Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Mit takar az, hogy "kalóriasze...

Mit takar az, hogy "kalóriaszegény"?

Figyelt kérdés

Ma kezdtem el fogyózni, és vettem (hozzá, nem helyette!) Herbáriás fogyókúrás teát. Azt írja, hogy a kúra alatt "kalóriaszegény étrendről kell gondoskodni".

Rendelni szoktam hét közben az ebédet, és a csütörtöki ebéd 1000 kalóriát tartalmaz. Belefér, vagy mondjam le és kérjek valami alacsonyabb kalóriatartalmút?

Mennyi számít kevés kalóriának egy nap és egy étkezés alatt?

2019. máj. 21. 19:16
 1/8 anonim ***** válasza:
53%
1000 kalória? o.O Jézusom, az rengeteg! Nekem naponta kb 1500 kalóriát szabad ennem egy óra intenzív biciklizés mellett ahhoz, hogy fogyjak. Szóval az ebéd nagyon max 600 kalória lehet ebből.
2019. máj. 21. 19:38
 2/8 anonim ***** válasza:

Én 1500kcal/nap étrenden vagyok, és így is lassan fogyok. Tehát ha csak az ebéded 1000kcal, az nem biztos, hogy jó lesz.

Nekem a reggelim 300-400kcal, ebéd 600-800, vacsi is kb. annyi mint a reggeli. Néha belefér a nasi is, ez mostanában halo top jégkrém, mert nagyon kevés kalória van benne. Na meg heti 3-4 alkalommal 30-40 perc torna, aerob edzés. Ezek is kb. 300 kalóriát elégetnek.

Persze semmit nem írtál, hány centi vagy, hány kiló, mi a cél, milyen a fizikai aktivitásod, stb.

2019. máj. 21. 19:39
 3/8 A kérdező kommentje:

Akkor cserélem alacsonyra, 600 körülire, 800 is sok vagy az belefér?

Ma kezdtem el foglalkozni, nagyon zöldfülű vagyok.

179 cm, 80 kiló körül (ruhában, cipőben, mensi előtt pár nappal)

20 éves nő vagyok, irodában dolgozom.

A combom van nagyon meghízva (repedezik a bőröm...) és a hasam, kerek egy hónap múlva megyünk nyaralni, tópartra

2019. máj. 21. 19:47
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Töltsd le a kalóriabázis appot a telefonodra. Ott az adataiddal ki tudsz kalkulálni mindent. Beállíthatod, hogy milyen ütemben szeretnél fogyni és minden egyes étkezésedet be tudod vinni. Az innivalókat is be kell. Tehát ha üdítőt iszol, az is kalória. Az applikáció pedig összesíti a nap végén.

De egy hónap alatt egészségesen 4 kilót reális leadni. Szerintem nincs rajtad sok fölösleg, ha tornázol is mellé, főleg combra, popsira, akkor formálódni is fogsz.

2019. máj. 21. 19:57
 5/8 anonim ***** válasza:
48%
átlagos méretű felnőtt kalóriaigénye kb 1200. életmód, fizikai aktivitás, kiinduló súly és még egy csomó dolog befolyásolhatja.
2019. máj. 21. 21:50
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
1200? Maximum, ha valaki egész nap fekszik. Nekem anno bemérték a legalacsonyabb kalóriaértéket, amit mozgás nélkül be kell vinnem naponta, 1250 kalória volt. 162 centi vagyok, 65 kiló, 2000 kalóriát viszek be naponta, 6 hónap alatt 10 kilót fogytam. Hozzáteszem, egyetemista vagyok, nem sportolok, ellenben egész nap rohangálok, legalább napi 1,5 órát ingázom is, és a munkahelyemen is többnyire állok. Mondjuk az én esetem nem mérvadó, mert ennyi idősen könnyű napi 2000 kalóriával fogyni. És most már azon a szinten vagyok sajnos, hogy bizony gyúrnom kéne, mert már nem zsírból megy a történet, hanem izomból. :( És nyilván a 65 kiló még mindig sok a 162 centimhez. Pláne, hogy legalább 3 kiló izmot elvesztettem mostanság, és úgy érzem magam, mint egy vattapamacs...
2019. máj. 22. 02:03
 7/8 lilla64 ***** válasza:
1000 kalória ebéd az nagyon sok.Igen,ha lehet,kérjél kalóriaszegényebb ételt.Ahonnan rendeled ott tudni fogják,hogy milyen kell.Nekem ez a fogyókurás tea nem használt,de azért ki lehet próbálni.
2019. máj. 22. 04:20
 8/8 A kérdező kommentje:

Lecseréltem egy 618 kalóriásra.

Leszedtem az appot (köszi a tippet!) ott megpróbáltam belőni az 1200-as napi kalóriamennyiséget.

2019. máj. 22. 08:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!