Holnap kezdem a paleot, mert úgy érzem már nincs más választásom. Sikerrel fogok járni?
Minden klasszikusnak vett diétát kipróbáltam már, van amik egyáltalán nem váltak be (szétválasztó diéták) és van amik 2-3 hónapig is működtek, de aztán valahogy vége szakadt. Mindnek az volt a veszte, hogy úgy éreztem éhes vagyok, de a diéta szerint már nem ehetnék, és így ment ez 2-3 nap, végül egy hatalmas zabálással véget ért a diéta.
Ezzel nem szeretnék így járni. Nem próbáltam még hasonlót, nagyon szeretném ha ez sikeres lenne. Szálkás és feszes szeretnék lenni.
Úgy döntöttem fotókkal dokumentálom is, hátha ez is segít, egy kicsit. Látni, ahogy a kilók szépen eltűnnek. Tornáztam eddig is, ezután is fogok. Szendi Gábor könyvéből merítek recepteket. De örülnék neki, ha leírnátok ti is mit esztek reggelire, ebédre, vacsorára és köztes étkezésként. Hogyan épül fel egy étkezésetek? Vannak e sikerélményeitek? Szóval bármit amiből erőt meríthetek.
Köszönöm szépen.
Köszönöm mindenkinek a válaszát.
Majd lesz valahogy.
A paleolit táplálkozással kapcsolatban azt fontos megérteni, hogy ez nem diéta/fogyókúra! Ennél sokkal többről szól a dolog. Azoknak az 'élelmiszereknek' a fogyasztását hagyjuk abba (jobb esetben egy életre) amelyek semmi hasznosat nem tesznek hozzá a táplálkozásunkhoz, ezen felül a legkülönfélébb betegségeket és elhízást okozhatnak.
Akik azt mondják, hogy ez hiánybetegségek kialakulásához vezet, azok egész egyszerűen nem tudják mit beszélnek.
Az egésznek a kulcsa, hogy meg kell tanulnunk újra gondolkodni, felismerni az összefüggéseket és nem a mainstream médiából, reklámokból 'tájékozódni'.
Sokan vannak velem együtt akik már végig járták az összes csoda fogyókúrát, edzés módszert, követték dietetikusok, edzők tanácsait és mégsem értek el számottevő vagy semmilyen eredményt sem!
Ha a paleolit életmódot valaki ésszel és gondolkodva csinálja, akkor ez a legjobb amit az egészségért tehet!
Ne hallgass sosem a kígyót békát kiabáló okosokra, fogalmuk sincs miről beszélnek! Ők egyenek csak napi 5-6x, tömjék magukat rizzsel és teljes kiőrlésű pékáruval, izzadjanak heti 3-4x 2 órát az edzőteremben, futkározzanak x kilométert, legyenek nyugodtan az 'aerob zónában'. Aztán amikor belefáradnak fogadják el magukat kövéren!
Üdv:
ONLS
ONLS
Alapjában véve egyetértek, de a paleo életmódnak a sport is szerves része. Te anélkül is fogysz/fogytál, vagy egy kicsit azért sportolsz?
Így van része! DE ésszel kell edzeni is. Amit írtam, avval arra gondoltam, hogy fogyni nem az eszetlen kardiótól fogsz. Nekem sikerült tetemes túlsúlytól megszabadulnom (43kg)Ebből majdnem 30kg-ot úgy, hogy gyakorlatilag semmit sem sportoltam! Jelenleg saját testsúlyos edzést végzek rendszeresen (fegyencedzés), illetve igyekszem minél többet gyalogolni, túrázni, szabad levegőn, napfényen lenni. Futni csak gyaloglás közben szoktam rövidebb távokat, intenzíven.
Az első 30kg-ot csökkentett szénhidrátos (un.lowcarb) diétával fogytam, amiből aztán vissza is jött 6...
Utána több mint egy évig nem ment le semmi.
Aztán olvastam a paleóról, azonnal belevágtam, elkezdtem a fegyencedzést is. Az eredmény fél év alatt -19kg!!
Most soványabb és erősebb vagyok mint valaha, tele vagyok energiával! ;)
Kedves ONSNL!
Te engem a Toldi lovára emlékeztetsz Mire megtanulta volna az éhezést, megdöglött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!