Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Paleolit étrenddel tényleg...

Paleolit étrenddel tényleg lehet fogyni?

Figyelt kérdés
És ha igen, és lefogytam, majd utána visszaállok a normál étkezésre, akkor visszahízom?
2012. nov. 20. 21:12
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Egyesek milyen tudatlanok. Igen, lehet fogyni, ha van rajtad felesleg, amúgy nemhinném, nem lehetsz pl anorexiás, de a zsírt leadhatod:) ha visszaállsz normál étkezésre szép lassan meghízol megint.. de nem hinném h bírni fogod. Rá fogsz jönni h az olyan kajáktól nem vagy annyira jó :)

Én paleózom, eszem szénhidrátot is pl gyümölcsöket, zöldségeket, magokat:) ma pl ettem datolyát is. Semmi feleslegem nincs. Amúgy főleg este eszem, ilyenkor vagyok éhes:D

2012. nov. 23. 21:57
 12/18 anonim válasza:

Először is este nem szabad annak ennie, aki hajlamos a hízásra, mert éjszaka lelassul az anyagcsere.

Reggel egy jó zsíros fánk pedig még jól is jöhet, ugyanis beindítja az anyagcserét rendesen :)

# 8/11-nek pedig üzenném, hogy az ősemberek sokkal egészségtelenebbek voltak, mint mi, csak nem volt ennyi fajta betegség. Mindazonáltal alig éltek 30 évig... Szóval, ha hatásos is a paleolit étrend, nem az ősemberekből kell kiindulni :D

2012. nov. 24. 07:34
 13/18 anonim ***** válasza:

te is tudatlan vagy, az ősemberek/ermészei népek simán éltek addig mint mi.. és azt is betegség nélkül.

Az este evés meg szintén egy mítosz:

[link]

2012. nov. 24. 15:30
 14/18 anonim válasza:

Vagy az a mítosz, amit te linkeltél be, hogy a nagy zabások jobban érezzék magukat (pl én).

Az ősemeberekről való állításod meg szimplán marhaság. Eleve az embereknek nem kéne eddig élniük, nem erre vagyunk alapjáraton programozva.

Nem kell minden szart elhinni, amit kiguglizol...

[link]

Ez kicsit cáfolja mindkettőnket. Hogy téged miért, nem is érdekel, nem is megyek bele, nem a mi vitánk a téma.

Elismerem, hogy a paleolit étrend abból a szempontból jó, hogy tényleg kizárja a magas glikémiás indexű táplálékokat. Na de az, hogy akkor egyél, mikor éhes vagy, nem feltétlen jó fogyásra. Maximum egészséges étkezésre... Ha egy nap sokszor eszünk keveset, akár két óránként, akkor folyamatos lesz az anyagcserénk. A lényeg, hogy ne legyen soha üres a gyomor, mindig legyen mivel szöszölnie :)

Összességében tehát azt mondom, lehet a paleolittal fogyni, ha abból is sokszor eszel keveset (mert ha sokat, akkora gyomrod lesz, mint nekem, hiába nincs rajtad zsír, pocakod lesz).. Viszont a testmozgást akkor sem szabadna elhanyagolni. Ha nagyon az ősembereknél akarunk maradni, ők is lótottak futottak :D

2012. nov. 25. 09:50
 15/18 anonim ***** válasza:

Hát akkor higgy ezekben :D nem neked van kockás hasad hanem nekem :PP [link]

[link] - itt is leírja, hogy tovább élnek, ez kutatásokra alapul, nem mendemondákra ...

[link]

2012. nov. 25. 10:13
 16/18 anonim válasza:

felettébb hiteles oldalnak tűnik :D szerintem maradjunk annyiban, hogy egyikőnknek sincs igaza, csak hiszi a sajátját :) bár én inkább azt mondanám, hogy nem tudom meddig éltek, mert én nem éltem akkor, és mivel minden verzió létezik, nem lehet eldönteni melyik hiteles. (Bár előbb hinnék egy komoly könyvtárban hozzáférhető könyvnek, mint egy ilyen misztikus hangulatú, wordben összedobott weboldalnak, meg a mellette található szintén "komoly" "szakkönyveknek" (képeken), amik csak a paleolit étrenddel szembeállított érveket igyekeznek minden erővel, és eszközzel megcáfolni...)

Mindettől függetlenül én is szorgalmazom az alacsony glikémiás indexű ételek fogyasztását, és a testmozgást (ugyanis utóbbi nélkül nem lesz az embernek kockahasa:))

2012. nov. 26. 07:29
 17/18 anonim ***** válasza:
én nem nagyon mozgok mégis kockás:D táplálkozástól jobban függ :)
2012. nov. 26. 09:33
 18/18 Banya92 ***** válasza:

'az ősemberek sokkal egészségtelenebbek voltak, mint mi, csak nem volt ennyi fajta betegség.'

Tehát egészségesebbek voltak :D Nem volt ennyi betegség, mert egészségesebbek voltak és nem betegedtek meg. :D A betegségek nem csak hipp-hopp előbukkannak a semmiből. A legtöbbet, a civilizációs betegségeket mi idézzük elő, például a helytelen táplálkozással... Régen a szívroham pl. nagy ritkaságnak számított, ma pedig szinte mindennapos... Szendi Gábor könyvében volt erre egy nagyon jó kis gondolatmenet. Egy természeti népcsoport "sámánját", gyógyítóját elhozzák Európába és megmutatják neki hogy a nyugati orvoslással milyen jól tudják kezelni a rákot, szívrohamot, keringési betegségeket, cukorbetegséget stb... Azt várnák az orvosok, hogy a gyógyító elképedjen a modern orvos tudományon, de ehelyett ő csak azt mondaná, hogy nagyon sajnálja a nyugati, modern népeket, hogy ennyi betegséggel kell megbirkózniuk. Mivel a ma is paleolit étrenden élő természeti törzsek között ilyenek nem fordulnak elő ;)

2013. jan. 9. 15:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!