"Paleósan" hogyan főzöm meg a zöldségeket?
Elég bugyuta kérdés, de még nagyon az elején járok, semmiről sincs tapasztalatom.
Fagyasztott zöldségekről lenne egyébként szó, amiből salátát készítenék. (Zöldborsó, sárgarépa.)
Vagy egyáltalán nem is szabad főzni? Pároljam? És azt hogyan? Nincs speckó ilyen edényem.
Szerintem nyersen jobbak, de szabad főzni, pirítani, sütni, bármit amit akarsz és jónak látsz. Olajban is lehet, de jobb ha állati zsírt használsz (disznó, kacsa.. vagy szalonna) vagy kókuszolajt, vagy finomított olivaolajat.
A zöldborsó szigorúan véve nem paleo, mert hüvelyes, bár nincs nagy lektintartalma, talán zsengén a legjobb, de amúgy oké :)
Bárhogy elkészítheted.
Én zsíron pirítottam szalonnát, pároltam rengeteg hagymát, végső soron egy sárgarépás pörkölt lett hosszú lével. Főleg a zöldséget eszem most belőle a levével, mint levest. Egy főtt tojást aprítottam még a tányéromba, csípős paprikát..
Na jó, ez már rég nem zöldség párolás :)
Kötöszködőknek üzenem, illetve kívánom, hogy legyen olyan ragyás az arcuk és a testük, mint az enyém, legyen túlsúlyuk, hormonzavaruk, gerincferdülésük, ínygyulladásuk, s majd akkor nyugodtan gyalázkodhatnak, egyébként meg csituljanak...
A többieknek köszönöm a választ!
És nem tudtam, hogy a zöldborsó nem paleó... :(
A link is hasznos, azt is köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!