Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Mit jelent az hogy valakinek...

Mit jelent az hogy valakinek zsírhangsúlyos az étrendje, valakinek pedig szénhidráthangsúlyos?

Figyelt kérdés
2018. szept. 22. 10:49
 1/3 anonim ***** válasza:

Azt jelenti hogy melyikből viszi be a kalória nagyobb részét.

Én például zsírhangsúlyos étrenden vagyok, ketogénezek.

2018. szept. 22. 10:56
 2/3 anonim ***** válasza:

Eléggé evidens, benne van a szóban, nem?

Az uralkodó makrotápanyag a zsír, illetve a szénhidrát. Van, akinél egálban van a kettő, persze, az átlagember pedig mindenből eszik jó sokat, de általában az étkezésükre odafigyelő emberek lent tartják az egyiket (nem írom, hogy minimalizálják, mert az szénhidrátnál közel nulla és úgy kevesen esznek. persze kinek mi a minimalizálás).

2018. szept. 22. 16:42
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Igen, sejtettem hogy valami ilyesmi, csak nem volt teljesen világos.

Akkor most ha valaki 150g szénhidrátot eszik 50g zsírral vagy 110g szénhidrátot 70g zsírral az mindkettő szénhidráthangsúlyos.

Akkor a szénhidráthangsúlyos étrenden belül milyen "verziók" vannak az arányok szerint? Nem tudom hogy fogalmazzak, de erről semmit sem találok.

2018. szept. 22. 17:26

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!