Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » A kókuszzsír tényleg fogyaszt?

A kókuszzsír tényleg fogyaszt?

Figyelt kérdés
Most akarok átállni a kókuszzsírra, mert fogyni szeretnék. A neten azt írják fogyaszt, de van valakinek efféle tapasztalata?

2013. márc. 8. 21:57
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Aki nem tudja mi az, csak a zsír szót olvassa ki belőle:DD Istenem.. nyilván csak ettől nem fogysz le, de jobb, mintha olajat használnál. Meg gyorsítja az emésztést is, ezt most inkább nem részletezem, hogyan. :D Meg mi csinálunk olyat is itthon hogy pár kanál megolvasztott kókuszzsírból, natúr kakaóporból és folyékony édesítőből keveréket csinálunk, utána kiöntjük alufóliára, betesszük a hűtőbe, és mikor megkeményedett, vékony kis "csoki"réteget kapunk:D Tök jó. Megeszek 2-3 kisebb, vékonyka darabot és már nem is kell semmi édesség:) De mondom önmagában kötve hiszem hogy fogyaszt. Állj át azért nyugodtan rá, egyetlen hátránya hogy szerintem használat közben nagyon büdös:D De túlélhető:)
2013. márc. 10. 11:53
 12/19 anonim ***** válasza:

Büdös???? Miért lenne büdös...nekem sosem büdös.

Semleges szaga van szerintem.

2013. márc. 11. 11:57
 13/19 anonim ***** válasza:

Hát ha még paleozol is kókuszzsír evés mellett, akkor tuti fogyni is fogsz, ha felesleg van rajtad...:-)

Ha betartod a szabályokat persze :-)!

Hajrá, kitartást meglesz az :-)!

2013. márc. 11. 11:59
 14/19 anonim ***** válasza:
fogyaszt! könnyebb elérni vele a ketózíst / zsírra való adaptálódást és onnantól nagyon könnyű lesz a szervezetedhez a zsírraktáraidhoz nyúlnia
2013. márc. 11. 14:44
 15/19 anonim ***** válasza:
Hát, amikor a serpenyőbe rakjuk, és forrósítjuk, ÉN szerintem büdös... de tény, hogy ízre semleges, semmilyen, de ettől a szagtól én rosszul vagyok, pedig alapból nagyon nem vagyok érzékeny semmiféle rosszabb szagra. Meg egy idő után eltűnik. Anyum szerint is érezhető eléggé, de szerinte nem büdös.:D De hát ez legyen a legnagyobb baj vele!:-)
2013. márc. 11. 16:28
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Minden étel, ami nem emeli meg az inzulinszintünket, nem okoz hormonális problémákat és így anyagcsere lassulást, az közvetetten segít a fogyásban (ami tulajdonképpen csak a test egészséges működése, ha túlsúllyal indul valaki).

Tehát egy sült hús, egy hal, de még egy nyers hús is segít a fogyásban, ahogyan a káposzta, uborka, répa is. <-> és ahogy ezt hátráltatják a keményítőben dús lisztek, zöldségek, cukrok, tejtermékek.

2013. márc. 11. 17:01
 17/19 A kérdező kommentje:

11:53

Én csokikrémet szoktam belőle csinálni édesítővel és kakaóval, esetleg egy kis mogyorót, vagy mogyoróaromát is teszek bele, tök jó, kicsit emlékeztet a nutellára. Csak nem szabad túlzásba vinni, mert fáj tőle a pocim.

Mindenkinek köszönöm a válaszokat, érdekelt, hogy megéri-e átállni teljesen a kókuszzsírra, ezek szerint igen.

2013. márc. 12. 09:44
 18/19 anonim ***** válasza:

Figyu, én igazán nem nagyon sütök kókusz zsíron, talán azért sem tűnik büdinek...mert még sosem sütöttem rajta. Inkább süteményekhez és kenyérhez használom...bár ez utóbbit már alig sütök.

Ritkán sütük bő olajban...inkább kacsa zsírt, vagy olivaolajat használok ilyenkor...

2013. márc. 12. 21:05
 19/19 anonim ***** válasza:

Nem fogyaszt, csak nem hizlal. Jót tesz az anyagcserének, lassítja a felszívódást(sokáig telít), Több egészséges olaj mellett jó, de önmagában(csak ezt a fajta zsírt használva) sok a szervezetnek.

Én is sütikbe, sült kajákhoz használom, tulajdonképpen mindenhova ahova olajat nem lehet. Nem kell sok belőle.

Haj- és bőrápolásra is kitűnő.

2013. márc. 16. 04:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!