Leírnátok mit esztek reggelire, ebédre és vacsorára?
Stagnál a súlyom. Lehet félre értettem valamit? Nem eszek aszalt gyümölcsöt.
Bár 3 napja megsütöttem őt: [link]
És már 3 napja ettem a reggeli kávé mellé. De még mindig meg van a fele, de ma már kidobom. Lehet hogy ez a baj?
Ez a paleo divat is elmúlik egyszer..valaki kitalálta jól megszedte magát a sok marha meg azt hiszi hogy ezektöl lefogy (pl Tóth Vera csülökzabálással)
A kérdésre a válasz számold ki a kalória tartalmát nyugodtan és sírj.
Hogy mit eszek? Zöldségeket fehér húsokat sajtokat tejet tejtermékeket jázmin rizst és még sorolhatnám.
A kókuszos kenyeret nem ismerem, de még működő ételt kidobni??? Eszedbe se jusson.
Én tegnap a Paleo Hedonistáknak a kókuszos-fahéjas-almás-mazsolás sütijét csináltam meg kókusztej után maradt reszelékből, de azt azzal együtt megettem azonnal, hogy nem voltam éhes :D Veszélyes süti, isteni szerencse, hogy párom is van.
Az én súlyom is stagnál, abban jó ;)
De mióta paleózol, mióta stagnál, fogytál-e korábban, egy kis infót, kérem :)
A reggelim változó, ma 2 narancs és egy tükörtojás zöldségekkel (ez elég tipikus volt korábban, illetve a tojás lehetett más formában, akár olajos magvakkal is). A tojást már kezdem leépíteni, de nem bírok ennyit enni, de azért finom és egy ideig könnyebb belőle bevinni fehérjét, mint zöldségből, nekem igen nehéz megfelelő szinten tartani a fehérjémet, ha fogyni akarok és nem izomból.
Egyszer zöld smoothie-t ittam, ami nem jó, de nem voltam éhes.
A tojáskerülő reggeleimen pedig nemes egyszerűséggel sült zöldséget eszem nyers zöldséggel, vagy nyers zöldségeket szójaszósszal, őrölt lenmaggal és egész tökmaggal, bár az nekem szinte mindig tízórai. Vagy káposztalevest és sütőtök soufflét előző napról. Ez ilyen változó dolog, ahogy a reggeli éhségem is, minimális és semmi között.
Aki tud reggelizni, az ne egy tojást egyen pl. :)
Tegnap pl. tojásos-gombás lecsót ettem ebédre, utána 1-2 órával a már említett sütit. Ez kissé tápláló volt (ennyire nem akartam és szoktam jóllakni, elégedett lustaságban lebegtem egész délután), így esélyem se volt vacsorázni.
Amúgy természetesen szoktam, többnyire edzés után és tojást zöldségekkel.
A kókuszos kenyér két nap betermelve sem tűnik nekem olyan soknak, valamit enni kell. (Az általam tegnap megevett süti úgy a felének felelt meg, de nem volt egy diétás nap, az tuti :D Épp lazáztam, kellett, túl sokat olvastam táplálkozásról és az ételekben levő anyagokról és kicsit összekuszálódtam.)
#2: Az lehet, hogy a paleo divat elmúlik, múljon is el, a világnak semmi szüksége agyatlan divatpaleósora, divatvegákra ésatöbbi.
Az emberek egy része sokkal régebben él többé-kevésbé a paleo elveinek megfelelően, mint ahogy azokat kidolgozták, egyszerűen csak a testükre hallgatva, valamint esetleg a táplálkozás és élelmiszeripar tényeit olvasva.
Én is, a párom is a paleótol függetlenül fordultunk el a kenyértől, tésztától, liszttől, finomított cukortól, tejtől, ésatöbbi.
Nem követem a paleót, de sok elem közös a táplálkozásomban és a paleóban, de ezekre a változásokra a testem ébresztett rá, nem a paleo, de még csak nem is az olvasmányaim...
Különben sokféle paleo van, egy napi 1 tojást és sok nyers zöldséget fogyasztó vegán atléta kissé más, mint a krumpli-hőkezelt zöldség-süti kombó, például.
