Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Összefoglalná nekem valaki,...

Összefoglalná nekem valaki, hogy hogy is kell ennek az egésznek nekiállni? Milyen eredményeitek vannak ezzel a diétával?

Figyelt kérdés

160/77kg vagyok jelenleg, azt tanácsolták, próbáljam ki ezt a diétát, de se eleje se vége az infóknak, amit találok róla. Összefoglalnátok nekem, mi meg hogy működik?

ti mennyit fogytatok, milyen súlyról(magassággal), mennyi idő alatt?

2013. márc. 11. 20:54
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Az a gond, hogy a mi anyagcserénkre nincs éppen jó hatással a kiscsibe ételadagja. Egyszerűen nagyobbak vagyunk, és többet igénylünk ráadásul még a minőségre is érzékenyek vagyunk valamennyire.
2013. márc. 12. 09:15
 12/19 anonim ***** válasza:
71%
Pár hét paleózás után nekem személy szerint leírhatatlan fantasztikus tapasztalataim vannak. Csináljad, ne törődj senkivel aki le akar beszélni róla. Ez az egyetlen olyan fogyókúrához is használható diéta, amit nem fogsz feladni. Az összes többihez, amiben ilyen sovány húsok, meg teljes kiőrlésú gabonák vannak, önuralom kell, mert állandóan éhes leszel. Méghozzá azért mert a gabonáktól (a teljes kiőrlésűektől is) állandóan fel le ugrál a vércukorszint, A gabonafélék nagyon felviszik először a vércukrod, amitől baromi sok inzulin termelődik, ettől meg hamar visszaesik a vércukrod. És téped fel a hűtő ajtaját megint. Szóval felejtsd el a kenyeret, tésztákat, rizset, krumplit, bármit amiben gabonaféleség van. Következőkkel próbálj jóllakni: sült húsok, (ne szedd le róla a zsírt, ne sovány meg színhús legyen) gomba, tojás( ehetsz akár napi 4et is semmi bajod nem lesz tőle), hal akár minden nap, olajos magvak (mandula, dió, pisztácia), illetve zöldségek párolva, sütve főzve (krumplit kivéve). Pl sütőben sült hagyma, paprika, paradicsom, sütőtök, cukkini, párolt brokkoli, karfiol, kelbimbó, répa. Kemény sajtokat is lehet fogyasztani. Olívaolaj kivételével ne nagyon használj növényi olajokat, használj mondjuk kacsazsírt. Kókuszzsír, szezámmagolaj használható. Nagyon fontos, hogy a gabonát még nyomnyi mennyiségben is elkerüld, tehát a panírban sem lehet mondjuk prézli. Friss gyümölcsöket is ehetsz, de csak mértékkel, pl banánt szerintem ne nagyon ha fogyni akarsz, a szőlő is elég kártékony. Alma, körte, áfonya, eper, stb mehet. Ne nézd a mennyiségeket, törekedj arra hogy egy-egy étkezésnél minél jobban eltömd a hasad. Így fél napokon át nem leszel éhes. Egy idő után beállsz napi 2 étkezésre, ha ügyesen csinálod. Másik, hogy ha teheted, vegyél egy vércukormérőt, és törekedj arra hogy a vércukrod mindig kb 6.5 alatt legyen. Ekkor elkerülöd a nagy kiugrásokat, amiktől a farkaséhség és zabálási rohamok kialakulnak. ezek teszik tönkre a fogyókúrákat többnyire!. De ha nem eszel gabonát, ez nem lesz. Nyomtalanul tűnik majd el az életedből ez az élmény. szorítok, hogy sikerüljön a fogyi! nyugodtan írj privit ha van kérdésed, szívesen segítek!
2013. márc. 12. 11:38
 13/19 A kérdező kommentje:

recepteket, esetleg minta étrendet tud valaki írni? durumtésztát sem lehet enni? vagy köretnek mit javasoltok?

tegyük fel pl. egy spagetti szószt mivel lehet enni?

2013. márc. 12. 15:19
 14/19 anonim ***** válasza:
nem lehet durumtésztát sem enni. És spagetti szószt sem, ha boltban veszed mert tele van hozzáadott cukorral és búza meg kukoricakeményítővel és MSG-vel (ezt nagyon kell kerülni, más néven Na-glutamát vagy "ízfokozó".) A spagettit nem valószínű hogy lehet helyettesíteni, de ez az étrend amúgy sem arról szól hogy megcsinálod mindennek az utánzatát. Készítsd el a szószt, szedd rá főtt répára, vagy tölts meg egy tököt vagy egy karalábét vele és süsd össze sütőben. Sajtot szabad reszelni a tetejére, ha nagyon nem bírod. én nemrég pizzát készítettem maglisztből. De rájöttem hogy kár ezen feszülni, mostanában egyszerűen csak bevágom a sütőbe vagy a serpenyőbe a húst meg a zöldséget és eszem a végeredményt.
2013. márc. 12. 17:46
 15/19 anonim ***** válasza:
Mondjuk ilyen étrendet követhetsz, hogy reggelire szalonnás rántotta 3 tojásból, baconszalonnából. Utána egy alma. Ezzel próbáld kibírni késő deélutánig, de tarts magadnál mandulát, almát, vagy paleo muffint (mondjuk mákosat). Este pl hagymás máj kacsazsíron sütve, mellé párolt brokkoli. A mennyiségeket úgy állítsd össze, hogy bőven egyél, ne éhezz meg két étkezés közt annyira, hogy egy maroknyi mandula és egy kis darab sajt vagy alma ne legyen elég. Ne nézd a kalóriákat sem pedig a mennyiségeket, de még nyomokban se fogyassz gabonát és tejterméket. Másnap mondjuk ehetsz reggelire maglisztes muffint és mondjuk gombás rántottát. Vacsira meg mondjuk csirkesültet. Ha leveses vagy, pl ehetsz olyat hogy céklaleves csirkével. Vagy akár turmixgépben összepépesíted a céklát egy kevés édesburgonyával (nem 100% paleo de mondjuk az elején belefér), mellé sertésszelet. Kelbimbó vagy brokkolipüré ugyanígy. És sózz meg mindent rendesen, ne ízetlen vackokon tengődj csak mert fogyókúra. Fűszerezni is lehet, kivéve szójaszósz ketchup és egyéb cukros barátai. pl torma, dijoni mustár jók szósznak. Ha kirántasz valamit, cssak tojást használj bundának, és forgasd a húst (karfiolt, cukkinit, patisszont akármit) szezámmagba zsemlemorzsa helyett. Tudsz paleo majonézt is csinálni olívaolajból és tojássárgájából.
2013. márc. 12. 18:03
 16/19 A kérdező kommentje:
köszi. mindent én csinálok, nem boltban veszem
2013. márc. 12. 19:25
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Köszönjük a jó tippeket!

Egyébként van nocarb noodle (vagy mi) ami egy rostos, fel nem szívódó növényből talán 'japán pálma' (?) készül, és gyakorlatilag paleo tészta..

Sajna az ilyen utánzatok nem olcsók, tehát az alap a hús és a zöldség, alkalmanként akinek kedve van azért tud készíteni teljesen egészségesen sütiket, spagettis ételeket is.

2013. márc. 12. 21:44
 18/19 anonim ***** válasza:
Én is láttam ezt a tésztát, vajon össze lehet dobni otthon?
2013. márc. 12. 23:47
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem nagyon. Répa csíkokat lehet "tésztának" kifőzni otthon.
2013. márc. 13. 07:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!