Ez a süti ezekkel az összetevőkkel mennyire hizlaló?
120 g vaj
250g durva búzadara
400 ml kókusztej
400 ml víz
140 g nádcukor
kardamom (az fűszer nem számottevő csak leírtam)
4 tojás
50 g birsalmasajt
2 ek. szezámmag
Megbírna kevesebb cukrot, és akkor kevesebbet kockáztatnál vele. Amúgy meg nagyon sok mindentől függ, hogy mi mennyire fog hizlalni. A legalapabb trükköm sütikhez az, hogy alapból kevés szénhidrátot eszem, így ha beviszek többet, akkro van helye az izmokban és a májban, nem kerül a zsírba. Mielőtt megennéd, meg olyan másfél órával utána, némi erősítő edzés, ez lehet 30 guggolás, 20 fekvőtámasz, ezzel is azt éred el, hogy kevesebb kerül belőle a zsírba, inkább az izmok veszik fel.
Ha nem eszel ilyet mindennap, ne aggódj. :)
Búza, cukor, hagyományos süti csak a tehéntej hiányzik belőle, hogy tökéletesen mérgező legyen. Igazából nem jobb mint bármilyen lisztes cukros édesség, hiába kókusztejes. A tej rossz hatásait pótolja a búzadara.
Ha a búzát lecseréled kukoricára, a vajat pedig kókuszzsírra, akkor:
Lesz egy tökéletesen tej és búzafehérjementes édességed, amiben csak a cukor és a keményítő a gázos. De ezektől sokkal lassabban betegszel meg, hízol el mint a gluténtól, tehéntejtől, tehát én azt javaslom, ha már szénhidrátdús ételt eszel, könnyíts annyit magadon, hogy ne búzadara legyen benne, hanem kukoricadara. És akkor már előreléptél. Ha nem eszed gyakran, akkor pedig még bele is férhet így.
Egs :)
Ha nem rendszeres, akkor semmi baj nincs vele :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!