Hogy csinálhatnam egyszerűbben? Többi lent.
15 hónapos a lányom.
Kalóriabázist használok, mikor alszik előre megtervezem 1 hétre, mit fogok enni, és utána mindennap végén csak korrigálnom kell, ha valamiből többet vagy kevesebbet ettem. Ezt szintén akkor csinálom meg miután már lefeküdt aludni.
Megtervezem pl, hogy 150g csirkemellet eszek, 300 gramm zöldséggel, rárakom a tányért a mérlegre, és pontosan annyit szedek, amennyit megterveztem. Nem megyek ki második adagért.
Szóval este már csak annyit kell korrigálnom, ha délután becsúszik egy szelet csoki, azt beírom plusszba.
Előző vagyok, nem tudom mennyi idős a gyereked, de mikor elmentünk nyaralni, és nem volt időm kalóriát számolni, es a mérleget se vittem magammal, akkor azt csinaltam, hogy ugyanannyit és ugyanakkor ettem, mint a gyerek.
Reggeli: 210 ml tápszer- nekem 210 ml fehérjeturmix
Tízórai: 1 db gyümölcs+ egy natúr joghurt - ugyanezt ettem
Ebéd: amit főztem - magamnak ugyanannyit szedtem belőle
Uzsonna: natúr joghurt+ tejpép - natúr joghurt
Vacsora: 210 ml tápszer- 210 ml fehérjeturmix.
Ez is egy megoldás, ha nem szeretnél számolgatni
Én meg pont munka mellett nem tudtam ezt csinálni. Itthon vagyok a gyerkőccel, simán számolgatok, főzök magamnak külön.
Nekem munka mellett se időm se energiám nem volt erre.
Általában akkor főzök mikor délben alszik, vagy amikor itthon van a férjem.
Nem tudom, rám gondoltál-e, de válaszolok. Én sovány húsokat pont nem ettem, kellett a kalória valamiből. Mindenféle húst (marha, sertés, csirke, pulyka, különféle halak) ettem, sütve, párolva, pörköltként, fasírtként, levesbe főzve, ezen kívül tojást és heti rendszerességgel májat. Egyszer kíváncsiságból összeszámoltam, hányféle zöldséget és gyümölcsöt szeretek és eszek kisebb-nagyobb gyakorisággal. Az eredmény: 32 zöldség, 26 gyümölcs, persze nem mindig lehet mindegyiket kapni, de így is igyekszem minél változatosabban enni. A zöldségeket szeretem párolva, wokban sütve, rántottában, nyersen, salátában, főzelékben, levesben, savanyúságként. A gyümölcsöket leginkább nyersen eszem, esetleg turmixot készítek belőlük, néha szoktam enni aszalt gyümölcsökből is pár szemet.
Ha még szoptatsz, főleg, ha a pici még nincs 1 éves, akkor tényleg óvatosan a diétázással. Ebben az esetben már az is jó, ha nem eszel cukros ételeket, és kicsit csökkented a kenyér-tészta-rizs-krumpli mennyiségét is. A szoptatáshoz kellenek a plusz kalóriák, de a szükséges kalóriamennyiséget próbáld egészségesebb ételekből bevinni, és egyél elég fehérjét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!