Hogy hízok többet? Ha egy hétig mondjuk 500 kcallal a súlytartó szint felett eszek, vagy ha hat napon betartom az 1000-1200 vagy kevesebb kcalt, és egy nap bezabálok a súlytartó szint felett pluszba 3500-at?
Én az első esetben tartom a súlyom (egy hónapig +1000 kcalt próbáltam, semmi változás), a másodikban szerintem fogyok, amikor a túlevéstől begyorsult anyagcsere után pofára esik a szervezetem. Genetika. De lehet, hogy bizonyos körülmények között igenis híznék, nem mindegy, mennyi a súlyom és mit csináltam a közelmúltban táplálkozás terén. Most nem híznék, mert rég ott vagyok, ahol s ezt a súlyt szereti a szervezetem.
Általánosan? Passz, ez sok tényezős, de nézzük csak.
Ha térfogatosabb ételekből eszel a túlevő napon, akkor átfut rajtad és nem tud hasznosulni. De ha olyan vagy, akinek 1000 kcaltól gyorsan és erősen belassul az anyagcseréje, akkor jobban hízol a második esetben, ha hasznosulni tud az étel.
Mindenesetre az első az egészségesebb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!