Szerintetek? (Ideális kalóriabevitel meghatározása)
Nemrég kezdtem kalóriaszámlálást a kaloriabazison (az oldalt már régebb óta ismerem). Ugye azt tanácsolják, hogy a kalóriabevitelt az alapanyagcsere +100 kal-ban határozzuk meg, de az alapanyagcseréhez szükséges kalóriát mindenképp együk meg.
Az én esetemben az előbbi esetben heti 18 dkg fogyás jön ki:), ami annak ellenére, hogy logikus az érvelés, azért mégis elég nevetséges... (1500-as BMR, 10 kg (ideiglenes) fogyási cél, 160/75)
Máshol olvastam olyat is, hogy az ideális kalóriabevitel BMR-300 kal, ennek megfelelően én 1200-as keretet állítottam be, így heti 55 dkg a prognosztizált fogyás, ami szerintem azért már sokkal reálisabbnak hangzik...
Nektek mi a véleményetek?
Mi alapján állítjátok be a kalóriakeretet?
Én az alapján állítom be, hogy mennyivel lakom jól, alá úgyse fogok menni... Nem érdekel a BMR, a szervezetem úgyis szól, ha baja van, de úgysem tudok keveset enni. Plusz nem lehet tudni, mennyi a BMR-em.
Nyilván ha kicsi a kalóriaigényem, akkor nem akarok gyorsan fogyni valamirevaló mozgás nélkül, mert az koplalás. De leginkább kitapasztalom, mennyivel tudok fogyni s jól érezni magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!