Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » MIERT fogytam 2 kgt 5 nap alatt?

MIERT fogytam 2 kgt 5 nap alatt?

Figyelt kérdés

162 cm, 16 eves lany, 61 kg (jelenleg).

1200 kcalt viszek be egy nap, de azert kicsit tobbet (30al), vagy kevesebbet, de het vegen kiegyenlitik egymast.

Viszont volt ilyen sulis meres, ott a zsirom 36.5% volt (ez kb 3hete). Es 3 hete kezdtem el dietazni, 1600-700 kcalt ettem egy nap de nem fogytam.

Kb 2 het utan megneztem megint es akkor mar 34% volt.

Ma ujra visszamentem, es 36.5% lett a zsirom megint es izombol is vesztettem 2%ot!

5 napja kezdtem el szamolni a kaloriat szigoruan (ugye 1200 vagy kicsit tobb/kevesebb) es az elso napon marcius 27-en 62.7 kg voltam, ma (aprilis 1) pedig 60.7 kg. Ezt a 60.7 et most este mertem.

Ez igy normalis? szepen akarok lefogyni, tudom hogy 1 a minimum de en ezt nem ertem. Az 1200 kcal megvan. Normalis, hogy ennyit fogytam? Folytassam ezt a dietamat?

2019. ápr. 1. 23:58
 1/8 A kérdező kommentje:

Ebben az 5 napban amugy mindennap 80-100 g feherjet vittem be

zsirt pedig 40 vagy kevesebb

2019. ápr. 2. 00:44
 2/8 anonim ***** válasza:
60%

A szénhidrátot CH az izmaid felveszik, minden egyes gramm CH 4gramm vizet köt meg.

Ez ugyanúgy visszafelé is igaz. Ha nem eszel elegendő ételt, szénhidrátot, akkor a szervezeted folyamatosan kezdi felhasználni az izmaidból. Ezzel együtt a megkötött víz is elfog tűnni.

Megeszel 100g szénhidrátot, az meg fog kötni még 400g vizet.

Ettől te a mérlegen 500g-mal(fél kg-mal) több leszel, de nem híztál egy csepp zsírt sem, nem lettél kövérebb.

Fordítva is igaz, hogy ha lecsökkented a kalóriabevitelt, megvonod a tápanyagot a szervezetedtől, akkor ahogy az izmaidból kivonja a szervezet a tárolt glikogént(ez a tárolt cukor, tárolt szénhidrát), ebből energiát gyárt, és akkor fogysz, ráadásul a megkötött vizet is kipisiled, kiizzadod.

Ettől a mérlegen kevesebb leszel, de egy gramm zsírt nem fogytál még.

Természetesen zsírt is veszítesz, ahogy sajnos izmot is.

Sokkal jobban jársz ha izmosodsz, mert a több izomnak több kalória kell, amit zsírból IS megszerez a szervezeted.

Ha simán fogyókúrázol, akkor mindenből fogysz, zsírból, glikogénből, vízből, és ami a legrosszabb izomból.

ennek az a veszélye, hogy ha kevés izmod marad, akkor nem lesz hova a szénhidrátot beépíteni, hanem a szénhidrátot zsírba fogja lerakni a szervezeted.

Sportolj ÉS normálisan egyél, normális szénhidrátot egyél (lassú felszívódású CH) és délutántól ne egyél szénhidrátot.

nem az a lényeg, hogy a mérleg mit mutat, az csak segít abban, hogy lássad, hétről-hétre hogyan alakul a testtömeged.

Izmaidat növeld, az a lényeg és utána a zsírégetés is menni fog.

2019. ápr. 2. 01:59
 3/8 anonim ***** válasza:
79%

5 napja számolod a kalóriát. 3 hete figyelsz oda az étkezésre. Ez még semmi, még nem kell különösebb változásra számítani.

Ezek a műszerek nem patikamérlegek, simán van bennük 1 kiló hibahatár. Ezen kívül egy napon belül is változhat a súlyod 1-2 kg-t, ez nem fogyás, hízás. De változik az evés, ivás, ürítés miatt, vagy akár éppen csak több vizet tárol a test, főleg nőknél pl. mensi előtt.

Pár kilóval nem kell foglalkozni.

Havonta mérd magad.

A testzsírmérő sem olyan pontos, hogy 1-2%-ot ki tudjon pontosan mutatni.

Ne kattanj rá ennyire a számokra, pedig bekattansz.

2019. ápr. 2. 10:00
 4/8 anonim ***** válasza:
Normális a testsúly ingadozása, főleg nőknél, ezért nem szabad következtetéseket levonni 1-2 nap alatt történt változásokból. Ha a valódi fogyásra vagy kíváncsi, az egy hónap alatt történt változást nézd!
2019. ápr. 2. 10:28
 5/8 anonim ***** válasza:

Úgy van ahogy a #4. és Achilles irja.

No para!

2019. ápr. 2. 11:29
 6/8 A kérdező kommentje:
Tudom.. Csak feltem, hogy rosszul fogyok es valtoztatom kene mert nem egeszseges.
2019. ápr. 2. 16:21
 7/8 A kérdező kommentje:
Vagy nem jol csinalok valamit
2019. ápr. 2. 16:21
 8/8 anonim ***** válasza:
51%
Én 1 hete kezdtem bele az egészséges életmódba és eddig - 4,7 kilónál járok.
2019. júl. 28. 23:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!