Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Palleo életmóddal és napi fél...

Palleo életmóddal és napi fél óra jógával+egy óra futással mennyi kilót fogok kb fogyni? 14/L (175cm és 70kiló)

Figyelt kérdés
2013. jan. 1. 18:48
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:
utolsó válaszoló ezzel most nagyon boldoggá tettél,hogy 2hónap alatt sikerülhet, köszönöm:))) majd feltétlenül írok:)
2013. jan. 3. 01:01
 12/35 anonim ***** válasza:
75%

9. válaszoló, a témától független hogyan írod le a gyomrunkat: temető vagy komposzt (állatot vagy növényt teszel bele). Tények vannak.

A 14 éves Kérdező nem azért 70 kiló, mert ekkorának született, hanem mert sok szénhidrátot fogyasztott.

A sport kérdése összetettebbnek tűnik annál, minthogy itt megértenék. Nyilván rövid távon a sportok jók, mert mozgások, és mozogni, edzeni kell. De 10-20 év alatt, minthogy nem az egészségről szólnak hanem a versengésről, könnyen válhatnak károssá. Tapasztalat? Nézzük meg a kocogókat. Sokaknak fáj a térdük, ez a tapasztalat.

Nézzük meg a jógásokat, taichisokat, gyógytornásokat: nem fáj semmijük, pedig lehet pont ízületi fájdalmak miatt kezdtek normális edzésbe. Van különbség, óriási és nem az én (nem létező) sprtfóbiám miatt :)

2013. jan. 3. 14:22
 13/35 RhisiartK válasza:
76%

A diétáról annyit, hogy két hónap alatt 10 kiló, az nem egészséges, valószínűleg izomból is fogynál közben. A CH annyira nem fontos fogyásnál, elég nullán tartani a használat és a bevitel közti különbségét.

Az sport káros hatásairól pedig annyit, hogy nem a sportág a felelős érte, hanem a nem megfelelő edzés. Pl. betonon futni káros, a "jó" futócipők elég valójában elég rosszak. Plusz, az ízűleteket először meg kell erősíteni, szoktatni a mozgáshoz, nem egyből belevágni a közepébe, mert az káros. Ez is tapasztalat, mert volt már sérülésem rossz körülmények és nem megfelelő edzés miatt.

2013. jan. 4. 10:52
 14/35 nikaa11 ***** válasza:
52%

Jó sokat kaszált aki elterjesztette a paleot !!!!!!!!!

Gondolkodjon már az az ember aki egyoldalúan táplálkozik mi lesz annak a következménye??? /eleve a mai állatok amiket meg eszünk BETEGEK !!/ persze hogy lehet fogyni előszőr sok mindentől.De erre átállni....??.. és azt a sok beteg dögöt megenni?? Ha valaki nagyon akar utána tud járni annak amit leirtam !!! -- és nem vagyok vega--

2013. jan. 5. 10:48
 15/35 anonim ***** válasza:

Kedves Nika.

Találj ki jobb étkezést mint a paleo, és jobb húsforrást mint a beteg dögök amikhez hozzá tud jutni az átlagember :)

A paleón nem tudom ki kaszált.. az emberiség az elmúlt millió évben, mert még mindig ez a legtöbbet használt táplálkozás. Csak manapság, úgy 10 000 éve történt némi változás a mezőgazdaság irányába, ez egy pillanatnyi idő az emberi történelemben, ahogy a gabonatermesztés is jó esetben csak egy múlandó hóbort lesz..

2013. jan. 5. 11:18
 16/35 anonim ***** válasza:
0%
Sajnos a Paleo a hóbort.Miért? Ha most téged kiraknának a vadonba és paleo szerint kellene élned semmi húst nem ennél, mert az ember nem arra született hogy vadásszon.Mit ennél? Gyümölcsöt úgy 80 %ban, a többi zöldség, esetleg néhány rovar ha nagyon megéheznél.
2013. jan. 5. 11:55
 17/35 anonim ***** válasza:
100%

Rovar. Eltaláltad, tehát állati fehérje!

