Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Diétás édesség recept?

Diétás édesség recept?

Figyelt kérdés
Az lenne a lényeg, hogy legyen alacsony kcal tartalmú, diétás és vmi édesség
2018. márc. 30. 20:37
 1/6 anonim ***** válasza:
Az Intenset tornázós csoportban (facebook) találsz ilyet.
2018. márc. 30. 20:41
 2/6 anonim ***** válasza:

Meg lehet csinálni nagyon sok mindeng ,,egészségesen'' pl.

Almás pite

Muffin

Briós

Kinder tejszelet

Fent van a neten az ,,egészéges'' recept változatuk is.

2018. márc. 30. 21:04
 3/6 anonim ***** válasza:

Diétás édességeim vannak, de főleg kalóriadúsak, laktatóak... Azért nemcsak, a konjaclisztes csokipudingom pl. alig tartalmaz kalóriát. Konjacliszt (mondjuk zselatin vagy hasonló is jó), édesítő, kakaópor, kis kókusztej... Poénos. A citromos illúziópuding is konjaclisztes, de az limonádéból készül, szóval tényleg elhagyagolható kalóriatartalmú. Gyümölcsteával is csináltam már ilyet.

Vagy házi gyümölcsjoghurt vagy simán gyümölcs. Egy jóféle (sűrű, édes) meggy összeturmixolva automatikusan pudinggá áll össze, érdekes módon, de én még tartalmasabbá teszem egy nyers tojássárgájával, ezt persze ki lehet hagyni, kis dió, pici kókusztej is mehet bele. Bár ez nekem nem annyira diétás, mert cukros a gyümölcs, de néha úgyis muszáj gyümölcsöt ennem...

Nekem a kávé is édesség, annak sok verziója van. Én édesíteni ritkán szoktam, de valami tejpótlék akad benne, de az nem sok.

A csokiban pedig az a jó, hogy pár gramm is élmény s az már nem sok kcal.

Van még a kölesrudi, illetve annak lightosított változata, amiben csak csokicseppek vannak, de az is kihagyható. Főtt köles, kókuszliszt (2 dkg köles négyszeres vízben főzve és 1 dkg kókuszliszt), citromlé, édesítés. Bőven jó kis adag, nem ezzel akarok jóllakni sosem, úgyhogy a fele is OK lehet, igaz, az vajas és csokis, így 100 kcal. Mert amúgy a fenti összesen 110.

A tojásfehérjés kekszek között is keresgélhetsz...

Ízesített tojásfehérjehabok, totu gyümölccsel...

2018. márc. 31. 00:30
 4/6 anonim ***** válasza:

Nekem van egy jó kis muffin receptem:)

Hozzávalók: 3 tojás, egy evőkanál zsírszegény kakaópor, 3 alma (levét ki kell nyomni) 100g zabpehelyliszt, egy kávéskanál szódabikarbóna, 50 g olvasztott margarin, kevés őrölt fahéj, 6 evőkanál eritrit, és annyi folyékony édesítő, hogy kellően édes legyen (kóstold), csipet só.

Elkészítés: a folyékony összetevőket habverős géppel összekevered, majd apránként bele adagolod a por állagú összetevőket, a végén belekevered a reszelt almát. Ebből a mennyiségből 12 db muffin jön ki (én szilikon formába adagolom) 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütöm.

Nálunk ez a recept akkora sikert aratott, hogy a család eleszi előlem, pedig nagyon finnyásak :)Nagyon sokáig friss és "szaftos" marad a zabpehelyliszt miatt. Még lehetne kicsit csökkenteni a kalórián még csiszolgatom a receptet, hogy a lehető legkevesebb kalóriát tartalmazzon. Egy tojás sárgáját ki lehetne venni és a margarin helyett 0 kalóriás ez coat sprét is lehetne fújni bele, esetleg egy almát répára cserélni.

2018. máj. 12. 23:08
 5/6 anonim ***** válasza:
Cukormentes házi gumicukor. Guglizz rá, a vaterán láttam szilikon formát hozzá :)
2018. máj. 12. 23:11
 6/6 anonim ***** válasza:
Pontosítanám a kakaós muffin receptet: Hozzávalók: 3 tojás, egy evőkanál zsírszegény kakaópor, 2 alma (levét ki kell nyomni) 100g zabpehelyliszt, egy kávéskanál szódabikarbóna, 50 g olvasztott margarin, kevés őrölt fahéj, 4 evőkanál eritrit, és annyi folyékony édesítő, hogy kellően édes legyen (kóstold), csipet só.
2018. máj. 13. 11:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!