Ha megeszek 2000 kalóriányi gyümölcsöt / zöldséget, az ugyanolyan, mintha pl. megennék 2000 kalóriányi tésztát / virslit, etc?
Elnézést, de eléggé tudatlan vagyok a témában. Nem fogyókúrázók, csak így belegondoltam, és ugyanannyi kalória, viszont ugye a gyümölcs / zöldség egészségesebb.. De ha több kalóriányit eszek meg, mint amennyit lemozgok, akkor is hízok? Vagy ez csak az egészségtelen ételeknél van?
Mégegyszer bocsánat, nagyon nem értek ehhez a témakörhöz.
Igen, ugyanannyi a ketto. Csak makrokban mas(feherje, szenhidrat stb.)
Ha tobb kaloriat eszel meg, mint amennyit egetsz(alap kaloriaegetes+mozgas), akkor hizol.
Hízás szempontjából kb. ugyanolyan, illetve ha neked komolyabban bekavar a magasabb inzulinszint, akkor az valamicskét változtathat, de alapvetően a kalóriaegyenleg alapján hízol vagy fogysz.
Amúgy nyilván nem ugyanaz, hiszen ha szinte csak cukrot eszel, akkor sorvad az izmod, gondok lehetnek vitamin és hormon terén...etc.
Nehezen lehet azt mondani valamire általánosan, hogy egészséges és egészségtelen. Én imádom a zöldségeket, de 2000 kcal zöldség nekem kimondottan egészségtelen. Gyümölcsből pedig pláne, nem mindenkinek jó a bitang sok cukor. Sok mást is kell enni.
A túl sok mindenből egészségtelen.
A kalória az kalória, ha többletet viszel be, akkor mindegy, miből.
A gyümölcs viszont tele van cukorral, szóval 2000 kalóriányi virsli egészségesebb lenne, mint ugyanennyi gyümölcs :D
Ne mindegy, mert 1 kur va zacsi vursliban (5db-os) 32g~ transzzsír van.
Neked kb. 60g kell, de abból is normális zsírra lenne szükséged. Meg amúgy véletlenül sem zsiradékból. megiszol 100ml. olíva olajat, azzal kur va ra nem fedezed a neked szükséges zsírt.
Szóval, ha fogyózni akarsz, így fogyni fogsz, de olyan vitamin, aminósav stb. hiányos leszel, hogy egy 100 kilós nő is egészségesebben fog kinézni, mint te.
Utlom ezt az oldalt, sok hozzá nemértő youtube-ról "tanuló" dietetikus válaszol. Az ilyen válaszok a kis érzelmileg szegény kérdező egészségét döntik rommá.
Nem vagyok kocsog, csak realista.
Arról nem is beszélve, hogy mindig én vagyok lepontozva.
Ez a legviccesebb. Menjetek élni, keressetek értelmes célokat.
Öhmm.. Kicsit elértünk a témától :"D
Oké, én hibám, nem hangsúlyoztam ki, semmiképp nem akarok fogyózni, szimplán a buszon ezen gondolkodtam.
Köszönöm szépen mégegyszer a válaszokat ^^
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!