Paleósok ehhez mit szóltok?
"Egy magyar természetgyógyász "
Innentől kezdve nincs mit szólni. A természetgyógyászat egy dolog, a tudomány másik dolog.
Nyilván minden állítás félinformációkon, ferdítéseken vagy hazugságokon alapul.
Az aktív életmód mindent gyógyít kijelentést cáfolják a hájas, beteg sportolók.
Az ortodox zsidajok 87 évig a mesében élnek, közük sincs az egészséges táplálkozáshoz, szimplán vannak ésszerű higiénés alapelveik.
Az ősember életkorát mindig félrebecsülik, laikusok hibája, ebből már látszik milyen forrásokból tájékozódik a bácsi.
A kínaiakkal és a rizsevésekkel példálózik. Nos, nem tudom ő mennyit foglalkozik a kínaiakkal, lehet annyit hogy le tudja írni a velük kapcsolatos mondatát. Én viszont figyelmet fordítok a kínai kultúrára, a tudományaikra. És ezek alapján azt mondom, hogy a rizsevés egy kényszer megoldás, de semmiképpen sem jó.
Lesz aztán szó mindenről, vércsoportokról meg lúgosításról.
Áhh, ha hülyeséget akarok olvasni akkor benézek a 90 napos diétázókhoz, vagy elbeszélgetek a Tihanyi dietetikussal, nem kell hozzá természetgyógyász.
Sok igazság van a cikkben, ha nem is minden igaz. A tej pl. fontos és egészséges táplálék. Az sem igaz, hogy a glutént csak a lakosság 10 %-a tudja feldolgozni.
De a paleolit valóban többet ért, mint használ.
A paleót mindig olyanok támadják, akik egyetlen napra sem próbálták ki.
Ami pedig a tejfogyasztás egészséges voltát illeti, érdemes elolvasni ezt: [link]
4. válaszoló
Hogy lenne már a tej fontos táplálék, ha az állattartás előtt az ember soha nem is jutott hozzá?
Hogy glutént a lakosság mekkora hányada hogyan emészti.. Részletkérdés. Nem ez a lényeg, hanem hogy megszűnnek a krónikus betegségek ha nem eszik, de betegek lesznek ha eszik. Ennyi, gyakorlatias.
Ennyi butaságot is rég olvastam, kivéve a tejes részt, a cukorral karöltve.
Persze, hogy hamar meghaltak az ősemberek, nem csak olyan betegségek léteznek, amit a gabona, tej, hüvelyesek, cukor fogyasztás vált ki, és akkoriban nem voltak orvosok, akik kezelték volna őket.
Amúgy, ha annyira egészséges lenne az a halom étel, amit felsorol, akkor nem olvasnám különböző klubokban, hogy a meddőnek titulált nőnek végre gyereke lesz, Chron betegségtől szabadul meg valaki, elmúlt a vérszegénysége, nincs többé allergiája, bőven satöbbi. És őket mind ismerem, nem hazudok itt hirtelenjében, bár sokan úgyse hiszik el, de az már nem az én bajom (betegségem).
Én megszabadultam a pikkelysömörömtől, ami nem kispályás volt, egész testes, mindezt csak azért, mert a "nagyon fontos" gabonát, cukrot, hüvelyest, tejterméket elhagytam. Nem véletlen történt szerintem.
Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!