Sok mindent nem értek, hogy is van ez?
Igaza van az utolsónak, kevesebb ch, hozzá tenném hogy tej-glutén, burgonya stb. tényleg ne legyen.
Mással nem kell foglalkozni :)
A kókusznak nincs rossz hatása rád. Keresd, mert jó kutatni mindennek a veszélyét, de nem fogod megtalálni. Nem károsítja a bélfaladat, nincs benne sok szénhidrát.. semleges. A paprika burgonyaféle, de nincs olyan lektin tartalma, hogy tényleg gondot okozhasson. Ha a saját éghajlatodon mérgező növény is terem, abból nem biztos hogy enni kell. De egy más területről származó élelmiszert véletlen csodálatos véletlen folytán teljesen jól megemészthetsz. Biztos hasonlít valami olyan növényre ami a saját élőhelyeden is előfordul.
Vagy van még egy aduász. Az ember egy bizonyos területről származik, tehát az ottani táplálékok lehetnek ideálisak neked, nem a Kárpát-medenceiek.
Sokat foglalkozom a táplálkozással. Szeretnék tudatosabban élni. Nem fogyózom egyébként. 171 cm vagyok és 54 kg. Sokat mozgok is, futok, görkorizom, és kung fura is járok. De szeretném sokáig megőrizni jó állapotban a szervezetem, ezért kutakodok. Érdekel ez a paleo is, de nagyon sok benne az ellentmondás. Azért tettem fel a kérdést.
Ja és köszi a választ, ment a zöld érintés :D
Utolsó, cica... nem biztos hogy Kungfusok beszélgetésébe kellene beleszólni.. majd rájössz magad is.
Kérdező, jó hallani, végre valaki! A mestered véleményét is kikérheted. Én egy Taoista táplálkozási szakértő keze alatt edzem, ő nagyon érdekesnek és ígéretesnek tartja a paleót, mindig ajánlja hogy a sok húst (forró természetű táplálék) hűtsük le zöldségekkel (hideg, hűtő hatásúak). Ez természetesen megvan.
Hogy mi jó Neked, az nem függ mindig azzal össze, hogy mi jó a világnak, másoknak..
Neked jó lenne, ha ide repülne Kínából egy Kungfu mester? Igen. Az utazása terhelné a környezetet? Egészen biztos.
Élj úgy, válassz olyan élelmiszert amit nem kell sok 100 kilométert utaztatni! Nagyon jó gondolat, alapvetően egyetértek vele :)
Hogy a paprika, vagy a nem is régen kinemesített brokkoli miért jó nekünk és nem káros? A véletlen műve. Nem tartalmaz mérgező anyagokat, fehérjéket és hasonlítanak olyan növényekhez, amit a szervezeted meg tud emészteni -> ezeket is meg tudja.
Alapvetően a gabonák és a tej is lehetnének ehető élelmiszerek, valamennyire meg tudjuk emészteni őket, nyerünk energiát a búzából és a tejből is, ez tény! Hasonlítanak igazi táplálékokra (ezért is olyan veszélyesek, nehéz észrevenni hogy nem élelmiszerek) de sajnos azért mert a zöldségekben lévő kevés keményítőt jól hasznosítjuk, még nem toleráljuk jól a sok keményítőt. Nem toleráljuk a glutént, lektineket, azt a fehérje összetételt amire a borjaknak szükségük van :(
Lehetne úgy hogy ezek mind ehetők, de éppen nem azok. A gyilkos galócát szoktam példának felhozni, egyes gombák ehetők, másokban meg olyan d állású aminosavak vannak amik még be is épülnek a testünkbe, a sejtjeinkbe de hát mégsem ezekhez alkalmazkodtunk, néhány nap, hét kínszenvedés után megölnek bennünket, mérgezőek. Meg kell ismerni az ételeket, és azok hatásait, nálunk ezt is oktatják harcművészet mellett. Ha belegondolunk minden egészséggel kapcsolatos kérdés hozzá tartozhat a harcművészetekhez.
Nagy szerepe van a rizsnek, és rengeteg egészségmegőrző gyakorlat, gyógynövény és sokkal kiegyensúlyozottabb táplálkozás kell hozzá, hogy a rizs hatásait ellensúlyozzák. Ráadásul nem esznek sok rizst, inkább töltelék ha nagyon éhen akarnának veszni.
Ha az inzulin érzékenységünket megőrizzük (QiGong, akupunktúra, gyógynövények..) és mértékkel eszünk, akkor a rizs nem hizlal. Nyugaton nem létezik olyan, hogy a szénhidrátok rossz hatásait (ingadozó vércukorszint, inzulin rezisztencia kialakulása) ellensúlyozzák. Keleten vannak évezredes gyógyító táplálkozási szokások és valódi betegségmegelőző kezelések, amik segítik a hasnyálmirigy működését, így nem alakul ki a cukorbetegség, elhízás némi rizstől.
Én ezt a magyarázatot találtam eddig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!