Nyilván rosszul is lehet csinálni, mint mindent. Bár van, amit sokkal könnyebb rosszul csinálni (veganizmus, az testtel való helyes kommunikáció és ész nélkül könnyen belemehet viszonylag egyoldalú kenyér-, rizs- és tésztazabálásba egyeseknél, olyan hiányjelenségeket okozva, hogy csuda. Pedig még búzahúst is esznek hozzá... Biztos van ilyen.). Persze nem kell semmiféle megszorítás, az átlagember étrendje is ilyen, rengetegen rosszul csinálják, követve az élelmiszeripar és a társadalom és a marketing által készen kínált gondolkozást.
ha a paleot nézném akkor ennék
gombás-hagymás-szalonnás rántottát
sül bacont friss salátával
szalonnát, kolbászt retekkel
sülthúst paradicsommal
tükörtojást paradicsommal
csülköt tormával
magokat gyümölcssalátátval
amúgy én mindent eszek kivéve kenyeret nem, mert nem szeretem, nem a paleo miatt bár én nem követem de én sose ettem kenyeret egyszerűen nekem túl fojtó
amiket eszek
reggel mindig zabkását eszek joghurttal, almával
vagy rántottát hagymásan
ebédre főzeléke, rizst, krumplit szoktam enni
pörkölttel/natur sülthusokkal/főtt, tükörtojással, párolt husokkal, lecsót, rizseshúst, töltött paprikát, rakottzöldségeket, rakottkáposztát, krumplit, stb
vacsorára meg ami marad ezekből
vagy túrót almával
én nem követem a paleót, vannak mániások, de szerintem akkor sem egészséges zsírt hússal, meg zöldségeket enni egész nap, győzködhetjük a másikat, úgyis mindeki a saját álláspontja mellett lesz, de szalonnát, kolbászt és húst egész nap enni szerintem húzós
végülis nézzük meg a testépítőket
túró, cottage cheese, sovány sajt, rizs, krumpli, lencse, zöldborsó, zabpehely, ők nem esznek szalonnát, kolbászt
igaz ez már egy másik életmód, sokkal terhelőbb aktívabb, de azért az eredményt ha megnézzük nem rossz látvány:)
A paradicsom is gazdagabb lektinben, bár nem tudom, pontosan mennyire, de az egész krumplicsalád, amibe tartozik, ilyen.
A testépítők sem esznek egyformán. Most olvastam egy évekig vega testépítőről, aki úgy látszik, nem volt annyira oda a zöldségekért és a fehérje miatt ráment a búzára és a szójára, bár tapasztalta, hogy a proteint nem kell akkora mennyiségben nyomatni, mint egyes testépítők hiszik... Pont a búza és a szója, ez egy nagy baklövés volt. Ő sokkal-sokkal több lektint evett, mint egy normál ember, az emésztése rövid úton tönkrement. Sajna ők sem tudnak eleget a tényekről. Mi többiek sem. Én pár hete hallottam először a lektinekről...
De van, aki nyersvegán testépítő remek laboreredményekkel, s szerinte könnyedén bevihető minden jórészt gyümölcsből, egyszerűen csak sokat kell enni belőlük. Ez így is van, de nem mindenki tudná elégetni azt a szénhidrátmennyiséget, amit ő bevisz :D
Én részemről az ennél vegyesebb táplálkozásra szavazok :P
11.05
kivancsi lennek ki csinalja a palot divatbol?
mert elég moslék kajak vannak,már bocsanat,undorral ettem,komolyan mondom,aztan a felét a macskáknak adtam.
csak 3 hetig birtam,a gyomrom miatt kellett,de szörnyű volt.
fogyni meg látványosan lefogytam mellette,sport nelkül.
Mi a fenét ettél te?! Egy csomó ínyenc éttermi fogás is paleo...
Az én étkezéseim zöme is, de mind finom. Annyi alapanyag van, aki tud főzni, az nyilván jókat készít belőle, finomakat, laktatóakat, tápanyagban bővelkedőket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!