Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Ha napi 1100-1300-as kalóriabe...

Ha napi 1100-1300-as kalóriabevitel segítségével fogytam 77,5 kilóról 55,5-re november vége óta, akkor elkerülhetem a visszahízást, ha lassan, fokozatosan emelem az adagomat?

Figyelt kérdés
2019. jún. 19. 11:47
 1/8 anonim ***** válasza:
Ha nem eszel többet az igényednél, nem fogsz hízni.
2019. jún. 19. 12:10
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

A 77kg-os testednek X kalóriára volt szüksége ahhoz, hogy se ne hízz se ne fogyj. Most 55kg-os vagy ezért Y kalóriára van szüksége a testednek ahhoz, hogy innen ne hízz és ne fogyj. Y kevesebb mint X, mert 20kg-val kevesebb zsírt meg miegymást cipelsz magadon.

Tökmindegy milyen gyorsan emeled meg a kalóriabeviteled, a lényeg az, hogy ha többet eszel mint Y akkor hízni fogsz ha meg kevesebbet akkor fogyni.

Nyilván ha ismét elkezdesz X kalóriát enni (tökmindegy, hogy fokozatosan vagy nem), akkor a tested újra elindul a 77kg felé.

Ha pl X és Y közé lövöd be a bevitt kalóriát, akkor valahol 55 és 77 közé fog majd beállni a súlyod.

2019. jún. 19. 12:13
 3/8 anonim ***** válasza:
ezzel azért keményen kizsigerelted a tested, tehát a fogyásod egy része egyértelműen izomveszteség! Ha az izmokat vissza akarod építeni, akkor emelni kell a bevitelt!
2019. jún. 19. 12:20
 4/8 A kérdező kommentje:

Oké, akkor úgy fogalmazok, hogy a jelenlegi 1200 körüli bevitelt vinném fel Y-ra fokozatosan, mert azt azért feltételezni merem, hogy ennél többre lenne szükségem a súlytartáshoz alapesetben. Csak hát mindenhonnan azt hallom, hogy bármilyen mértékű mennyiségemelés hízáshoz vezet ilyenkor, és nem tudom, mi az igazság.

(Az izomépítés pár hónappal későbbi történet lesz.)

2019. jún. 19. 15:06
 5/8 A kérdező kommentje:
Helyesbítek: nem tudTAM, hogy mi az igazság, de elhiszem, amit írtatok. :D
2019. jún. 19. 16:56
 6/8 anonim ***** válasza:
Kb koplaltàl hónapokig, szóval valamennyi biztos visszamegy.
2019. jún. 19. 20:41
 7/8 anonim ***** válasza:

Elmondom mi az igazság:

Ha kevesebbet viszel be mint Y akkor tovább fogysz, ha meg többet akkor hízol. Nem is lehet másképpen mivel a kalória az energia mértékegység. Ezt a gyúrótermi szaktudósok meg a nők lapja egészségrovata szereti misztifikálni, pedig ennyire egyszerű.

Természetesen, hogy mennyi az Y azt nehéz csak úgy eltalálni. Mindenesetre ha hízol (és itt nem +/- 1-2kg-ról beszélek) akkor tudod, hogy többet viszel be mint Y.

2019. jún. 19. 21:07
 8/8 anonim ***** válasza:
Én most vágtam bele a kalóriaszámlálós diétába és már alig várom, hogy ott járjak ahol te. Gratulálok az elért eredményedhez! Én úgy tervezem, ha elértem a kitűzött célt akkor kialakítok egy olyan táplálkozást amiben nincs finomított szénhidrát, egészséges zsiradékot használok (természetesen mértékkel), és fokozatosan emelem a kalóriát heti 100-al. Ha rendszeresen mozogsz (ez lehet gyors séta is) és egészségesen táplálkozol akkor szerintem nem fog olyan sok visszajönni (max 1-2 kiló), csak valóban kerülni kell a finomított szénhidrátot és a sok zsiradékot. Majd megírod, hogy sikerült-e? Szorítok neked és magamnak :)
2019. júl. 10. 14:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!