Miért hizlal annyira a főtt kukorica, amikor meg se lehet emészteni?
Az a magyarázat, hogy a kukoricából a cellulózt nem emésztjük meg a keményítőt -amit bőven tartalmaz- azt viszont igen. Ráadásul a gyomorban lévő enzimek (alfa amiláz) azt a keményítőt is eggyűrűs cukorrá alakítja.
Na, ezért hízlal piszkosul.
Oh. p***ba :-)
Pedig kukoricás rizzsel szerettem volna lefogyni:))
Ironikusan írtam az utolsó kommentemet...sajnálom,h nem esett le..
olvastam már több kérdésnél a válaszaidat,amiknek kb a fele sem igaz..nem véletlenül 35%ra értékeltek:)
egyébként meg sok helyen írják,hogy rizset lehet enni diéta alatt.
Rizst lehet enni a diéta alatt, csak nem mindegy, hogy mennyit.
Keress egy kalóriatáblázatot, számold ki (itt egy link: [link] ), hogy neked mennyire van naponta szükséged, és annak megfelelö mennyiségü ételt ehetsz. Ha jól laksz vele, akkor az öszsetétele is nagyjából só, a lényeg a sok zöldségféle, mert az laktat, és lehetöleg kevesebb szénhidrát.
A TaplalkozasHarcmuves nevü válaszolóval meg ne foglalkozz, neki egycsatornás az agya, mindenhová ugyanazt a szöveget irja...
Miért gondolja mindenki, hogy nem esik le az irónia? Hogyne esne le, még én is idézőjelet használtam, hogy jelezzem átjött a célzás!
De értelmetlen célozgatni, ha te olyan forrásoknak hiszel, hogy a rizs az ideális táplálék, akkor nincs mit beszélnünk egymással.. Ez nem szint, szakirodalomban ilyet nem találhattál, hogy a nőklapjában vagy akármilyen inkompetens oldalon, vagy a tv2 életmód magazinjában milyen éppen divatos szemetet hordtak össze éppen, engem nem érdekel.
A gabonák, rizs, kukorica, krumpli ócska, olcsó és kizárólag éhínség idején, háborúk alatt fogyasztandó élelmiszer JOBB ételek híján. Ha valaki ezeket akarja enni amikor fogyaszthatna húst, zöldségeket, akkor szíve joga. De előbb tájékozódjon afelől, hogy normális esetben miket eszik az ember, milyen hatása van a keményítőnek, a tejtermékeknek.. és akkor nem én fogok újat mondani azzal, hogy a rizs, na a rizs az közel sincs a fogyáshoz.. legalább annyira, mint a kukorica.
Tehát nyilván az édességes kommentem sem talált megértésre. Pedig egyszerű: ha rizst eszünk, a benne lévő keményítő ugyan olyan, mintha cukrot ennénk. Ha a cukor vagy a rizs "fogyókúrás", akkor a cukor, kukorica, zab sőt még a csokitorta is az.
Lehet enni bármikor olcsó keményítőforrásokat.
A kérdés az, hogy megéri-e?
Fogyásról van szó, vajon mindenki tud fogyni napi fél zacskó rizzsel? És ha valakinek lassabb az anyagcseréje, könnyebben szed fel zsírt?
És miért nem értelmes ételt eszik helyette az ember? Hús mellé rizs? Minek? Miért nem zöldség? Egyébként mivel a rizsben lévő keményítő a vércukorszintet emeli meg, ezért egy kisebb adag rizs az elfogyasztott többi ételt (hús- fehérje+zsír) is zsírdepókba küldi, hiába volt kevés rizs. Megéri?
Azért hagy jegyezzem meg, tömegnövelés alatt a testépítőknek is rizs (+ hús) az étrendjük alapja.
B@romi fogyókúrás, ez egyértelmű. A testépítő lefogy 70 kilóról 90-re.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!