Ez a süti nagyon hízlaló?
25g zabpehely 100 kcal
12g méz 48 kcal
1db tojás 70 kcal
40g pudingpor 160 kcal
Mandula tej kb 20 kcal
400kcal ha ennyi alapanyagot használták összesen oszd el hogy mennyi keksz jött ki
Mindenesetre ha egészet megeszed kb mintha 4/5 tábla csokit ettél volna meg
Kalóriadus mint minden édesség tehát
Az előttem lévők azért elég érdekesen látják a dolgokat
Igenis, ez a süti/keksz sokkal egészségesebb, mint egy szelet torta, amiben cukor, olaj/vaj, édesítőszerek, mesterséges hozzávalók, stabilizálószerek vannak. Kalóriában sem annyi, mint egy jó zsíros csokitorta, úgyhogy fel a fejjel. :)
A kalóriatöbblet hizlal. Simán beférhet ennyi egy nagyobb étkezésbe desszertnek, ha úgy osztod el vagy olyan a kalóriakereted.
A zab és a méz szénhidrátbomba, nincs csodálkoznivaló rajta, hogy nem kalóriaszegény sütit ad. Azért nem olyan durvát, mintha telenyomnád zsírral és olajos maggal, láttam már érdekeseket :) S azokkal sincs baj, csak ne egyen belőle túl sokat az ember.
Előző: nem. Én utálom a cukrot, nem akarok cukros sütiket enni, maximum ha nagyon kiváló házi sütihez jutok (amilyen típust én nem tudok sütni), bevállalhatok egy könnyebb rosszullétet, de igazából nem éri meg.
Jó dolog tud lenni egy rendes életmódváltás, ahol rendes édességeket eszünk, amik ízben nem maradnak el a hagyományosaktól. Én sem vagyok 100%-os, szinte bármivel hajlandó vagyok kilengeni évi egyszer, de ha remek sütit tudok sütni cukor és búzaliszt nélkül, akkor nem fogok másmilyet készíteni, sokat vesztenék vele és nem nyernék semmit. A méz (amit a kérdező is alkalmaz) már más, de bőven elég nekem, hogy decemberben használok egy keveset. Mézessütit nem lehet méz nélkül készíteni, az álmézesek közel se olyan finomak.
Röviden: nem mindenkinek ízlik kevésbé egy jobbféle süti s van, aki kicsit rosszul lesz a cukorbombáktól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!