Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Mit ronthattam el, kalóriabázis?

Mit ronthattam el, kalóriabázis?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Elkezdtem használni a kalóriabázist. Kb 1 2 hete használom. Kezdő súlyom 63kg. A napi keretet sose léptem túl, mindennap szobabiciklizek 1 órát és elkezdtem a víz fogyasztásomat is mérni mert hajlamos vagyok arra hogy fél liternél többet ne igyak, de így van emlékeztető és a napi 2 liter átlagban megiszom. Az első par nap után lement rólam 1,5 kiló. Erre ma ahigy méretszkedek ugyan annyi vagyok mint amikor elkezdtem.... Mit ronthattam el vagy miért van ez? Köszönöm a normális válaszokat. Szép napot mindenkinek.
2018. ápr. 21. 10:21
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Pár nap alatt fogyókúrától még extrém esetben sem megy le másfél kiló, az csak valami ingadozás lehetett, ami mindenkinél előfordul, még annál is, aki nem fogyózik.

Maga a súlyvesztés egy hosszabb folyamat, nem kell naponta méregetni magad. Légy türelmes, és ha mindent jól csinálsz, és betartod a kalóriakeretedet (ugye a makrókat is nézed?), akkor idővel megindul a fogyás. Lassan, de biztosan.

2018. ápr. 21. 10:49
 2/9 A kérdező kommentje:
A makrokat hogy érted? Mire érdemes figyelni?
2018. ápr. 21. 11:02
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Közeleg a menstruációd, vagy talán meg is jött már. A testtömeg ingadozik. Egy hónap elteltével ellenőrizd az adatokat!
2018. ápr. 21. 11:03
 4/9 anonim ***** válasza:
70%

Makrók: fehérje, zsír és szinhidrát.

Ezeknek az arányát is figyelni kell, nem csak a bevitt kalóriákat. Ugyanis ha a kalóriakeretedben még éppen benne vagy, akkor is előfordulhat, hogy túl sok zsírosat ettél, fehérjét viszont alig. Lefordítva, a kalóriadeficit ugyan meglesz, de nem zsírból fogsz veszíteni, hanem izomból.

Jobb oldalt, ahol a kalóriát is írja, a Napi tápanyag javaslatnál van feltüntetve, miből mennyit ettél, illetve van lehetőség más arányok megadásának is. Alapból a "általános" van megadva, de megadható fogyókúrás érték is, vagy egyéni. Én a fogyókúrásat állítottam be, és az bevállt.

2018. ápr. 21. 11:12
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod. Hogy tudom beállítani a fogyókurás értéket?
2018. ápr. 21. 11:17
 6/9 anonim ***** válasza:
A napi tápanyag javaslatnál lent a "Mire jó ez?" mellett van egy kis fogaskerék, ha arra rákattintasz, feljön egy ablak, és ott tudod egy lenyíló menüsorban kiválasztani.
2018. ápr. 21. 11:47
 7/9 anonim ***** válasza:
67%
1-2 hét semmi 1 kilót fogynál eredetileg is de lehet rossz a mérleg, lehet több grammot eszel a kajákból mint amit a kalóriabázis "adagnak" mutat vagy menstruáció közeleg (én 2 kilóval is képes vagyok nehezebb lenni, először nagyon megijedtem tőle) vagy éppen nem pisiltél előtte ilyenek. Inkább havonta mérd magad és pontosan mérd a kaját.
2018. ápr. 21. 12:08
 8/9 anonim ***** válasza:

Kevés idő telt el s ingadozik a testsúly. Az első napokban jobbára vizet vesztettél, némi salakanyaggal, ez tipikus.

Ha hosszabb távon sem fogysz, akkor sok a kalória (vagy valami nagyon el van rontva és vészesen belassult az anyagcseréd). Az oldal csak tippel, nyilván valami statisztikán alapuló képlet alapján, nem tudhatja a kalóriaigényedet.

Mennyit eszel, milyen makrókkal?

A makrók tényleg fontosak, de jobb, ha nem a százalékokkal törődsz (bár normál keretnél nem olyan vészesek, de aki nagyon alacsonyra megy, az egyéb problémák mellett a fehérjéből is túl keveset visz be, szokatlanul nagy keretnél pedig feleslegesen sok lesz), hanem a grammokkal. Pl. nekem valamelyest aktív életmódnál kb. 80-95 gramm fehérje kell, akár 1200, akár 2200 kcal a napi bevitelem.

Nálam grammban vannak megadva a tervezett makrók, az oldal erre is lehetőséget ad. Ez a helyes a fentiek alapján, de azért is, mert az ideális makrók esetemben köszönő viszonyban sincsenek a népszerű százalékokkal, nekem nem jó a rengeteg szénhidrát, legalábbis tartósan nem).

2018. ápr. 21. 20:45
 9/9 A kérdező kommentje:
Na átnéztem teljesen ezt az alkalmazást,most már értem hogy mit-hol találok és mikre figyeljek.köszönöm a segítségeket. :)
2018. ápr. 21. 21:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!