Ha nem tudom anyagiak megvenni a paleo lisztet, a kukorica liszt belefér? Magam késziteném
(Egyszer utána kell néznem, mi pontosan a paleo, ha mindig ide írok...)
Szerintem a kukorica liszt semmiképp, a zabliszt még inkább, bár a szigorú paleósoknak az sem.
Mihez kell a liszt? Én speciel nyers paleo/nyersvegán "kenyeret" eszem olykor, aszalva. Teljesen más, mint a rendes kenyér, viszont sokkal finomabb (és amúgy is jölesőbb), ha jól csináljuk, legalábbis nekem bejön :D Főzéshez most kezdtem el a zabliszttel próbálkozást, tapasztalatunk csekély. Főleg, hogy ha én kihagyok valamit, akkor többnyire nem akarom helyettesíteni, hanem olyan ételt eszem, amihez nem kell.
Nem jó.
De a szuper drága paleo liszteket sem kell komolyan venni, nem lehet magliszteket enni minden nap még ha lenne rá pénz, akkor sem. Azok sem annyira jók.
Nem lehet helyettesíteni a zöldség-hús-gyümölcsevést. Néha belefér maglisztes kaja, de nem lehet rendszert csinálni belőle, legalábbis nem ajánlott.
"egész paleo marhaságot".
Elvégre ma a betegség és a gyógyszerszedés a divat. Lehet a Kérdező nem ilyen trendi D:
Azt hiszem ez a meggyógyult cukorbetegeket nem annyira zavarja, hiszen a gyógyszerköltségeik töredékéből boldogan megélhetne egy ember (bár éhen halna sok gyógyszerész, gyógyszercég, patika..).
Viszont Sz.G. aligha büszkélkedhet a paleolit táplálkozás kitalálásával, megalkotásával, és nagyon nem tűnik olyan embernek, aki más tollával ékeskedne :)
Abszolut nem fér bele.
Ehetsz paleo liszteket, ha nagyon akarsz...de kellemesen lehet élni nékülük is akár, nem kellenek a boldogsághoz. Igen drágák és nincs is rájuk szükség.
Én mióta nem eszem őket jobban érzem magam, előtte sokszor volt hasmenésem...én úgy gondolom, hogy ez valamiért a lisztekkel volt kapcsolatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!