete hogy hogyan tudnám gyorsabban növeszteni a hajam, mert sajnos az is kihullot és most jellenleg fülig érő hajam van és min. válig érőt szeretnék.
Előre is köszönöm a segítséget.
Öhm, a fogyással óvatosan, mert beteg voltál/vagy. Próbálj mindenből enni, mint eddig, de kevesebbet, emeld a gyümölcs-zöldség arányt. Mozogj - napi 40 perc kocogás, vagy intervall edzés, tánc, ami jól esik.
Csokit, csipszet, cukros nyálakat hagyd a fenébe - néha egy-két kocka (ét)csoki megengedett azért.
Sok fehérjét, kevesebb ch-t és legkevesebb zsírt egyél. De szerintem a sok-sok mozgás már alapból sokat levisz a súlyodból.
Sok sikert!
A hajad meg nőni fog még, szalagavatókor válassz olyan frizut, ami az éppen aktuális hosszból kijön és jól is áll.
Szia
A kajákban nem nagyon tudok segíteni. Viszont annyit mondhatok, hogy ahhoz, hogy lefogy, kellene valami mozgás. A hajadra vegyél ricinusolajat, gyógyszertárban 300-400 Ft.
Olyan 2 kanálnyit tegyél egy kis tálba, edénybe, és melegítsd fele egy kicsit, hogy legyen hígabb. Kend fel a hajtövedhez, szárítsd egy kicsit jó meleg levegővel, majd tegyél rá egy törölközőt. Hagyd így vagy 3 óráig, aztán pedig kétszeri samponozással mosd le. Dm-ben lehet venni egy hajkapszulát, Das gesunde PLUS Haar Vital komplex a neve, 900 Ft körül van. Utána majd biztosan beindul a hajnövekedés. Sajnos a kajákban tényleg nem nagyon tudok segíteni, de ebben a kategóriában már annyian leírtak ilyen "napi adagokat":D. Keresgélj. :) Remélem azért hasznos volt a válaszom, és legyél egészséges mindig!
Eső vagyok. Az evés dolgot inkább a dokiddal - kezelőorvos - beszéld meg, mert ilyen súlyos betegség - pláne kemo - után kell a tápanyag, nem ugorhatsz bele csak úgy egy diétába.
Ha ő azt mondja, nem csökkentheted a kajád (esélyes), akkor emeld a mozgást. A lényeg, h naponta minima fél-3/4 órát mozogj. Ne muszájból, ha unod a futást (egyenletes, lassú kocogás), pattanj bicóra, v ha abból is eleged van, táncolj,... változatosan. Elmehetsz csapatsportra hobbiszinten, sokat segít, mert nem egyedül vagy és barátokat is szerzel.
Az orvos véleménye nélkül az előírt étrendedtől ne térj el, ha valami csoda folytán nem állítottak össze neked ilyen súlyos betegséggel étrendet, akkor irány a dietetikus! Hasnyálmirigybetegen az alap fogyókúrás étrend sok elemét pont hogy mellőznöd kell, a magas rosttartalmú ételek, mint teljes kiőrlésű gabona, nyers zöldség és gyümölcs, veszélyesek lehetnek, gondolom elmondták!
A zsírokat, főleg a telített zsírsavakat is csak nagyon minimálisan, fűszerezést csak visszafogottan, fehér cukrot elhagyni! A jó hír, hogy magas fehérjetartalmú ételek, mint a csirkemell és a fehér hal általában pont javasoltak, és ezek a fogyókúrához is elengedhetetlenek, szükség van a sok proteinre hogy az izmaid bírják a terápiát, de bizony szénhidrát is kell! Az egészséged legyen a fő szempont, ne az álomalak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!