Én speciel ami kisállatot kifigyelnék az üregénél, azt elkapnám. Illetve amit találnék. Amit Te írtál, az is eléggé paleó. A sok gyümölcs annak az embernek való aki nem tud állatot zsákmányolni. Természetesen ha komolyan gondolod a táplálkozást, akkor fogsz állatot: emlősöket, rovarokat, vízi állatokat. És ezek több tápanyagot fognak adni mint a gyümölcs, az elméletek szerint az ősember is ezért fogyasztott elsősorban húst, hiszen mindig is jobban megérte azt enni. A gyümölcs kiegészítő, én az egyéb növényeket (zöldségeket) a mai tudásommal mondjuk fontos és alapvető tápláléknak tartom, aminek a levele, hajtása, gyökere ehető.. azt meg kell enni, de jó esetben a mai ember is sok zöldséget eszik :)

2013. jan. 5. 12:17
 18/35 Julie S ***** válasza:

nikaa11, szerinted a paleo egyoldalú táplálkozás? Ismered a paleo alapelveit? Mert nekem nem úgy tűnik. Mellesleg még mindig jobb azt sok beteg dögöt enni, mint glutént zabálni kétpofára... ahogy azt ma a többség teszi. Ha nagyon akarnál, te is utána tudnál ennek járni.

Az lehet, hogy ha téged kiraknának a vadonba, akkor te csak gyümölcsöt ennél, de én például biztosan nem. Sokkal több ehető dolog vesz körül minket, mint amiket jelenleg valóban meg is eszünk.

A vadászó-gyűjtögető életmód meg csak egy szép mese lenne? Ne meséld már be magadnak, hogy az ember nem tud vadászni! Miért ne tudna? Az agyi teljesítményünk kárpótol minket minden egyéb hiányosságunkért cserébe. Aki vadászni akar, az meg tudja oldani. Aki lusta és tehetetlen, az meg így járt.

Hihetetlen, hogy a mai emberek mennyire elfelejtik azt, hogy honnan is jövünk... nem, a gabonatermesztés előtt nem is volt élet, ugye?! Csak kiszámíthatatlan, emberhez nem méltó vegetálás. A gabonatermesztés meg meghozta a csodát, amit civilizációnak nevezünk... meg a robotolást, a szokatlan betegségeket, a pénzt, a hierarchiát, a kizsákmányolást, a nagyvárosokat, a bűnözést, a környezetszennyezést/rombolást, stb. Tök jó. Szép az élet. A paleo meg hóbort, mi?! Én azt mondom, hogy a gabonatermesztés a hóbort. Sajnos több szempontból is igen káros hóbort.

A kérdezőnek meg annyit mondanék, hogy ha széles a csípőd, akkor óvatosan a futással. A nők többsége nem futásra született. Lehet futkorászni, sprintelgetni olykor, de hosszabb távon futni nem olyan jó dolog.

2013. jan. 5. 17:21
 19/35 anonim ***** válasza:
Jelentkezem, a férfiak sem hosszú futásra születtek.
2013. jan. 5. 20:18
 20/35 anonim ***** válasza:
Birom, amikor pont azok szólnak be a paleo-ra, akik a legkevésbé sincsenek tisztában az ember evolúciójával... HOgy az ember nem vadászatra született??? ÁÁÁÁÁ. az ilyeneknek avasolnám hogy olvassanak egy kicsit utána a dolgoknak aztán prüntyögjenek, de teljesen felesleges, kb mintha lóval kártyáznál... Amúgy azt kell enni amit egy füves-fás szavannán is találnál, pl tojást, ilyen patás kérődzőeket, szárnyasokat, halat, gyümölcsöt, bogyót, gyökereket, esetleg bizonyos helyeken gombát. Ízeltlábúakat valszeg csak elvétve fogyaszthattunk mert túl sok a mérgező faj. A rovar-és pókfóbia egyáltalán nem véletlen, nem hiszem hogy megérte őket táplálékforrásként használni.
2013. jan. 5. 21:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!