Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Mi lehet a baj a dietammal?

Mi lehet a baj a dietammal?

Figyelt kérdés
mar 2 honapja nagyon odafigyelek mit eszek, eleinte 1500 kalorias, mostmar lecsokkentettem 1300-ra. eleinte meg megvolt a heti 0.5-1 kg-os fogyas de most kb 3 hete egy dekat nem mozdul a merleg pedig semmit sem valtoztattam. Heti 3x jarok kardiozni es itthon is edzek ha van idom. mi lehet a baj?
2019. ápr. 25. 16:25
 1/7 anonim ***** válasza:
Tedd vissza 1500kcalra lehet túl keveset eszel ès ez a gond.
2019. ápr. 25. 16:28
 2/7 anonim ***** válasza:
5-10 kg-nál lassabban fogsz haladni, mint 40-nél. Igyál eleget :)
2019. ápr. 25. 18:30
 3/7 anonim ***** válasza:
29%

Maga a kalóriaszámolás...

A kalória egy lényegtelen adat. A tápanyagok minősége és aránya számít. Onnantól mindenkinek magának kell kitapasztalni, hogy mi a jó neki és hogyan tud fogyni. Nekem speciel a szénhidrátszegény-zsírokban és fehérjékben gazdag étrend válik be.

Korábban hiába csökkentettem a kalóriát, amíg sok volt a szénhidrát, semmit nem fogytam. Hozzáteszem, nekem orvos javasolt 160 grammot, mert hogy már az is kevesebb mint amit egy átlag ember eszik. SEMMIT nem fogytam. Le kellett vinnem a szénhidrátot 100 gramm alá. Konkrétan 60-95gramm között eszem, átlagosan 80 körül.

2019. ápr. 25. 18:40
 4/7 anonim ***** válasza:
35%
Utolsó. Ennyi marhaságot rég olvastam. Ha kalória kereteden belül maradsz, fogysz. Fizikai képtelenség nem fogynod, ha deficitben vagy. Akkor is fogysz ha csak ch-t eszel.
2019. ápr. 26. 11:54
 5/7 anonim ***** válasza:

4. Persze biztos jobban tudod ki mikor fogy. Hagyjuk màr... Nem, képzeld, van aki nem tud sok szénhidráttal fogyni kevesebb kalóriàval sem. Az egész kalóriaszàmolàs marhasàg... A szervezet annàl sokkal bonyolultabb mintsem puszta kalóriàkon múljon a dolog. Tudod nem minden kalória egyforma és nem mindenre reagàl ugyanúgy a test.

A kalóriaelmélet zàrt rendszerekre vonatkozik, az emberi szervezet nem az. Ennyi.

2019. ápr. 26. 13:09
 6/7 anonim ***** válasza:

#5, ne már. Az energiamegmaradás mindenre vonatkozik. Természetesen ha olyan rendszert vizsgálunk, ami nem zárt, akkor figyelembe kell venni, hogy mennyi energia jön be és mennyi megy ki - ez éppen a "többet használsz el, mint amennyit megeszel".

Az viszont valóban igaz, hogy míg a megevett kalóriákat elég jól meg lehet becsülni, az elhasználást (ide értve a fel nem szívódott és kiürített mennyiséget) elég bajos, és ez utóbbira hatni fog az is, hogy miből áll pontosan a bevitt mennyiség, sőt, maga a bevitt mennyiség is (vö. túl kevés kalóriánál a szervezet takarékra kapcsol). Amíg ezt nem mondjuk el, addig mindkét elmélet leegyszerűsítő.

Kérdező, sok dolog lehet a jelenség mögött: peched van a méréssel, több sót eszel->több vizet raktározol, több szénhidrátot eszel->több vizet raktározol, itt a meleg->több vizet raktározol, takarékra kapcsolt a szervezeted és elmegy 1300 kcal-lal is, nem kell neki a tartalékot felhasználni, ugyanez de anyagcserebetegség miatt, ugyanez de a melegebb idő miatt, a sport kevesebbet használ mert ügyesedtél és kisebb energiafelhasználással csinálod.

Első körben próbálj variálni: 1500 kcal újra, vagy kicsit több is, variálni a makrotápanyagokkal, másik sportok kipróbálása, próbáld intenzívebbre venni azt a kardiót, ha bírod. Ha további három hét alatt sem fogysz, akkor pedig zarándokolj el a háziorvoshoz, nézze meg, hogy minden oké-e. Ha ezek nem segítenek, akkor passz.

2019. ápr. 26. 15:37
 7/7 anonim ***** válasza:

6. Erre céloztam amikor azt írtam hogy a szervezet bonyolult. Túl bonyolult ahhoz hogy minden kalóriàt egy kalapba tegyünk. Mert nen ugyanúgy reagàl arra ha megeszel egy 3 tojàsos ràntottàt, mintha egy cukros snickerst eszel meg. Ezért felesleges kalóriàt szàmolni.

A tàpanyagokkal, azok arànyaival és minőségével érdemesebb, én ezt tapasztaltam.

2019. ápr. 26. 16:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!