Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Mi az a Paleo diéta?

Mi az a Paleo diéta?

Figyelt kérdés
Valaki ki fejtené nekem hogy pontosan mit is takar ez a diéta?

2013. márc. 12. 21:00
 1/7 anonim ***** válasza:
66%

Olvasd el pl: Robb Wolf: Paleolit megoldás,

ezen kívül Szendi Gábor paleós könyvei is jók:) innen megtudod

2013. márc. 12. 21:26
 2/7 anonim válasza:
21%

vagy egyszerűbb megoldásként

[link]

szerintem ez a diéta nem jó...

de talán neked bejön....

2013. márc. 12. 21:36
 3/7 anonim ***** válasza:
45%
ez a cikk tele van baromsággal
2013. márc. 12. 21:39
 4/7 anonim ***** válasza:

pl hogy kevesebb só meg zabtejszín, dióolaj :o

meg ez: a paleolit diétás étrend kálciumfogyasztása jobb a jelenlegi fogyasztásunkhoz képest, DE a nagy rostfogyasztás mellett nem hasznosul a teljes mennyisége sem ???

2013. márc. 12. 21:42
 5/7 anonim ***** válasza:
52%

"Kerülendő

- minden gabonaféle, a glutén miatt (gabona, tönköly, rozs, árpa, stb.)

- minden gyorsan fel s z Ívó dó szénhidrát, a nagy szénhidrátterhelés miatt (rizs, burgonya,

kukorica, köles, cukor, fruktóz)

- az összes hüvelyes (beleértve a földimogyorót és a szóját is) és a burgonya, veszélyes

lektintartalmuk miatt

- a tej és tejtermékek (kivételt képeznek a kemény sajtok, amelyek mértékkel fogyaszthatók)

- az olíva- és kókuszolajon (kókuszzsÍr) kívül minden, hidrogénnel kezelt étolaj és

margarin

Fogyasztandó

+ állati húsok, zsírok

+ tojás

+ halak, vÍziállatok és omega-3 (kapszula)

+ zöldségek (kivéve hüvelyesek)

+ gyümölcsök

+ magvak (kivéve földimogyoró)

+ gombák

+ hidegen sajtolt, növényi, nagy omega-3-tartalmú olajok, kókuszolaj, olívaolaj. Salátákra

elfogadott a hidegen sajtolt repce-, lenmag- és dióolaj.

A zöldség-gyümölcs és állati eredetű ételek megfelelő aránya biztosítja a megfelelő

tápanyag-ellátottságot és bizonyos mikrotápanyagok bevitelét. A modern ipari környezet,

a földet kizsákmányoló mezőgazdasági termelés, és a kereskedelem tárolási

módszerei (éretlenül leszedett gyümölcsök, mélyfagyasztás) miatt a modern táplálék

nem tartalmaz elég vitamint, így vitaminok és ásványi agyagok pótlása szükséges.

A paleolit táplálkozás nem nyers táplálkozás, nem lowcarb-táplálkozás és nem

biotáplálkozás. Természetesen minden, ami vegyszermentes, inkább ajánlott, mint a

nagyipari termékek, azonban a realista paleo álláspontja szerint kisebb rossz a paleo

étrendet az élelmiszeripar által nyújtott, a természeteshez minél hasonlóbb tápanyagokkal

imitálni, mint a nyugati étrendet folytatni."

2013. márc. 13. 07:34
 6/7 anonim válasza:
42%

Hülyeség a paleo? ezt komolyan gondolod??

Elmentem egy paleo boltba ,ahol sütiket meg hasonlókat árultak.Az egyik barátom nem ehet finom lisztet és még a cukorral is vigyáznia kell.Vettem sütit neki és azóta csak ezt eszi.Imádja és én is megkosóltam és csak ajánlani tudom.Utána olvastam és van aki már 7-8 kg fogyott evvel.Akkor hol is hülyeség?

2013. márc. 23. 12:54
 7/7 anonim ***** válasza:
0%

Igen, itt is leírták a paleot, részletesen, de ott a dr googl..vagy a paleoközpont.hu.

Az édességek is nagyon finomak!!

Sok sikert..

2013. márc. 29. 08:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!