Miért mondják a paleo diétára hogy egészséges ha tilos a csontritkulás elkerüléséhez nélkülözhetetlen tejtermék?
Ki mondja, hogy egészséges?
Informatikai végzettségű önjelölt tudósok
és kölyökkorú gyik-trollok.
Egy paleo-s nem csak a tejtermékeket "tagadja meg", de azt se tekinti érvényesnek, hogy a túlzott sófogyasztás káros, illetve a vörös húsok és a zsiradékok mértéktelen fogyasztása szív- és érrendszeri panaszokhoz, majd halálhoz vezet...
akkor miről is beszélünk?
Azért az nem igaz, hogy a tejtermékek nélkülözhetetlenek a csontritkulás elkerüléséhez. Vannak pl. tejallergiás emberek, és nekik sem feltétlenül lesz csontritkulásuk.
Az egészségességéről nem nyilatkozom, most fáradt vagyok, hogy fogalmazzak.
Amennyire én tudom, a nagy tejfogyasztó országokban sem ritkább a csontritkulás...
Egy csomó dologra rámondják, hogy nélkülözhetetlen, a kenyérre, a tejre, pedig ez nem igaz, másból is be lehet vinni a szükséges anyagokat, igaz, viták tárgya, hogy ami benne van, az fel is szívódik-e... Akár pl. a tej, akár az olajos magvak kalciumtartalmáról van szó...
Hm, nehéz megtalálni az igazságot, úgyhogy én követem a testem jelzéseit, néha megtámogatva némi logikus gondolkodással, annyi.
Hehehe :)
A tejivókra kimondottan jellemző a csontritkulás. Tehát nem a paleóval van a baj, hanem az olyan nevetséges állításokkal mint a "csontritkulás elkerüléséhez nélkülözhetetlen tejtermék". Mintha óvodások sírnának cukorkáért, komolyan..
A paleó eddig a legracionálisabb lábakon álló táplálkozási ajánlás. Végre rendszerbe gyűjtötték és következetesen elutasították a káros húsfogyasztás, káros zsír, káros só és hasonló félrevezető, alaptalan elméleteket. Több más zagyvasággal együtt (mint a nélkülözhetetlen Óh tejtermékek elmélete) :D
Azért mert a csontritkulás elkerüléséhez nem nélkülözhetetlen a tejtermék.
A csontritkulást leginkább a mozgással, a csontok terhelésével lehet elkerülni.
Ha a só annyira káros lenne, miért raknának ki az erdőkben sótömböket az állatoknak? Nekik jót tesz, nekünk nem?
A tejtermék meg nem nélkülözhetetlen. Miért kellene nekünk a kecske, tehén, stb. teje? Nekünk is megvolt szoptatáskor a szükséges anyatej.
Az ember sajnos a szokások rabja, ha jön valami "új" az máris divatdiéta, pedig ez inkább életmód váltás (ami szintén hülyeségnek kiáltanak ki).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!