Miért nem jön helyre a bőröm?
Figyelt kérdés
Pattanásaim vannak, bár sokkal-sokkal kevesebb, mint anno. Krémezés után zsíros réteg marad rajta, egyébként száraz, hámlik, és elég érzékeny is. Úgy 7-8 hónapja tértem át a paleolit táplálkozásra, és nagyon jók a tapasztalataim a legtöbb téren. Mikor először kezdtem ezt a diétát (még tavasszal), akkor gyönyörűen helyrejött a bőröm, az ég világon semmi baj nem volt vele évek óta először. Aztán a laktózintoleranciám kivizsgálása miatt egész nyáron durván terhelnem kellett magam tejtermékekkel, és megint elég csúnya lett a bőröm. Ez augusztus végéig volt. Anyagi okok miatt nem tudok teljesen szigorú diétát tartani (egyébként az adagjaim picik), de tejterméket, búzát, krumplit, rizst nem fogyasztok. Miért nem jöhet helyre a bőröm szerintetek? Van valami ilyen tapasztalatotok?2012. dec. 12. 19:15
11/11 anonim válasza:
Nekem lehet az segített sokat, hogy rengeteget iszok a régi énemhez képest, vagyis 1 liter zöld teát és legalább 2 liter tisztított vizet citrommal.
Ételekben a felvágottak amik engem kiütnek, nem tudom mi az az adalékanyag bennük, amitől teljesen begyullad a bőröm. És a 3 az 1-ben kávéporoktól illetve automatás capuccinóktól van gyanúm, hogy kiütnek. Illetve valami adalékanyag bennük.
Általában én reggel gyümölcsöt eszek, délben csirkemellet zöldségekkel vagy főzeléket, este is hasonlót, étkezések között pár szem olajos magot. Ha ezt tartom, akkor nincs egy darab pattanás, kiütés sem. Kókuszolajban főzök.
Nekem jót tesz a tökmag (talán a benne levő cink miatt) és a paradió (szelén).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!