Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mit tegyek? Sajnos tavaly...

Mit tegyek? Sajnos tavaly nyáron diagnosztizáltak nálam egy hasnyálmirigy rákot.

Figyelt kérdés

Azóta már több mütéten is áteset. És folyton jártam kemoterápiára. Csak hogy a mütétek véget nem tudtam mozogni így nagyon meghiztam. Most januárban lesz a szalagavatóm és addig szeretnék legalább 10-12 kg leadni. 18 éves vagy 165 cm magas és jelenleg 68 kg. Tudnátok nekem jó fogyúkurás modszereket mondani??? Ja és ha valakinek van ötlete hogy hogyan tudnám gyorsabban növeszteni a hajam, mert sajnos az is kihullot és most jellenleg fülig érő hajam van és min. válig érőt szeretnék.

Előre is köszönöm a segítséget.

2011. júl. 9. 16:28
 1/7 anonim ***** válasza:

Öhm, a fogyással óvatosan, mert beteg voltál/vagy. Próbálj mindenből enni, mint eddig, de kevesebbet, emeld a gyümölcs-zöldség arányt. Mozogj - napi 40 perc kocogás, vagy intervall edzés, tánc, ami jól esik.

Csokit, csipszet, cukros nyálakat hagyd a fenébe - néha egy-két kocka (ét)csoki megengedett azért.

Sok fehérjét, kevesebb ch-t és legkevesebb zsírt egyél. De szerintem a sok-sok mozgás már alapból sokat levisz a súlyodból.

Sok sikert!

A hajad meg nőni fog még, szalagavatókor válassz olyan frizut, ami az éppen aktuális hosszból kijön és jól is áll.

2011. júl. 9. 17:00
 2/7 anonim ***** válasza:

Szia

A kajákban nem nagyon tudok segíteni. Viszont annyit mondhatok, hogy ahhoz, hogy lefogy, kellene valami mozgás. A hajadra vegyél ricinusolajat, gyógyszertárban 300-400 Ft.

Olyan 2 kanálnyit tegyél egy kis tálba, edénybe, és melegítsd fele egy kicsit, hogy legyen hígabb. Kend fel a hajtövedhez, szárítsd egy kicsit jó meleg levegővel, majd tegyél rá egy törölközőt. Hagyd így vagy 3 óráig, aztán pedig kétszeri samponozással mosd le. Dm-ben lehet venni egy hajkapszulát, Das gesunde PLUS Haar Vital komplex a neve, 900 Ft körül van. Utána majd biztosan beindul a hajnövekedés. Sajnos a kajákban tényleg nem nagyon tudok segíteni, de ebben a kategóriában már annyian leírtak ilyen "napi adagokat":D. Keresgélj. :) Remélem azért hasznos volt a válaszom, és legyél egészséges mindig!

2011. júl. 9. 17:05
 3/7 A kérdező kommentje:
ÉS ezt a kapszulát ez hogy szedjem napi egyszer??
2011. júl. 9. 17:19
 4/7 anonim ***** válasza:

Eső vagyok. Az evés dolgot inkább a dokiddal - kezelőorvos - beszéld meg, mert ilyen súlyos betegség - pláne kemo - után kell a tápanyag, nem ugorhatsz bele csak úgy egy diétába.

Ha ő azt mondja, nem csökkentheted a kajád (esélyes), akkor emeld a mozgást. A lényeg, h naponta minima fél-3/4 órát mozogj. Ne muszájból, ha unod a futást (egyenletes, lassú kocogás), pattanj bicóra, v ha abból is eleged van, táncolj,... változatosan. Elmehetsz csapatsportra hobbiszinten, sokat segít, mert nem egyedül vagy és barátokat is szerzel.

2011. júl. 9. 17:21
 5/7 anonim ***** válasza:
orvos engedélye nélkül semmit ne szedj!!
2011. júl. 9. 18:01
 6/7 anonim ***** válasza:
a 18:01-essel értek egyet, semmit ne szedj és semmit ne változtass az étrendeden ill az aktivitásodon, anélkül, hogy az orvossal ne egyeztetnél!
2011. júl. 9. 19:13
 7/7 anonim ***** válasza:

Az orvos véleménye nélkül az előírt étrendedtől ne térj el, ha valami csoda folytán nem állítottak össze neked ilyen súlyos betegséggel étrendet, akkor irány a dietetikus! Hasnyálmirigybetegen az alap fogyókúrás étrend sok elemét pont hogy mellőznöd kell, a magas rosttartalmú ételek, mint teljes kiőrlésű gabona, nyers zöldség és gyümölcs, veszélyesek lehetnek, gondolom elmondták!

A zsírokat, főleg a telített zsírsavakat is csak nagyon minimálisan, fűszerezést csak visszafogottan, fehér cukrot elhagyni! A jó hír, hogy magas fehérjetartalmú ételek, mint a csirkemell és a fehér hal általában pont javasoltak, és ezek a fogyókúrához is elengedhetetlenek, szükség van a sok proteinre hogy az izmaid bírják a terápiát, de bizony szénhidrát is kell! Az egészséged legyen a fő szempont, ne az álomalak!

2011. júl. 10. 13:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!