Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Mit csinálok rosszul, hogy hízok?

Mit csinálok rosszul, hogy hízok?

Figyelt kérdés

Egy hónapja heti hét napból hatot tornázok fél-egy órát, amennyit bírok, mellette sokat sétálok. Csak akkor eszem cukrot ha rosszul vagyok. Egyébként gyümölcsöt meg zabkását. Napi 1400-1700 kcal- eszem amiből lejön a mozgás így napi 1200-1400 kcal-ra szokott kijönni.

Ehhez képes hízom és egyre vastagabb a derekam.

Az a baj, hogy nem tudok kevesebbet enni, mert így is sokszor elkap a rosszullét, nem kapok levegőt, nem bírok emelni nehéz dolgokat, ájulás közeli állapotot érzek.

Életem nyaralására készülök évek óta gyűjtök rá és most dagadtan megyek és ilyen rossz fizikai állapotban, el kell, hogy fogadjam? Még egy hónap van az útig...

2019. febr. 27. 15:10
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Most csináltak egy teljeskörű vérképet.Nézték a cukromat is. Elvileg minden rendben csak a pajzsmirigy nem.

Tehát egyszerűen el kell fogadnom, hogy nem tudok változtatni magamon, mert ilyen betegségem van?

2019. febr. 27. 16:57
 12/22 A kérdező kommentje:

Ez a fajta mozgás nekem bevált. Régen simán ment a fogyás, tornával, sétával.

Most valahogy nem alakul.

És szerintem az, hogy 171 cm magasként egy vágyott 58 kg az nem hiszem, hogy testképzavar... Most elégedett lennék de a hasam akkora mintha terhes lennék... Hogy lehet, hogy csak oda hízok?

2019. febr. 27. 16:59
 13/22 anonim válasza:

Szia!

Átérzem a helyzeted. Nekem is ez volt de megtaláltam a tökéletes fogyókúrát!

Reggelire 6 körül eszem egy elore kiadagolt 60 g zabkását. 9:05 fele eszem egy szendvicset kwnyer, vaj,sonka néha tejeskávé amit suliba adnak. Ebédre salátát eszem tojással,hussal , paradicsommal. És ha haza érek ami általában 15, 16 óra fele szokott lenni eszem egy vagy 2 narancsot. 17 vagy 19 órakkor edzem 10 percet hasra. Amellet nagyon sokat sétálok mivel egy hegyen van a sulim leszállok hamarabb és felsétálok és nap végén lesétálok a buszhoz. Ha panelban laksz mint én akkor lift helyett lépcsőzz és is azt teszem napi 3-4 megyek le a 3.majd fel. 51.6 kiló voltam. Egy honap alatt 46.6 lettem. És nem szedtem vissza! Sok sikert! És kitartást és motivációt 😉

2019. febr. 27. 17:04
 14/22 A kérdező kommentje:

Utolsó nagyon aranyos vagy köszönöm!

Te emellett nem szoktál éhes lenni?

2019. febr. 27. 17:15
 15/22 anonim ***** válasza:

Azért annyira vészes nem lehet a helyzet, ha eleve csak 2 hónappal a nyaralás előtt kezdtél el mozogni.

Mindenesetre nagyon nem normális, hogy állandóan rosszul vagy és nő a hasad, miközben fogyózol.

Nem vagy véletlenül terhes? :D

2019. febr. 27. 17:27
 16/22 anonim ***** válasza:

Szia!

Amit leírtál, az alapján úgy látom, hogy itt alapvetően minden rendben van a módszereddel. Viszont mindenki más alkat, mindenkinek más segít, és te egy kicsit nehezített pályán indulsz, hiszen nem tökéletes a pajzsmirigyed. De ezt kezelik, előbb-utóbb sikerülni fog lefogyni, csak tarts ki :-)

