Kismamák, szoptatós anyák, daganatos betegek miért nem étkezhetnek a paleo diéta szerint?
Találtam egy cikket, az ősemberekre és a natúr étkezésekre hivatkozva ajánlja a paleo táplálkozást.
Merthogy az ősember így evett. A cikk végén pedig az van, hogy kismamák, szoptatós anyák nem ehetnek így.
Miért?
Az őskorban nem voltak kismamák, szoptatós anyák?
Nem értem
Pedig ehetnek, sőt esznek is, semmi bajuk nincs, mindenkinek így kéne ennie.
Daganatos betegeknek pedig pont a ketogén paleó való, hogy ne kapjon CH-t a daganatos sejt, ha jól tudom a CH is hozzájárul a fejlődéséhez, majd Táp kijavít.
#3: A paleósok a gyerekeiket is igen hajlamosak paleósan etetni, ahogy a többi csoport is a saját elképzeléseit alkalmazza a gyermekeknél is (kivételek persze akadnak).
Az a helyzet, hogy ha egy étrend átgondolt (mert ész nélkül alkalmazni a dogmákat nem annyira jó) és mindent megad a testnek, amire annak szüksége van, akkor az működik gyerekeknél is, de javítson ki valaki, ha tévedek és mondja meg, miért. Persze amíg nagyon kicsik, nem ehetnek akármit, erre figyelni kell.
Mert a paleo egy divat, és nem egészséges a szervezetre.
Az őskorban sem így ettek az emberek. Arról nem is szólva, hogy sokkal több kisgyerek halt meg, és a felnőttek sem éltek hosszú ideig.
Én sajnos édességfüggő vagyok és érdekes módon, ha zsíros kaját eszek - zsíroskenyér, kolbász, lángos és ehhez hasonlók, herpesz nő a számra.
De ha az édességeket eszem, csokit, tejberizst, akkor jól érzem magam, nem vagyok éhes, nem érzem hogy diszkomfort érzetem lenne.
Ha pl. csirkemellfilét eszek zöldséggel, komolyan utána olyan éhes leszek, hogy szinte rosszul vagyok, ennem kell valami édességet, sütit, kekszet, csokit.
Miért van ez?
És ez világéletemben így volt.
Hogyan változtassak majd, ha már előre tudom, hogy engem nem laktat a zöldség-hús? ha éhes vagyok, idegbeteg vagyok.
#6: Én is igen morc vagyok éhesen, nem jó az.
Nagyon érdekes, amit írsz. Nekem a hús 6-7 órán át tartó jóllakást eredményez (de attól még nem akarok húst enni havi 1-nél többször). A paleón belüli ételekkel ezt nem tudtam elérni mással, kivéve ma, egy lecsó-süti kombóval, bár a sütin nem paleo csoki is volt, de tuti nem azon múlt.
Akkor Te ne egyél húst, annak is megvannak az előnyei a mai modern élelmiszeripari világban, de még máshol is, legalábbis ha kevesebb állati fehérjét eszel ezáltal. Más egy növényt és egy állatot feldolgozni a testnek, de ez bonyolult tudomány és nem értek hozzá, de nyilván más a kettő. Ha paleózni is akarsz és húst se enni, s töméntelen tojást sem bírsz enni (én egy 6 tojásos nap után elkezdtem kerülni a tojást, ami sosem látott mélységekbe vitte a napi fehérjebevitelemet. na jó, eddig 3 alkalommal számoltam ki :)), akkor viszont némi magból és sok zöldségből kell bevinni a fehérjét. Meg persze gyümölcsökből is lehet akár sokat is, de az már hardcore szint, ami nem akárkinek megy és nehéz a hozzátartozó szénhidrát elégetése is, főleg, ha nem málnát eszünk :P.
A paleót elég sokféleképpen lehet követni (sokan lazán követik, nem lemondva a fürdővízzel kiöntött gyerekekről, mint pl. a nyers zsenge borsó vagy zöldbab... bezzeg az ipari húst nyomatják), nyilván rosszul is, de teljesen különböző ételcsoportokra kihegyezve is. Nem kell mindenfélét ennünk ahhoz, hogy bevigyük a szükséges dolgokat és mennyiségeket, de esetenként nagy odafigyelést és nem apró mennyiségeket jelent ez.
Dieta úr (hölgy).
A kukorica és egyéb olcsó sz.r kaják még mindig nem tartalmaznak esszenciális tápanyagokat, csak olcsók.
Kérdés, hogy a dietetikusok ezt mikor érik fel ésszel? O.o
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!