Léböjt kúrát szeretnék tartani, de hiába keresek bárhol azt nem írják, hogy a turmixok elkészítéséhez meg kell e főzni a zöldségeket, gyümölcsöket?
ezt szemeltem ki Léböjt-turmixok
A hozzávalókat aprítsd fel, adj hozzájuk egy kis ásványvizet, majd turmixold össze őket.
Élénkítő koktél: egy narancs, egy grépfrút, két alma.
Cékla-turmix: egy cékla, két zellerszár, egy sárgarépa, két kellevél.
Energetizáló mix: egy sárgarépa, két citrom, egy zellerszár, egy kis darab gyömbér.
Antioxidáns-koktél: két paradicsom, egy sárgarépa, egy alma, egy gerezd fokhagyma, egy kis darab petrezselyem.
Gyümölcsös mix: két alma, másfél csésze áfonya, egy kis darab gyömbér.
Nyugalom-koktél: két-három zöldalma, egy répa, néhány friss bazsalikomlevél.
Zöldségbomba: egy paradicsom, két zellerszár, két gerezd fokhagyma, egy kevés spenótlevél, káposzta, kelbimbó.
Uborkakoktél: egy kígyóuborka, egy alma, két zellerszár, negyed citrom.
de azt nem értem, hogy nyersen turmixoljam össze vagy főzzem meg őket előtte?
1. Nyersen. Ha valamihez nincs odaírva, hogy kell-e csinálni valamit vele, akkor értelemszerűen az eredeti állapotában kell felhasználni.
2. Nem ismerem ezt a böjt sz*rt, de ugye nem csak ezeket kell inni egész nap, minden nap!?
Minden zöldség jó, fogyassz nyugodtan húst is, mert szükségünk van rá.
Egyébként ezek tök jó turmixok, de a szilárd étel (jelen esetben a hús a turmixok mellé) nagyon fontos, főleg a zsírtartalmuk miatt. Fehérje is kevés van a növényekben, de ilyen zöldeket minden nap lehetne enni-inni!
Kis érdekesség, hogy a kínai Taoisták a zöldségeket enyhén hőkezelik, mondjuk párolják. Emészthetőbbek, ezt a szokást át lehet venni. Legyen nyers zöldség is, de ha sok zöldet eszünk, akkor azért pároljuk meg őket.
én olvassam el.. pedig értelmetlen hogy 1-2 napig nem eszel szilárd ételt, utána meg össze-vissza minden szemetet megeszel.
nekem megtetszett amiket írtál, ma-holnap veszem pl. céklát is. Ugyan nem turmixolom le, hanem majd párolom, megrágom de az lesz a kajám. Hülyeség elhagynod a húsokat, zsírokat de ezek a zöldségek, gyümölcsök jók minden napra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!