Hogy van ez most?

Figyelt kérdés

Hetfon, kedden nem volt túl sok idom enni, viszont mind a ket alkalomkor 2 óra úszásom volt. Tehat több kalóriát egettem mint amit bevittem= fogyas. Ma viszont jóval többet ettem mint amit elfogok egetni= hizas. Akkor most pl holnapra vagy úgy osszesegeben hízni fogok?

Korrigalnom kene -es a kovetkezo napokon nagyon keveset enni? Célom a fogyas.

2018. szept. 26. 13:36
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ööö, nem így működünk, mint a pénzbedobós automaták, hogy ha több kaját eszel, másnapra 10 kilóval nehezebb, ha kevesebbet, ennyivel könnyebb vagy. Kalóriára pontosan kellene tudni, hogy jött ki ezeknek a napoknak az átlaga.

Nagy valószínűséggel ütik egymást, de ha mégis több a bevitt kalória átlagban, akkor se kell esztelen koplalásba kezdeni ezért az egy napért, max. 0,025 dkg-ot hízhattál tőle.

Nagyon keveset enni semmilyen fogyási cél esetén nem célszerű. Ha kalóriaszámlálásba írtad ki a kérdést, gondolom tudod, mennyi a kalóriakereted. Ahhoz képest kb. 500 kcal-al kevesebbet célozz meg, azzal elviekben nem kell éhezned, mégis fogyni fogsz. Egy-két becsúszott, kalória szempontjából rosszabbul sikerült nap pedig nem a világvége, néha kell ilyen is.

2018. szept. 26. 13:47
 2/7 A kérdező kommentje:
Igen, szamolom a kaloriat. Hetfon -es kedden is 1200 kaloriat vittem be, viszont 2000-et elegettem a sporttal. Ma viszont 2000-2500 kalorianal tartok úgy hogy ma egyátalán nem fogok sportolni. Tehat atlagban tobbet ettem/eszem mint az elmúlt -ket napban. (Sajnos a tükörben nem nagyon latom hogy valtozna a testem. )
2018. szept. 26. 13:59
 3/7 anonim ***** válasza:

a többletkalóriát a test általában zsírként raktározza,

nem tudom mennyi a kcal igényed / nap, de ha többet ettél 500 kcal-al az kb 70g zsírnak felel meg.

a koplalást / "korrigálást" felejtsd el, a szervezetednek szüksége van fehérjére, szénhidrátra és zsírra is, szépen folytasd tovább a diétát úgy ahogy eddig, ezt a napot meg tudd be egy "csalónapnak".

A koplalásnak az a veszélye, hogy hosszútávon hiánybetegségeket okoz, de rövidtávon pl. ha kihagyod a fehérjét (vagy drasztikusan lecsökkented), a szervezet a meglévő izmaid bontásából fogja fedezni a szükségleteit, de neked nem izom bontás a célod, hanem a zsír leadása ha jól gondolom.

2018. szept. 26. 14:57
 4/7 A kérdező kommentje:

Koszonom a válaszodat, nagyon jokat írsz.

Igen, az utolsó pontban teljesen igazad van. A "korrigálást" azért gondoltam, hogy ezt a napot kiegyenlítsem -es akkor ugyan ott tartanék mint előtte. De akkor ahogyan irtad egyszeruen betudom "csalonapnak". Lenne meg egy kerdesem. Mikor edzesem van, akkor egyek többet mondjuk 200al-al -es mikor nincsen akkor meg ugyan annyit ami a tervben van (1200 kcal)?

2018. szept. 26. 15:31
 5/7 anonim ***** válasza:

Én ugyan már súlytartáson vagyok, de én így alakítom mindig a kalóriakeretem. 1700 (amúgy 1800, csak így sokszor rosszalkodtam) a normál hétköznapokon, 2000-2100 amikor futni megyek.

Vagy ha egy futós napon csak az 1700-at eszem meg, akkor nem aggódok másnap, ha belefutok a 2000-2200-ba.

2018. szept. 26. 16:07
 6/7 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszodat. Most mar Egy kicsit jobban erzem magam tole! Remélem egyszer nekem is sikerül eljutni a súlytartó fázisba.
2018. szept. 26. 17:28
 7/7 anonim ***** válasza:
Ez nem így működik. Meg kéne próbálni egy stabil étrendet kialakítani, ami minden nap kb ugyan annyi kalória. Neten rengeteg kalkulátor van ami alapján ki tudod számolni az átlag napi elégetett kalóriád, ettől valamivel kevesebbet kell bevinni. 20-30%os deficit alá nem ajánlatos menni, mert a szervezeted éhezni fog, aminek eredményeképp lelassul az anyagcseréd és nem lesz olyan eredményes a fogyásod. Ha megvan a kalóriamennyiség hogy mennyit ehetsz naponta azt tartani mindig, ha van sport ha nincs, persze ha kicsit elcsúszol pozitiv vagy negativ irányba, vagy éppen jön egy buli ahol jól akarod magad érezni és bevszel 500-1000 kalóriával többet mint kellene sem a világvége, csak ez ne legyen rendszeres. Próbálj fix napiretendet étkezési rutint kialakítani, egészségesen étkezni és meg fog látszani az eredménye.
2018. szept. 26. 23:56

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!