Mi az a Paleo diéta?
Olvasd el pl: Robb Wolf: Paleolit megoldás,
ezen kívül Szendi Gábor paleós könyvei is jók:) innen megtudod
pl hogy kevesebb só meg zabtejszín, dióolaj :o
meg ez: a paleolit diétás étrend kálciumfogyasztása jobb a jelenlegi fogyasztásunkhoz képest, DE a nagy rostfogyasztás mellett nem hasznosul a teljes mennyisége sem ???
"Kerülendő
- minden gabonaféle, a glutén miatt (gabona, tönköly, rozs, árpa, stb.)
- minden gyorsan fel s z Ívó dó szénhidrát, a nagy szénhidrátterhelés miatt (rizs, burgonya,
kukorica, köles, cukor, fruktóz)
- az összes hüvelyes (beleértve a földimogyorót és a szóját is) és a burgonya, veszélyes
lektintartalmuk miatt
- a tej és tejtermékek (kivételt képeznek a kemény sajtok, amelyek mértékkel fogyaszthatók)
- az olíva- és kókuszolajon (kókuszzsÍr) kívül minden, hidrogénnel kezelt étolaj és
margarin
Fogyasztandó
+ állati húsok, zsírok
+ tojás
+ halak, vÍziállatok és omega-3 (kapszula)
+ zöldségek (kivéve hüvelyesek)
+ gyümölcsök
+ magvak (kivéve földimogyoró)
+ gombák
+ hidegen sajtolt, növényi, nagy omega-3-tartalmú olajok, kókuszolaj, olívaolaj. Salátákra
elfogadott a hidegen sajtolt repce-, lenmag- és dióolaj.
A zöldség-gyümölcs és állati eredetű ételek megfelelő aránya biztosítja a megfelelő
tápanyag-ellátottságot és bizonyos mikrotápanyagok bevitelét. A modern ipari környezet,
a földet kizsákmányoló mezőgazdasági termelés, és a kereskedelem tárolási
módszerei (éretlenül leszedett gyümölcsök, mélyfagyasztás) miatt a modern táplálék
nem tartalmaz elég vitamint, így vitaminok és ásványi agyagok pótlása szükséges.
A paleolit táplálkozás nem nyers táplálkozás, nem lowcarb-táplálkozás és nem
biotáplálkozás. Természetesen minden, ami vegyszermentes, inkább ajánlott, mint a
nagyipari termékek, azonban a realista paleo álláspontja szerint kisebb rossz a paleo
étrendet az élelmiszeripar által nyújtott, a természeteshez minél hasonlóbb tápanyagokkal
imitálni, mint a nyugati étrendet folytatni."
Hülyeség a paleo? ezt komolyan gondolod??
Elmentem egy paleo boltba ,ahol sütiket meg hasonlókat árultak.Az egyik barátom nem ehet finom lisztet és még a cukorral is vigyáznia kell.Vettem sütit neki és azóta csak ezt eszi.Imádja és én is megkosóltam és csak ajánlani tudom.Utána olvastam és van aki már 7-8 kg fogyott evvel.Akkor hol is hülyeség?
Igen, itt is leírták a paleot, részletesen, de ott a dr googl..vagy a paleoközpont.hu.
Az édességek is nagyon finomak!!
Sok sikert..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!