Kíváncsi lennék, hogy akik ezen az oldalon hangot adnak a nemtetszésüknek a paleóval kapcsolatban azok ténylegesen bármikor is kipróbálték?
Aha. Világos.
Akkor egy a különbség köztünk: Az én figyelmemet nem kerülte el (vagy a tiédet sem, csak téged hidegen hagyott) hogy az emberek többsége nem képes arra mint a családod, felmenőid. Cukorbetegségben szenvednek vagy annak szövődményeiben halnak meg. Rákban, elhízásban, ízületi betegségekben, autoimmun betegségekben.. mit is érdekel ez téged, biztos nem fizetsz TB-t. Ha fizeted, és tudod hogy azt fölösleges betegségek idétlen kezelgetésére pazarolják, és ez nem zavar, hát gratulálok a sok pénzedhez. Én a magam részéről nem mások orvosaira és gyógyszerére, hanem a magam és családom egészségére költeném az ilyen pénzeket.
A tejivó paleós meg kit érdekel? Meg a kávézó. Teljesen irreleváns hogy valamelyik táplálkozástudós mit eszik/iszik. Az számít, hogy rájöttek mennyire nemkívánatos a tej (nincs démonizálva, azt vallások teszik) és a tej- gluténmentes, szénhidrátszegény étkezéssel beteg embereken segítenek. Halál mindegy hogy ők magukkal mit művelnek, az ő döntésük a saját egészségük kérdése, nem?
Jogod van nem fizetni a TB-t, ha ilyen komoly fájdalmat okoz. Csak akkor jársz magánba, vagy kifizeted a saját kezelésed árát, ez elég korrekt nem? De ha olyan végtelen egészséges vagy, erre úgysem kerülhet sor. És nekem is megmarad a jó érzésem, hogy ha elcsap téged a hetes busz, akkor nem az én befizetett TB-forintjaimból fizetik majd a műtéteidet, hanem szépen, korrektül benyújtják a számlát a kórházi tartózkodásod végén.
Az a baj, hogy a jó szándéknak nyoma sincs a hozzászólásaidban, de még a korrektségnek sem, és szerintem kizárólag rontod az általad ajánlott étrend megítélését. Hát tedd. :)
Kipróbáltam egy éve és meg is bántam.Borzalmas volt, semmi energia, sok zsír amitől émelygett a gyomrom, nem kívántam a zöldséget.
Azt mondják hogy a Vegan-ok az idegesítőek és ők akarják mindenkire ráerőszakolni az elveiket.De érdekes hogy én az vagyok 7 hónapja és soha senki sem panaszkodott nálam ilyen miatt.Nem is nyaggatom a húsevő barátaim, szüleim, majd váltanak ha akarnak.De lám, a paleos bácsika durvábban aktivistáskodik mint bármelyik Peta-s.Aki nem paleos az beteg és meg fog halni, mert a mainstream doktorok ezt találták ki.Ma már csak jókat kacagok a képviselőin.Érdekes módon 1 hónapja voltam vérvételen és tökéletes a vérképem (b-12 is), a paleos ismerősömnek pedig több vitaminhiánya is van és magas a koleszterin szintje.
A legsikeresebb civilizációk szénhidrát orientáltak voltak (Maják- a kukorica népe,Kína - rizs, stb.).A leghalandóbbak pedig fehérje orientáltak (Eszkimók).
Tápi csak egyszerűen okosnak képzeli magát és próbálja hirdetni azt hogy mi csúcsragadozók vagyunk és nem a zsírtól lesz érelmeszesedésünk.Ezen olyan jót kacagtam, félelmetes mennyire ignoráns lehet valaki.
A Paleo is csak egy mulandó baromság amit most felkapott a média.Egy kérdés, a paleo korszakban volt hogy megették a kisgyerekeket (régészeti bizonyítékot találtak rá), ma miért nem teszed ezt ha annyira ősember módjára akarsz élni?Ha úgy akarsz élni mint az ősember akkor ideje felmászni a fára és elkezdeni leszedegetni a gyümölcsöket, mert az embert nem vadászásra tervezték. :)
Én elvben ennék gyereket, nyilván a társadalmi berendezkedés az oka, hogy ez nem bevett szokás. De egészen mindegy hogy milyen húshoz jut az ember.
Az egészségügyi kérdések nem egészen így vannak.. Ma pont a mainstream orvosi irányzat tartja a zsírokat, húsfogyasztást a szív-érrendszeri betegségek fő okának.
Persze ez a gyakorlatban nem így néz ki.
A 7-es busz, nos én nyitott szemmel járok, hmm.. tanultam már a saját figyelmetlenségemből, ennyi idős korára viszont az ember már megtanulja megfigyelni a környezetét. Amatőr hiba lenne ha valakit egy busz ütne el :))
Kérdező tök jó válaszokat kapott szerintem.
Tehát ezen az oldalon vagy nem is a paleóval van gond, hanem velem, vagy vegánok tényleg ellenzik (és ők végre nem engem:) és ehhez lehet keresni érveket, hogy egészségtelen a hús és a zsír, hogy a zsíroktól vagyunk fáradékonyak, sőt William Duffy - Cukorblúz című könyvében rámutat arra is, hogy régen még a cukorbetegségért is a hús, zsírfogyasztást vonták felelősségre. Tehát lehet találni kapaszkodókat, csak le fognak törni.
Hogyne próbáltam volna ki! Durván fél évet húztam le.
Ráment egy halom pénzem! Nem győzök annyi húst és zöldséget venni, hogy jól lakjak, pedig nem vagyok ám hatalmas étkű... kenyér pótlót pedig nem tudtam készíteni, mert az már elég húzós anyagilag...
Állandóan gyenge voltam és szédelegtem... nem ment, feladtam.
Tejet amúgy se fogyasztok, max havi 1 decit, kenyeret se sokat eszek, napi 1-2 szelet. De az állandó zöldség és hús mellett nem bírt eltelni a gyomrom...
Ez nagyon érdekes.
Én egy 100 forintos fekete retekből és pár szelet kolbászból jóllakom, hát véges térfogata van a gyomornak. Illetve lehet zsírosan enni, hát egészséges embert eltelít a zsíros kaja.
Nem magamról van szó, ilyen embert még nem láttam. Tehát másik 1000 vagy 2000 emberről van szó, nem rólam.
És mikkel tudsz jóllakni? Miket eszel hogy jól érezd magad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!