Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Minden a kalóriaszámláláson...

Minden a kalóriaszámláláson múlik?

Figyelt kérdés

Pár napja kezdtem el számolni a kalóriát, egészségesebben étkezem és csak vizet iszok, semmi cukros ital, + sport (de itt most nem ezen van a hangsúly). Azt vettem észre hogy ugyan olyan jól tudok lakni, és megtartom a napi 1200kcal-t, de mégsem vagyok éhes. Tényleg csam ennyin múlna a fogyás "titka"? Elég csak a kalóriát számolni, hogy ne lépjem túl a napi maximumot, és így rendesen beindul majd a fogyás? Elég ennyi hozzá hogy sokkal kevesebb kalóriát viszek be, de mégis jól lakok és jól érzem magam, nem vagyok éhes? (Fehér lisztet, cukrot teljesen /próbálom/ elhagyni)

És még egy kérdés: heti hány dkg fogyás az ideális?

2018. márc. 30. 12:30
 1/9 anonim ***** válasza:
53%
Én a 3. hónapja csinálom. Az elején nekem is könnyebb volt később lesznek gondok, a lényeg a kitartás és ne csinálj hülyeséget ha túlléped a keretet és ne bolondulj bele.
2018. márc. 30. 12:47
 2/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Az első néhány nap tényleg könnyebb, de kitartás. Az első egy-két héten gyorsabb fogyásra is számíthatsz, utána a heti fél kg, legfeljebb heti 1 kg a javasolt tempó (persze súlyfeleslegtől is függ, aki 150 kg-ról indul, annak az elején sokkal gyorsabban mennek le a kilók). Az nagyon jó, hogy nem eszel cukrot és fehér lisztet, akár emiatt is csökkenhetett sokat az éhségérzeted (a cukorfogyasztás sokaknál okoz egy-két óra múlva kínzó éhséget). A mozgás plusz kalóriákat használ el, de ennek ellenére nálam pl a futás csökkenti az éhséget, nem növeli. Viccesen működik a szervezet, majd kitapasztalod :-)

2018. márc. 30. 13:23
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ez a fogyás lényege, ha kevesebb kalóriát viszel be, mint amennyit elégetsz, akkor fogyni fogsz. De azért készülj fel, hogy lesz, mikor nehezebb lesz tartani. Az elején én is simán elvoltam, egy idő után aztán voltak küzdelmesebb napok. Azt mondják heti fél kiló fogyás az ideális és tartós, de szerintem azért ez egyénfüggő is, meg az se mindegy mekkora a kiindulási súly.
2018. márc. 30. 14:09
 4/9 A kérdező kommentje:
És mennyi idő után indul meg a fogyás? 1-2 hét elteltével már látszik a mérlegen az eredmény? Nagyon hamar feladom a fogyást mindig, főleg, ha nem látom az eredményt :/ így jó lenne akár csak ha 1 kg mínusz lenne, már attól is is kapnám a visszaigazolást, hogy jól csinálom, csak így tovább
2018. márc. 30. 14:10
 5/9 A kérdező kommentje:
175cm, 75kg vagyok, 21 éves lány.
2018. márc. 30. 14:11
 6/9 anonim ***** válasza:

A kalóriaegyenlegen múlik a fogyás, számolni sem kell, ha enélkül is megy a deficit... Én hiába számoltam évekig, 2000 kcal alatt éheztem, a legjobb étrend mellett is. Most már nem, de tartós 1500-at szerintem nem bírnék.

Úgyhogy nekem fura, amikor valaki lazán megvan 1200-ból. Az nekem ebédre is igen ritkán elég, éhesebb leszek tőle, mint voltam.

Úgyhogy igen, nem az ételeken múlik pusztán a fogyás, de van, aki "akármivel" nem tud fogyni, bele kell adnia apait-anyait (vagy többet mozogni, ha az hat. nekem igen, én mindössze nem tudok keveset enni, ha fejreállok se).

2018. márc. 30. 18:31
 7/9 anonim ***** válasza:
Igen, ennyi volt nekem is. Számoltam a kalóriákat, hüledeztem, hogy mennyit kéne mozogni egy szelet csoki ledolgozásához, örültem, amikor váratlanul alacsony kalóriás, de laktató kajákat találtam, sokszor győzködtem magam, hogy ha nem vagyok éhes(mert nem voltam), akkor már tényleg nem kéne még bepróbálkozni valami nasival, és közben szépen lementek a kilók.
2018. márc. 30. 19:12
 8/9 anonim ***** válasza:
#7 vagyok: nem tudom, mi az ideális fogyás, nekem 3 hónap alatt ment le 7 kg, vagyis havonta kb. 2 kiló, és nem tűnt drasztikusnak.
2018. márc. 30. 19:14
 9/9 anonim ***** válasza:

Szerintem nincs ideális fogyási ütem, kinek mi jön be. Én szívesen fogytam heti 30 dekát nulla áldozattal az elején... Másnak heti 1 kell és kész s erre komoly áldozatokra is képes.

Mázlista, aki talál kalóriaszegény, laktató ételt, engem csak rengeteg kalória szokott laktatni. De azért van remény még így is :)

2018. márc. 30. 19:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!