Nem tudom, hogy mennyi pénzt és időt tudsz ebbe az ügybe fektetni, ezért több variációt leírok. A biztos az lenne, ha az étrended megbeszélnéd dietetikussal, meg elmennél pszichológushoz is (ha a rosszullétre, fulladásra más okot nem találtak). Ha nem tudsz vagy akarsz, akkor okosodj az interneten, egy csomó oktatóanyagot meg lehet találni. Én szoktam lelki okokból fulladni, leginkább akkor, amikor a mozgástól kezdek kicsit kifulladni, és elkezdem korholni magam, hogy "ezt a kicsi mozgást igazán ki kéne bírnom, no lám, milyen béna/gyenge vagyok, ezért is én vagyok a hibás stb." és már ülök is le, nehogy elájuljak. De az ilyen gondolatoktól meg lehet szabadulni, át lehet alakítani őket: "nagyon fárasztó nekem ez a kis mozgás is, de a legjobb úton haladok afelé, hogy ne így legyen; a múltban hibáztam és ezért alakult ki a rossz helyzet, de most már a jó ösvény felé haladok".

Az evésnél nekem nagyon sokat számít a rendszeresség és a tervezettség. Nem tudom, mi az oka, de ha előre eltervezem, hogy pontosan mit és mikor fogok enni, akkor kevésbé éhezem meg ok nélkül, inkább csak ha tényleg túl sovány lett a terv.

Nem írtad, hol tornázol, de ha a meleg szobában, attól is rosszul lehetsz. Kipróbálhatnál más mozgásformákat. Most már nincs olyan rettentő hideg, talán kint is tudnál a bentihez hasonlóan tornázni, és ott hátha nem lennél rosszul, vagy ritkábban. Nekem a kerékpározás a leghatékonyabb, mert ott nagyon jól hűt a menetszél, nem melegszem túl.

Semmiképp se hasonlítgasd magad másokhoz, és tarts ki, hiszen magadért dolgozol. A fentieket ötleteknek szántam, hátha találsz közte valamit, amitől könnyebben eléred a célod :-)

2019. febr. 27. 17:39
 17/22 A kérdező kommentje:

Igazad van... de gondoltam 5 kilót simán le lehet adni 2 hónap alatt. Régen egy hónap alatt megvolt.

Terhes nem vagyok ez 100%. :D Fél év után fogom látni a barátom, így ez nem opció. :D Pont ezért is szeretnék csini lenni, mivel régóta nem találkoztunk!

2019. febr. 27. 17:54
 18/22 A kérdező kommentje:

Utolsó, nagyon köszönöm a tippeket. :)))

A meleg szobát én is problémásnak érzem. Plusz rendkívül haragszom magamra ha nem megy a mozgás és fulladozom... Egyszerűen nem tudok megbarátkozni a gondolattal, hogy 28 évesen ilyen problémám legyen!

Természetesen nem adom fel. Addig keresem a megoldást, amíg nem használ valami. :)

Köszi a lelkesítő szavakat! Biciklizést kipróbálom a szobabiciklimen!!! :) Hátha jobb mint a torna!

2019. febr. 27. 17:57
 19/22 anonim válasza:
De . Eleinte nagyon szenvedtem. Aztán hozzá szoktam 2 hét alatt. Persze én is bűnözők, csoki,keksz de mértékkel ☺
2019. febr. 27. 19:21
 20/22 anonim ***** válasza:

Ha egyre vastagabb a derekad, és rosszullét ellen cukrot kell enned, a vércukroddal (inzulinszinteddel) is gond lehet, a szénhidrátot még csökkentened kellene.

Nálam is volt régen olyan, hogy kifulladtam, nem kaptam levegőt. Asztmára hajlamos vagyok. Nem tudom, nálad mi az oka, nálam a tejmentes étrend hozott változást, azóta nem jött elő.

Ha pm alulműködésed van, a glutént is kerüld, mivel lehet autoimmun eredetű. Pár hónap után (nálam kb. 4 volt) csináltass egy pm hormon vizsgálatot, akkor kiderül, lett-e javulás.

Lehet, hogy kicsit soknak tűnik ennyi változás (tejmentes, gluténmentes és low carb - akár paleo - étrend), de én nagyon ajánlom.

2019. febr. 27. 20:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!